Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 mars 2012 av Bianca-neve i klotterplank (5 svar)
Flygvärdinnesjukan, någon mer?
Har nu haft perioral dermatit i cirka fyra månaders tid. Jag har gått på behandling(gel) i två månader och fyra månader av behandling återstår. Ni som haft flygvärdinnesjukan, när började ni märka någon skillnad? nu har utslagen spridit sig till andra sidan hakan också...(ingenting i mitten utan bara på båda sidorna, en bit under mungiporna). behövde ni gå på antibiotika? Har ni haft återfall? Hatar att inte kunna sminka mig och använda lotion, fuktcreme. huden blir juh även torr som fnöske av gelen.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Bianca-neve och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Tugga Terrier
Medlem 2004-03-15
#1 9 mars 2012 av Tugga Terrier Re: Flygvärdinnesjukan, någon mer?
Jag hade "flygvärdinnesjukan" för många år sedan då jag levde under stor stress och höll på att gå in i väggen. Utslagen såg ut som röda exem och satt bara vid munnen och främst vid ena sidan av mungipan, som mest på ett område av några kvadratcentimeter. Det tog flera månader innan jag fattade att jag borde söka läkare och hamnade då hos en kvinnlig hudspecialist i Läkarhuset vid Odenplan i Stockholm.

Hon visste direkt vad det var och skrev ut några olika sorters mediciner, har för mig att det var både tabletter och två olika salvor/geleer. Läkningen gick snabbt och om jag minns rätt så var jag helt symptomfri efter ca 2 veckor. Det har aldrig kommit tillbaka. Tyvärr minns jag inte vad medicinerna hette men de var mycket effektiva och därför troligen indragna idag...
Svara på detta inlägg

Alfa-No Sweat
Medlem 2008-10-11
#2 9 mars 2012 av Alfa-No Sweat Re: Flygvärdinnesjukan, någon mer?
Detta kan vara är oftast en vitaminbrist. Någon av b-vitaminerna. Stämmer ofta att man är nedgången samtidigt.
Prova med Berrucca brustabletter. De innehåller hela b-vitaminkomplexet +c-vitamin+rejäl dos calcium/magnesium. Finns på apoteket.
Drick mycket vatten o fråga efter en läkande vitaminrik salva på hälsokosten.
Detta är vad jag skulle göra.

Förstår inte varför munragader kallas flygvärdinnesjuka. Har aldrig sett flygvärdinna med sådant. Dock kan de nog bli rätt utbrända med sina långa arbetspass och mycket AC. Torr kall luft har nog en förvärrande effekt. Så ha en halsduk uppdragen över munnen när du är ute i sådant väder.
Svara på detta inlägg

Bianca-neve
Medlem 2006-03-01
#3 9 mars 2012 av Bianca-neve Re: Flygvärdinnesjukan, någon mer?
Jag har b-vitaminbrist sedan några år tillbaka men medicinerar redan för detta och går på regelbundna blodprov. Ingen brist när jag tog blodprov i januari.

Vad jag vet, har man ingen aning om vad perioral dermatit beror på men man tror att det beror på stress. finns dock inga starka bevis för detta. det drabbar juh bara kvinnor mellan 20 och 30 år.

anledningen till att det kallas flyvärdinnesjukan var för att när man först upptäckte sjukdomen på 60-talet var majoriteten av de drabbade kvinnor som jobbade som flygvärdinnor. Man trodde direkt att det berodde på p-pillret som lanserades och blev allt vanligare bland kvinnor i åldrarna 20-30 år. som flygvärdinna var det även vanligt att gå på p-piller för att en oönskad graviditet hade kostat dig jobbet.

Idag vet vi att p-pilleranvädning inte är kopplat till perioral dermatit men vi vet heller inte exakt vad den utlösande mekanismen är. munragader är inte detsamma som perioral dermatit.
Svara på detta inlägg

filippa1
Medlem 2009-05-26
#4 9 mars 2012 av filippa1 OOH Ja!
Hej!
Jag måste börja med att gratulera dig till att ha fått hjälp så fort!! Som gammalt "exembarn" trodde jag från början att det var exemet som spökade igen efter ett antal ganska symtomfria år, smorde med olika receptfria cortisonsalvor som bara hjälpte för stunden men förvärrade sjukdomen på sikt.
Efter ca ett år med problem sökte jag hjälp och fick träffa ett antal läkare som inte fattade vad det handlade om utan bara skrev ut starkare och starkare cortison som egentligen inte alls skulle användas i ansiktet över huvud taget!!
Det här var en mycket besvärlig tid och jag blir faktiskt riktigt ledsen när jag tänker tillbaka på hur jag mådde under den här tiden ( det är inte roligt att se ut så under så lång tid i den åldern)
Till slut (efter flera år) sökte jag själv information och fann på nätet Perioral dermatit Allt stämde så jag skrev ut pappret, gick till VC och sa: Det är ju det här jag har!!!
Då fick jag äntligen rätt behandling: Essexkräm med någon form av svavel i och långtidsbehandling med Tetralysalkapslar, jag blev bättre på bara några få dagar och helt symtomfri på några veckor, inga återfall
Jag har inga besvär idag men jag märker ju att jag har en annorlunda, känslig hud runt munnen men det tror jag beror på den långa behandlingen med starka cortisinpreparat.
Stort lycka till och stå på dig!!
Svara på detta inlägg

z_Alizter
Medlem 2010-12-09
#5 9 mars 2012 av z_Alizter Re: Flygvärdinnesjukan, någon mer?
Jag har haft det flera gånger i mitt liv. Alltid i samband med stress.
Fick tetracyklin utskrivet nångång, och även Dalacinliniment om jag minns rätt.

Har inte haft några problem alls på länge, trots stressperioder.
Jag använder Lactacyd som ansiktstvätt, och Acnicyl ansiktskräm (finns på apotek) Båda innehåller mjölksyra, och på mej verkar det funka iaf!

Jag hade utslagen runt näsan, munnen och hakan.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dansk/Svensk Gårdshund | Chihuahua | Airedaleterrier | Afghanhund | Cavalier King Charles Spaniel | Schäfer | Affenpinscher
© 1998-2018 Enfinia AB