Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
31 oktober 2011 av z_Starlette i övriga hundfrågor (1 svar)
Hur träna hunden när det gäller katter?
Hej!

Min vovve är en liten terrier. Han har lite temperament, och attackerar gärna katter. Han vistas en hel del hos en person som har 3 katter. Den ena katten och vovven kan vistas tillsammans, det är nästan aldrig några problem, de busar ibland utomhus. Katten håller sig dock på sin kant ibland, man märker att han är lite på sin vakt iafll det skulle komma en attack.

Den andra katten är rädd för vovven, hon mjauar när han är i närheten och kommer han för nära väser hon. Hon kan aldrig slappna av när han är i närheten. Tar omvägar etc i huset.

Katt 3 är fullkomligt livrädd för hunden, hon "försvinner" när han är där, gömmer sig på en plats. Ängslig överlag för snabba rörelser och oväntade ljud, och olika människor.

Dessa två sista katter är problemet. Det är tråkigt både för dem, och för hunden såklart. Ingen får en lugn stund. Ligger hunden i soffan och myser, och någon av dem kommer gående lugnt på golvet, stelnar han till innan han morrar och flyger på dem. Att hålla fast honom går inte, han är som tokig, och kan bitas. Ibland bryr han sig knappt när de går förbi eller hoppar upp någonstans, men det är ytterst sällan.

Tidigare i hemmet fanns det en annan katt, hon var nog ganska stabil i psyket, brydde sig inte så mycket när han kom springande, så efter ett tag brydde han sig inte om henne, i stället blev det som att de blev vänner. Han kunde nosa på henne ostört, och på hund-promenader följde hon gärna med och busade. När hon rörde sig i hemmet, hoppade upp eller vad hon nu gjorde, brydde han sig inte alls. Tittade, men det var som att det var "OK".

Tyvärr har detta pågått ett långt tag, men nu är det verkligen dags att göra något. Har ni några tips på bra träning? Vill inte att de ska behöva bli bästisar, men iaf hålla sig undan varandra, och respektera att alla har en plats i hemmet.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Starlette och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

dezibel
Medlem 2008-06-13
#1 31 oktober 2011 av dezibel Re: Hur träna hunden när det gäller katter?
Jag skulle klickerträna honom! Tillbringa mycket tid hos kattpersonen och träna honom, lär även kattpersonen att träna med klicker så är jag övertygad om att ni når resultat snabbt.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hunden med tratt...   [3] 7 maj: pipilotta 19 maj: Halvtand Hunden gnyr och verkar störas av något baktill   [2] 7 mar: Matrix 8 mar: Torparinnan När ni jobbar hunden   [2] 8 feb: Dimma 10 feb: Ayrin Funkar Golden retriever bra ihop med katter?   [21] 27 jan: Tempohästen 23 feb: cio Hunden Wilma dog av nyårssmällarna   [0] 4 jan: mojji Hunden är svartsjuk på min pojkvän   [1] 27 nov: Anika 27 nov: Svea58 Saknar hunden (när jag är på jobbet)   [2] 13 nov: FranskBulldog05 15 nov: FranskBulldog05 Vart promenera med hunden i huddinge?   [1] 15 okt: hund9292 16 okt: Anneli Hund i bilen vad gäller egentligen?   [5] 4 okt: mares 5 okt: Tova och Smilla Kan färg på hunden påverka tempramentet?   [1] 25 sep: Camio 25 sep: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Lagotto Romagnolo | Grand Danois | Cairnterrier | Australian Shepherd | Barbet | Pražský Krysarík | American Akita
© 1998-2020 Enfinia AB