Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 december 2011 av z_Abbotski i sjukdom & hälsa (1 svar)
Komplikationer ca 1 år efter TPLO
Hej.
Jag har en bullmastifftik på 3 år som har gjort en TPLO operation på båda bakbenen p.g.a att korsbanden gick av. Hon har varit helt återställd i ca 1 år.
Operationen och rehaben gick på båda benen jättebra. Hon har varit som vilken frisk hund som helst, gått långa promenader och sprungit lös aldrig utan några som helst fel. Men nu idag från ingenstans på en promenad så började hon halta på ena benet, det blev värre snabbt och nu hoppar hon på tre ben och kan inte stödja på det onda bakbenet.
Jag kände igenom benet och testade att böja benet för att se vart smärtan satt och självklart skrek hon rakt ut vid böjning av den leden så det är inga tvivel om att det är där smärtan sitter.
Jag ska till veterinären på måndag och kolla upp det, men är det någon som gjort en TPLO och varit med om liknande eller har några tankar om vad det kan vara som gått fel? Jag trodde det inte kunde gå fel med den här operationen?
Mina tankar vandrar iväg till allt möjligt, inflammation i plattan, fraktur??

Tacksam för svar!

/Eva

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Abbotski och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Labradårarna
Medlem 2009-04-17
#1 2 december 2011 av Labradårarna Inflammation kanske?
Min veterinär sa att korsbandsopererade hundar lätt kan få inflammation i knäleden, kanske är det det som hänt? Jag har opererat bägge korsbanden på en hund jag hade förut. Visserligen hade han inte opererat på samma sätt som din, utan med ett konstgjort korsband. Han fick vid två tillfällen knäledinflammation efteråt, det behandlades med antiinflammatorisk medicin. Hoppas det inte är nåt värre än så!
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Komplikationer efter TPLO, plocka ut implantat?   [7] 2 okt: elinlolarsson 3 okt: Lona Patella operation m många komplikationer   [4] 9 maj: JohannaV 12 maj: JohannaV Komplikationer efter kejsarsnitt   [8] 16 okt: mosafisan 16 okt: mosafisan Sår som upptäckts sent: komplikationer?   [8] 21 maj: sendit 21 maj: sendit Kastration tik- komplikationer *långt*   [18] 7 jan: Jess 8 jan: Malin med Ella Sytt sår? Komplikationer?   [19] 14 nov: Followthelights 15 nov: Followthelights Komplikationer efter borelia   [5] 5 sep: Trollkärringen 11 sep: SanCha Valp brutit två framben, komplikationer.   [36] 26 apr: Winooo 1 maj: marsuk Kastrerad tik, komplikationer?   [3] 22 jan: Sofia W 22 jan: blandisägare Komplikationer efter gipsborttagning. (halvlångt)   [3] 2 sep: 3 hanar och 1 tik 2 sep: Helajna
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Jack Russell Terrier | Pudel | Golden Retriever | Schäfer | Chihuahua | Tax
© 1998-2021 Enfinia AB