Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 oktober 2011 av z_Fluffen i sjukdom & hälsa (8 svar)
Frågor om navelbråck på valp.
Har en kull valpar och en av valparna har ett navelbråck.
Hur mycket brukar det kosta att operera (om det inte är en akutoperation)?
Växer bråcket med valpen (blir dubbelt så stort när valpen blir dubbelt så stor alltså).
När kan man operera? när hunden är vuxen eller före?

Vet att vetten kommer att dra allt detta för mig men det är lika bra att jag har koll innan om någon valpköpare är intresserad så jag vet hur mycket jag bör dra av på priset och så.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Fluffen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Carola & Fluffisarna
Medlem 2002-04-30
#1 16 oktober 2011 av Carola & Fluffisarna Re: Frågor om navelbråck på valp
Vad det kostar är väldigt olika. Fråga runt på flera ställen för att få olika prisuppgifter.

Om det bara är ett litet så behöver det förmodligen inte opereras, det brukar veterinären säga om det behövs eller inte när du besiktar valparna.

Jag har haft 2 valpar med navelbråck ingen av gångerna har det krävts operation, jag har dragit av 1000 kr på priset.
Svara på detta inlägg

z_MiaEd
Medlem 2011-08-17
#2 16 oktober 2011 av z_MiaEd Re: Frågor om navelbråck på valp
Jag har köpt en valp m navelbråck.. Hans behöver inte opereras vad jag vet, UF nämnde det och i besiktningen nämdes bara navelbråcket och ingenting om operation. Han var 1000 kr billigare än sina syskon (och 10000 gånger sötare :)
Svara på detta inlägg

z_mumsan & vovvarna
Medlem 2004-01-05
#3 16 oktober 2011 av z_mumsan & vovvarna Re: Frågor om navelbråck på valp
Små brock brukar växa igen av sig själv utan operation, stora bråck med tarmar utanför brukar man oftast inte operera utan tar bort valpen. Ett medelstort bråck kan man ibland behöva operera då kostar det ca 3-4 tusen beroende på var du bor, går ej på försäkringen. Bråcket växer inte, ser ut som det krymper eftersom valpen växer medan bråcket är lika stort/växer igen . Man kan operera vid 6v ålder så är det läkt innan leverans. Nästan alla bråck behöver inte opereras, tryck in bukfettet en stund varje gång du hanterar valpen (5-6 ggr /dag) så kan det vara ihopväxt redan vid leverans ;)
Svara på detta inlägg

Galotti
Medlem 2010-03-02
#4 16 oktober 2011 av Galotti Re: Frågor om navelbråck på valp
Min hund har en navelbråck, det har varken blivit mindre eller större så vi låter den vara. Men kollar upp det regelbundet ifall det skulle behöva opereras. Av de uppgifterna vi fick från olika veterinärer brukar operationspriset ligga på ca 4000.
Valpen såldes till reducerat pris (2000 billigare än övriga i kullen).

Kolla med veterinären och se vad h*n säger, om bråcket måste opereras eller inte.
Svara på detta inlägg

z_Fluffen
Medlem 2010-05-26
#5 16 oktober 2011 av z_Fluffen Re: Frågor om navelbråck på valp
          Re: Frågor om navelbråck på valp
          Vad det kostar är väldigt olika. Fråga runt på flera ställen för att få olika prisuppgifter.

Om det bara är ett litet så behöver det förmodligen inte opereras, det brukar veterinären säga om det behövs eller inte när du besiktar valparna.

Jag har haft 2 valpar med navelbråck ingen av gångerna har det krävts operation, jag har dragit av 1000 kr på priset.
Jag funderar lite på vad som är ett litet. Det här är kanske 1 cm brett och hänger ut ungefär 1 cm, vilket ju ser ganska stort ut på mina 3 veckors gårdshundsbebisar i råttstorlek...
Dessutom så har det inte hängt ut innan, man såg en rosa prick att det var ett pyttelitet navelbråck, men det var inte som en jättestorstor mjuk vårta som kom nu i helgen.
Jag trycker men den pluppar ut igen så fort valpen rör sig det minsta. Försökte t.om sätta på ett plåster men det ville inte sitta...
Jag får väl säga att jag drar av 1000 kr och om vetten säger att det behövs op så får jag dra av ytterligare/bekosta operationen för jag tror inte att jag vill avliva valpen för ett sådant litet och hon är en av dom charmigaste i kullem. Ja det är dom ju alla förstås

