Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 maj 2012 av z_Starlette i sjukdom & hälsa (7 svar)
Att avliva sin hund.......? :(
Hej!

Min hund har problem med lederna. De är överrörliga, och har påverkat hans knän som opererats två gånger, en misslyckades :/. Så nu skulle egentligen hans knä behövas opereras IGEN. Tyvärr ser jag att några andra av hans leder har tagit stryk, och troligtvis blir det bara värre med åren.
Han är bara 3 år.

Han har under dessa tre år, varit sängliggande en del. Hoppat på tre ben har han gjort ofta. Jag lutar mer och mer åt avlivning... jag har under dessa te år lagt ca. 50.000:-, på operetaioner, rehab etc. Jag skulle kunna betala en operation till, men jag vet faktiskt inte om jag orkar med allt detta. Och stackars vovven som får ha ont.

Överrörliga leder kan ju ge kroniska smärtor och andra skador. Jag är rädd att jag genomgår en operation till. sedan dyker det upp andra skador pga lederna. jag vill att min hund ska kunna vara HUND, springa hur länge han vill, hoppa upp och ner hur mycket han vill.

Hur hade ni resonerat? Har ni tvingats avliva en hund?

:(

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Starlette och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Dimma
Medlem 2004-12-04
#1 28 maj 2012 av Dimma Re: Att avliva sin hund? :(
Det är aldrig lätt att ta det steget. jag har inte behöft det ännu.

Jag tycker det låter när du skriver att du vet vad vill göra, en som ser lite utifrån tycker jag att du tar rätt beslut.
Svara på detta inlägg

Tjaboo
Medlem 2006-09-09
#2 28 maj 2012 av Tjaboo Re: Att avliva sin hund? :(
Ja tycker du som är den som bäst känner hunden ska ha en eloge för ditt beslut och som du skriver är inte värk och smärta ett värdigt hundliv, och visst gör det ont även i oss människor när vi ser våra djur ha ont. Så du gör rätt i att förkorta hundens liv, inte för din egen utan för hundens liv!

Själv har jag inte behövt ta det beslutet för en hund än, men flera katter, och jag har varit med och bollat tankar och var även med som stöd när mina barn fick ta bort sin hund snabbt.

Lycka till i ditt beslut!
Svara på detta inlägg

Noomi o toktassarna
Medlem 2005-10-19
#3 28 maj 2012 av Noomi o toktassarna Re: Att avliva sin hund? :(
Jag avlivade min nioåring för två veckor sen, ungefär med samma tankar som du. Hon kunde inte gå ordentligt och ramlade omkull en del. Och även om hon nog inte hade jätteont ännu, så såg jag hur de tidigare fungerande benen bara blev mer o mer slitna och jag insåg att hon snart inte skulle ha något ben som faktiskt var helt.

Det är jättetråkigt att avliva, men samtidigt känner jag att hunden faktiskt måste kunna vara hund och vara med, annars är det ingen idé. Min hund låg väldigt mycket under sängen mot slutet och ville lixom inte komma ut...
Svara på detta inlägg

radar
Medlem 2012-04-05
#4 28 maj 2012 av radar Re: Att avliva sin hund? :(
Du resonerar så kokt. Jag tycker att det är rätt beslut att förkorta lidandet för din hund. Det är bara så tragiskt att den är så ung fortfarande.

Själv har jag också tvingats att ta samma beslut tidigare. Trots att det var svårt så har jag aldrig ångrat mig.

Lycka till.
Svara på detta inlägg

z_Snownobs
Medlem 2009-08-12
#5 28 maj 2012 av z_Snownobs Re: Att avliva sin hund? :(
Jobbig situation. Men jag förstår hur du tänker. Hur jobbigt det än är så måste man ju tänka på hundens bästa. Jag hade nog avlivat.

Är i en svår situation jag också. Min 9 åriga tik har fått kronisk atros och blir halt/oren såfort hon anstränger sig. Även leker. Hon äter smärtstillande men det hjälper inte alltid. Så nu känns avlivning som ett rätt beslut, men oj oj så jobbigt.

Jag mår riktigt dåligt
Svara på detta inlägg

Ridgebackgänget
Medlem 2003-04-28
#6 28 maj 2012 av Ridgebackgänget Re: Att avliva sin hund? :(
Vad säger behandlande veterinär? Om chanserna att han blir helt frisk efter en ny operation.

Veterinärer får inte råda till avlivning om inte hunden lider eller föreslå en behandling före en annan vad jag förstått, men jag brukar fråga hur denne skulle ha gjort om det var deras hund det gällde, då får man ett personligt svar med veterinärkunskap bakom.

Har frågat en veterinär vad som var bäst av 2 föreslagna behandlingar och fick till svar att det var som att välja mellan pest och kolera. När jag ställde frågan ovanför så sa han en av de två behandlingarna.

Likaså med 3 förslag på behandlingar av min ena hund, så sa veterinären efter vi diskuterat för/ och nackdelar med de olika behandlingarna att jag valt vad hon ansåg vara rätt och skulle ha gjort samma val i mitt fall.
Svara på detta inlägg

Tokfian
Medlem 2010-05-22
#7 28 maj 2012 av Tokfian Man funderar och funderar....
Det är en hemsk situation att hamna i. Man vänder fakta på alla håll och kanter, rådfrågar veterinären, vänner och andra hundkunniga.

Jag lät min russell somna in i torsdags, bara 6 år gammal. Han hade en ögonsjukdom, hade fått ett öga bortopererat redan, som var obotlig. Jag vägde in möjligheten för min hund att leva blind...och kom fram till att det inte var ett alternativ pga hur han var som hund. Livskvalité blev det som blev avgörande för att jag skulle boka tiden. Han klarade inte av det han tyckte allra bäst om, agilityn, och han fungerade i stort sett bara inomhus på slutet.
Men visst funderade jag in i det sista om det verkligen var rätt beslut jag hade tagit.

Idag vet jag om att det var rätt beslut att låta honom somna in. Det visste jag redan i torsdags när jag satt där hos veterinären. Han fick somna in i mitt knä, med magen full av köttbullar....han var hur nöjd som helst när han låg där.

Men det är ditt beslut att fatta och jag kan inte ge något råd om vilket beslut du ska ta. Bara du kan ta beslutet. Men visst är det otroligt svårt. Lyssna till din magkänsla och titta på hur hundens livskvalité är....om jag nu ändå ska ge något råd.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Corp. al. - Avliva?   [5] 27 aug: Puddingpastejn 29 aug: Lona Delad vårdnad/omplacera/avliva?   [3] 9 nov: Maggan Puh 10 nov: pipilotta Avliva gammal hund man haft sedan 8 veckor gammal   [6] 18 sep: Jag-67 22 okt: Tida avliva unghund?   [4] 12 sep: username 20 sep: Voff 92 Avliva eller rehabilitera   [8] 20 feb: Maddz87 22 feb: SanCha Avliva reaktiv unghund med HD?   [6] 28 mar: HeyJess 29 mar: HeyJess Atopi. Avliva henne?   [10] 30 okt: Puddingpastejn 3 nov: Lona Avliva ?   [7] 5 okt: dersan90 10 okt: BushundenL Avliva min hund pga. mentala problem?   [23] 29 sep: Dogosin 8 nov: Lona Djurskötare rätt att avliva?   [3] 3 jan: Lemon123 5 jan: SanCha
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Saluki | Shih Tzu | Briard | Sealyhamterrier | Gos d'atura Catala | Cirneco Dell'etna | Hannoveransk Viltspårhund
© 1998-2019 Enfinia AB