Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 juni 2011 av Junebug i skaffa hund (39 svar)
Igenom-snälla bjässar, hur blir valparna?
Hej! Jag har en fråga. Det är nämligen så att jag vill skaffa en ny hund, och jag har fått ett erbjudande utav min kompis, vars morbror har stora blandrasvalpar till salu. mamman är Dogo Argentino/Cane Corso, medan pappan är Pyrenéerhund/Bullmastiff. Jag har träffat dessa två hundar och de är hur snälla som helst, riktigt bra i psyket båda två, men är ändå lite tveksam till att ta en sådan valp. Finns det en risk att även om två föräldrar med bra psyke, kan valparna bli svaga i psyket? Valparna kommer alltså bli riktigt stora, och vem vill ha en sådan komma morrandes mot en, liksom?


(Kan också lägga till att DA/CC-blandningen var tänkt som gårdshund men blev för mesig, och PH/BM-blandisen var en tjuvparning, som också dessa valpar jag skriver om, är.)

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Junebug och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 4 av 4
1234

Trollebba!
Medlem 2002-11-27
#31 1 juli 2011 av Trollebba! För att vi vet bättre?
                                   
Svara på detta inlägg

Junebug
Medlem 2011-06-29
#32 1 juli 2011 av Junebug Re: För att vi vet bättre?
Jaså? Så de andra jag frågat (i verkligheten, dessa "vi-vet-bäst"människor verkar visst bara finnas på internet, har jag märkt) är helt virriga i panelen?
Svara på detta inlägg

Viz
Medlem 2009-07-15
#33 1 juli 2011 av Viz Re: Nej, det stämmer inte
          Re: Nej, det stämmer inte
          Jag har inte tänkt börja debattera om urhundar, faktiskt. Jag ifrågasätter bara hur ni kan säga till mig, då jag ber om råd, att jag borde ha en renrasig hund, och att jag inte ska stödja "oseriös avel"? Jag VET att det verkar oseriöst, jag VET att hundarna kan bli hur elaka och farliga som helst, men OM de faktiskt blir bra, varför ska jag då ha en renrasig hund?
Vad vill du ha din hund till? Vet du vad du ger dig in på när du ska aktivera dessa raser? Hur vet du att föräldradjuren kommer från friska linjer, att de inte är helt kassa mentalt och så vidare? Vad har du för säkerhet när det gäller din nya livskamrat de kommande 15 åren?

Jag säger inte att du inte kan ta hand om en hund, utan att när du köper en blandras vet du inte vad du får. Alla hundägare vill sitt djurs bästa - och det mest optimala är ju att se föräldrarnas sjukdomshistorik, och deras föräldrars.. osv osv..

"En av fördelarna med att köpa en hund som är registrerad i SKK är att du vet att aveln har skett inom ett visst regelverk och under kontrollerade former. Uppfödare inom SKK får besök av SKKs egna kennelkonsulenter. Konsulenterna hjälper uppfödarna med råd om så behövs och kontrollerar att hundhållningen är bra samt att regler efterföljs."

Mer finns att läsa på: http://www.skk.se/kopahund/att-kopa-hund/att-valja-hundras/fordel-med-rashund/


Ta dig tid, det är ett viktigt val som du inte gärna borde "rusha" in i. :)
Svara på detta inlägg

Ridgebackgänget
Medlem 2003-04-28
#34 1 juli 2011 av Ridgebackgänget Re: Igenom-snälla bjässar, hur blir valparna?
"Finns det en risk att även om två föräldrar med bra psyke, kan valparna bli svaga i psyket? "
Ja.
Svara på detta inlägg

z_koppargaller
Medlem 2009-07-25
#35 1 juli 2011 av z_koppargaller Varför skriver du här
          Re: För att vi vet bättre?
          Jaså? Så de andra jag frågat (i verkligheten, dessa "vi-vet-bäst"människor verkar visst bara finnas på internet, har jag märkt) är helt virriga i panelen?
Om du o dina hundpolarexsperter vet bäst?
Svara på detta inlägg