Kanske kan jag imorgon ta en bild på magen på valpen så får ni tala om om det är ett stort eller litet bråck...
Svara på detta inlägg

pepsibus
Medlem 2011-06-20
#6 16 oktober 2011 av pepsibus Re: Frågor om navelbråck på valp
Min hund hade ett litet navelbråck, ca 1 cm långt. Veterinären sa att det inte behövde sys igen om det inte blev större men då hon var sövd för att operera analsäckarna sydde de även igen bråcket. Det enda de varnade för var att ta valpar på en tik med navelbråck, antagligen för tyngden av valpar samt att det blev större av krystningar. De sa även att ev valpar har större risk för att också få navelbråck
Svara på detta inlägg

Leaf
Medlem 2006-10-23
#7 17 oktober 2011 av Leaf Re: Frågor om navelbråck på valp
Hej !
Navelbråck är något av alla de "ämnen " som är stött och blött här inne i all oändlighet.
För det första är navelbråck mycket vanligt på hundar och de allra flesta vållar inte några som helst problem, vare sig för hunden eller för ägaren.
Angående avel skulle jag råda dig till att prata med flera olika veterinärer för att höra deras åsikt. Du kommer då att få höra hur otroligt ovanligt det är att navelbråck ställer till med några som helst problem och hur ovanligt det är med operation m.m. När jag skriver om navelbråck menar jag små navelbråck och då ser jag inte att det skulle vara något märkvärdigt att använda hunden i avel när den blir äldre om den för övrigt tillför mycket till rasen.
Det finns så otrolig mycket värre saker att koncentrera sitt avelsarbete på som verkligen spelar roll tex höfter, knän, armbågar, allergi, ämnesomsättningssjukdomar, hjärta, ögon m.m
Tyvärr kan listan göras hur lång som helst på det som verkligen är defekter och där man ofta vet tex genom forskning att det är ärftligt.
Inom avel finns det alldeles för mycket myter om saker och ting och alldeles för många lekmän som tror sig veta det mesta som går att veta i livet.
Så istället för att lyssna på vad människor utan kunskap eller erfarenhet skriver här, skulle jag ringa runt till några olika djursjukhus för att prata med olika veterinärer och höra vad de anser om navelbråck och utifrån det bilda mig en uppfattning.
Om du vill veta hur otroligt vanligt det är så rekommenderar jag dig att ringa till de olika försäkringsbolagen för att höra vad de säger. Försök även att få prata med erfarna uppfödare för att höra vad de anser om saken

Hoppas du får en bra dag idag.

Svara på detta inlägg

z_Fluffen
Medlem 2010-05-26
#8 17 oktober 2011 av z_Fluffen Re: Frågor om navelbråck på valp
Tack för svar. Det gör mig ju lugn att höra att det är ovanligt med komplikationer, det är väl för att jag inte är van som jag tycker det ser lite hemskt ut, men det är klart, det här lilla bråcket kommer ju knappt att synas på en vuxen hund.
Vad gäller avel så är min tik oreggad så jag säljer ju inte valpar till avel, och jag kommer att göra det klar särskilt till den som köper lilla Ester.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Klicker frågor för nybörjare   [2] 31 jan: Belina bus 1 feb: Belina bus Om dessa frågor   [0] 16 sep: cio frågor om att ha hund i bil   [7] 3 nov: Kautan 5 nov: Leias husse Frågor hunddagisutbildning   [2] 29 okt: Malin_87 29 okt: Malin_87 Navelbråck valp ?   [3] 9 apr: Coda 10 apr: Torparinnan Köpa Chow Chow valp - frågor!   [13] 30 mar: JohannaS 31 mar: Gurkans Frågor till hundquiz (frågesport)   [1] 12 jul: Andre91 15 jul: Frallorforlife Frågor kring hunds beteende   [3] 9 mar: jonatannk 9 mar: jonatannk Frågor kring att flyga med hund   [2] 20 feb: Solsophia 21 feb: Puddingpastejn Frågor om hundgård   [3] 18 nov: natalih 18 nov: natalih
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Pudel | Chihuahua | Golden Retriever | Schäfer | Rottweiler | Shetland Sheepdog | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB