Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 november 2011 av z_galenpanna i övriga hundfrågor (5 svar)
VIll veta allt om dobermann!
Är dobermann en svår ras?
jag ser ofta folk på bilder som får dobbern att gå sjukt fint brevid sin förare men asså är dem lätta att få lydiga och föriga vid ens sida?
dom verkar sjukt trevliga men det kanske ligger väldigt mycket jobb bakom att få en dobber så lydig?
Nån som har erfarenhet av rasen och som vill berätta mer?
Raser: Dobermann

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_galenpanna och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

FreestyleTjejen
Medlem 2008-07-21
#1 6 november 2011 av FreestyleTjejen Re: VIll veta allt om dobermann!
Min chef hade en dobermann som var helt underbar älskade kontakt, la ofta huvudet i knät och ville mysa! Älskade alla människor!

Men hon var otroligt krävande! Och en hund som verkligen älskade att höra sin egen röst, och skällde så fort hon blev lämnad eller om något inte stämde henne! Och enligt min chef var hon en envis jäkel och väldigt svårt tränad.

Nu är detta den enda dobermann jag känner och vet inte om det är så för alla.
Svara på detta inlägg

Galjar
Medlem 2006-03-31
#2 6 november 2011 av Galjar Re: VIll veta allt om dobermann!
Min första hund jag skaffade var en dobermann och nu har jag skaffat mig en till så jag har ju ingen annan ras att jämföra med direkt. Men om jag kan ha två så kan de ju inte vara så supersvåra.

En bra dobermann gillar och träna och de är lätt att lära dem saker, båda mina vovvar har lätt för att lära sig. Problemet och det "svåra" är väl att de även hittar på en massa annat än det man lärt dem!

Du får läsa min blogg om mina djur; http://www.galjar.se/

Sen får leta upp någon som har dobermann så du kan hälsa på deras vovve eller vovvar. Jag tycker nog det är det nästa sättet att få en bra uppfattning.
Svara på detta inlägg

z_IdaEriksson
Medlem 2011-06-20
#3 15 november 2011 av z_IdaEriksson Re: VIll veta allt om dobermann!
Jag och min sambo har precis skaffat våran första hund och vi valde en dobermann, hon är snart 8 månader. Jag har inte den största erfarenheten av hundar eller rasen i och med att vi endast haft hund i 6 månader men under den tiden tycker jag ändå att jag har hunnit skaffa mig lite åsikter om rasen.

Många pratar om att det är en svår ras men jag vet inte om jag tycker den är så svår egentligen? Det är en ras som kräver en konsekvent ledare som gillar att röra på sig och hitta på olika övningar med jämna mellanrum men det gör väl alla hundar, mer eller mindre?

De (eller i alla fall min) är fruktansvärt arbetsvillig och positivt inställd till arbete men gillar lika mycket att ligga i soffan och mysa med matte och husse. Väldigt lättlärd och därmed inte jätte svårjobbad. Koncentrationen är väl det som tryter hos rasen, de måste hela tiden motiveras till att tycka träningen är rolig. Missar man det tar något annat intressant över fokusen. Kommer man dock på knepet går det som rinnande vatten. :) Väldigt människokär, barn och vuxna som äldre.

Jag ser absolut inga problem i att ha en dobermann som första hund. :)
Svara på detta inlägg

z_AmandaochRocco
Medlem 2011-02-22
#4 29 november 2011 av z_AmandaochRocco Re: VIll veta allt om dobermann!
Det är en ras som är underbar! Men dom flesta dobbisar MÅSTE få röra på sig mycket mer än bara promenader. Det är en ras med mycket spring i benen. All träning är bra träning, och av egna erfarenheter så blir denna ras lätt understimulerad, och då görs det mycket hyss. Så om du kan erbjuda din hund dagliga "avspring", och att den får vara med och göra saker, samt en konsekvent uppfostran (dvs se inte mellan fingrarna) så är dobbis den bästa rasen i världen :) Kärleksfull, TROGEN, rolig, lättlärd och arbetsvillig.
Och ett tips: När din dobbis är ung, ge den inte någon form av uppmärksamhet om den, hur ska jag förklara ljudet... Typ gnisslar? Min äldsta dobbis är en omplacering, och han fick uppmärksamhet i form av fyande (ignorera bara) och idag har gnisslandet blivit ett överslagsbeteende. Såfort han vill ha uppmärksamhet så börjar han pipa, och slutar inte eftersom han inte vet att han gnäller. Det är SKITjobbigt! Så det är mitt tips :)

Men åk och träffa lite olika dobbisar, och läs mycket om dem :) och bestämmer du dig för att skaffa en så grattis till världens underbaraste ras (enligt mig ;))
Svara på detta inlägg

Yummie
Medlem 2008-10-21
#5 29 november 2011 av Yummie Du kanske kan
kolla på SKKs sida och läsa om rasen. Där finns det länk till rasklubben och på så vis kan du ju få kontakt med uppfödare, kanske någon i närheten där du bor som du kan få komma och träffa?
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
4åring och 2 dobermann   [6] 7 sep: vakthunden87 10 sep: pipilotta Aktivera dobermann.   [2] 4 okt: vakthunden87 8 okt: Ayrin liten bebis och 2 stora dobermann   [19] 22 nov: Kenzo_87 25 nov: hundöga återkomst introducera bebis för 2 dobermann   [3] 1 dec: hfe 3 dec: Galjar Meritering Dobermann   [4] 23 jul: Kenzi 23 jul: Kenzi Dobermann bet treåring i magen   [2] 28 jun: traktorn 29 jun: Hortensia Dobermann med Rottweiler?   [2] 30 apr: MikaelR 2 maj: Ch791022 Dobermann eller schäfer?   [22] 26 mar: LadyClegane 9 maj: Flatteligan Rädd för rottweilers och dobermann?   [23] 26 mar: Megran 27 mar: TuffaEzther Dobermann och Rottweiler   [2] 11 feb: emlizen 11 feb: HUNDraelvan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dobermann | Grand Danois | Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Schäfer | Dalmatiner | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2021 Enfinia AB