Junebug
Medlem 2011-06-29
#36 1 juli 2011 av Junebug Re: Varför skriver du här
Vart skrev jag att vi vet bäst? :)
Svara på detta inlägg

B/M polarcollie
Medlem 2003-01-09
#37 1 juli 2011 av B/M polarcollie Ja, även stabila hundar kan lämna dåliga valpar
eftersom varje individ bär på flera uppsättningar anlag, vissa som märks och andra som de bara bär med sig och därför kan lämna vidare till sina valpar. Sådant är lurigt inom all avel men särskilt när det gäller blandrashundar eftersom raserna som är inblandade och därigenom hundarnas anlag kan vara så olika gällande mentaliten.

Det är en noggrann släktforskning som gäller för att kunna göra någon som helst gissning om vad det blir för mentalitet på valparna. Sedan kan det slå fel (eller bli bra så klart) ändå, avel är alltid ett lotteri.
Svara på detta inlägg

z_z_sonsam
Medlem 2009-12-08
#38 2 juli 2011 av z_z_sonsam Re: Igenom-snälla bjässar, hur blir valparna?
Jag tycker det är bra att du frågar och faktiskt alltså tänker efter innan du tar en sån blandning. Jag är ingen expert men så här tänker jag.
-Har hört att en blandras faktiskt kan vara friskare än renrasiga hundar..MEN bara i första generationen, sen kan det bli tvärtom, anlag som nedärvts som finns inom båda rasera kommer fram.
-Att de vuxna hunarna är genomsnälla...mot människor, innebär inte att de är trevliga mot andra hundar. Har du sett hundarna hur de beter sig på promenad och i möten med andra hundar? Du måste tänka på att han vill ha en vaktande gårdshund, men du kanske vill ha hunden under andra förutsättningar.
- Hur är din nuvarande hund? Att ta en till, med de generna, innebär att den nya valpen kanske kommer ta efter din nuvarande hunds olater (om den nu har några) men vad som är hanterbart på en hund, är kanske inte lika enkelt med en så kraftfull hund som den kommer bli. Att ha en hund i koppel är mycket lättare än två, jag lovar.
Detta var bara lite tankar. Tror det är viktigt att man tänker igenom ordentligt innan man slår till. Lycka till.
Svara på detta inlägg

guardian-angel
Medlem 2008-07-28
#39 2 juli 2011 av guardian-angel Skräckblandning!
Bullmastiff och pyrenéerhund är ju rätt lika i temperament.
Tror även det är så med Dogo Argentino och Cane Corso.

Men att mixa de dessa raser blir förmodligen en katastrof.
De första rasernas styrka och oräddhet med de andras skärpa.

Blir mörkrädd när jag hör blandningen
Svara på detta inlägg
Sida 4 av 4
1234

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Stressad valp?? SNÄLLA hjälp.   [16] 2 okt: drainer 12 okt: drainer DESPERAT snälla hjälp   [4] 2 mar: mathildas 9 mar: Ayrin Tik kräks upp mat åt valparna.   [7] 19 jan: Taxtokig 24 jan: Taxtokig tips och hjälp snälla   [1] 8 jan: Jeppeh1984 9 jan: aenima **Snälla någon med erfarenhet av rotspetsabscess   [5] 4 jan: anonym1 5 jan: Anneli HJÄÄÄLP MIG, SNÄLLA   [13] 4 aug: agillitypöjk 19 aug: bes **SNÄLLA NÅGON MED ERFARENHET AV JUVERTUMÖR?**   [5] 14 feb: anonym1 18 mar: anonym1 Snälla, hjälp oss med 3-åring och hund   [9] 29 okt: Kaffefanatiker 6 nov: pipilotta Otroligt rastlös på natten, -vill ha råd!, snälla!   [12] 8 maj: Channy 29 maj: Anneli Snälla hjälp mig!   [38] 21 nov: username 29 nov: Ginza Schäfertik
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Jack Russell Terrier | Schäfer | Pudel | Golden Retriever | Chihuahua | Tax
© 1998-2021 Enfinia AB