Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
15 mars 2012 av z_DobermannLife i övriga hundfrågor (4 svar)
Hur vänja hunden vid katterna?
För ett par veckor sedan slogs min värld i spillror efter att min älskade dobermannkille avled, bara 6 år gammal. Mitt i detta mörker har jag nu träffat en dobermanntjej som haft ett väldigt tufft liv. Hon omhändertogs av polisen för några månader sedan efter att ha blivit väldigt vanvårdad. Hon skulle avlivas men en tjej räddade henne och har nu haft henne ett tag men kan inte ha henne kvar.
Den här hunden är otroligt stabil, lugn och glad trots allt hon varit med om och jag är säker på att hon skulle passa utmärkt i vår familj. Hon har en del osäkerhet mot hundar men det verkar vara väldigt enkelt att träna bort på henne.
Men.... hur får jag henne att gå ihop med mina katter? De är lite kaxiga och gick genast fram och blåste upp sig och hon gjorde då så klart utfall. Man kan få kontakt med henne även fast katterna är i rummet och hon är inte fixerad vid dem. Men om de kommer för nära eller ibland utan att de egentligen gör något så gör hon utfall mot dem.
Dobistjejen har bara varit här över en dag och kommer tillbaka imorgon och då ska vi försöka på riktigt. Jag är lite ny i den här situationen och tar väldigt tacksamt emot tips om hur jag ska hantera mötet mellan dem.
Är detta genomförbart?
Raser: Dobermann

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_DobermannLife och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ljusljus
Medlem 2012-03-05
#1 15 mars 2012 av Ljusljus Ett tips..
..jag har aldrig varit i denna situationen själv, men mitt tips är att ha hunden i ett rum och katterna i ett annat och ett galler imellan. Det är ju rätt smart oxå att låta hunden vara i ett rum så länge, eller en del av huset/lgh så den hinner vänja sig direkt och på ett lugnt sätt med alla ljud och dofter :) Typ om du låter hunden vara i sovrummet så sätter du ett galler mellan sovrumsdörren, på det sättet kan alla djuren vänja sig vid varandras dofter. Du kan ju även sätta en stol på var sida så katterna kan hoppa över och framför allt UPP på stolen. Kanske en munkorg på första dygnet, eller iaf när hon träffar katterna. Gör iaf så här när du inte har koll på djuren, typ natten eller när du inte är hemma.
Katterna kan ja tänka mig blir pisst om de helt plötsligt kommer in en hund som tror han äger stället o kan gå runder över allt.

Jag kommer iaf köra på galler tricket när ja ska ta hit min valp till mina katter!
Tänk på att katter är ett stolt djur nu så du inte sårar deras känslor ;)!
Svara på detta inlägg

EmelieSofia
Medlem 2010-07-07
#2 15 mars 2012 av EmelieSofia exakt så gjorde vi!
Katterna på ena sidan och hunden på andra sidan dörren - de känner lukten av varann och vänjer sig. Sitta med katten i knät när hunden är nära och sånt. Katterna fattar rätt snabbt....

Man får ta det steg för steg, sakta!

Tog en vecka för oss ungefär, nu är dom som bästisar! Då måste jag tillägga att om hunden hade fått tag i en av katterna när de träffades första gången hade han dödat den.
Svara på detta inlägg

z_DobermannLife
Medlem 2012-03-15
#3 16 mars 2012 av z_DobermannLife Re: exakt så gjorde vi!
Tack för tips!
Jag har lite svårt att sätta galler här eftersom att vi har sån öppen planlösning. Men jag har hållt hunden kopplad och katterna har mest hållt till i källaren. Ibland har de smygit upp- hunden har gjort utfall- katter borta...
Men jag ska se om jag kan hitta på någon gallerlösning imorgon. Jag hoppas verkligen att det funkar med tiden =)
Svara på detta inlägg

z_AnniAu
Medlem 2012-05-04
#4 5 maj 2012 av z_AnniAu Re: Hur vänja hunden vid katterna?
Vi hade redan en 7 år gammal katt som varit van vid att vara "ensambarn"    

Vi satte en 15 cm lång krok på toadörren så katten kommer in men inte hunden. (hundar och kattlådor kan vara äckligt)   
Satte barngrindar på alla tre sovrummen så katten kunde gå undan..

Vardagsrum, kök och hall fick vara allemansland.   
Och så länge vår hund (som inte var van alls vid katter) inte jagade eller skällde så lät vi dem vara.
Och katten fick sin matplats flyttad till tvättstugan med liknande krok som toan.   

Tror inte man ska göra för stor sak av det utan låta dem ta det i sin egen takt....

Det funkar numera jättebra. Hunden slickar eller buffar lite på katten ibland när hon går förbi henne sovandes och försöker gosa. katten blänger oftast oförättat tillbaka som om hon blir störd av ett stort klibbig sliskigt monster ;)
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips för att få lite mer fart på hunden önskas   [11] 20 sep: Ayrin 22 sep: pipilotta Hunden biter barnens kompisar   [5] 31 aug: Sussie78 1 sep: Ayrin Hunden slickar sönder sig, Slicksår   [2] 21 aug: Stickan59 2 sep: Stickan59 Ni som har hunden med på jobbet/jobbar hemma   [6] 2 jul: karfah 6 aug: ponys Hur få hunden att äta vid byte av miljö   [6] 12 jun: Gunli 16 jun: Gunli Hunden blir rädd för något osynligt   [2] 24 maj: RK2008 24 maj: Ayrin Det här med mat till hunden/valpen - göra egen??   [6] 17 maj: karfah 17 maj: Lona Ta med hunden till Spanien   [1] 18 apr: Origo 1 19 apr: Ayrin Grå fläck/nät liknade fläck i hunden pupill.   [1] 11 apr: Goggelito 12 apr: Torparinnan Hur mycket omelett kan hunden äta?   [5] 3 mar: Lovely havamalt 4 mar: Lovely havamalt
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dobermann | Grand Danois | Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Schäfer | Dalmatiner | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2021 Enfinia AB