Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 juni 2012 av Nukutvi Huskies i klotterplank (13 svar)
Den ultimata vandrings- hundträningskängan
I sommar har jag tänkt köpa nya kängor. Hade ett par Lundhags för många år sen och trivdes bra i dem men de krympte (!?) en varm sommar och blev för små. Helt konstigt för de var ju utmätta å allt. Nu har jag ett par Graninge men de håller inte riktigt måttet, blir blöta efter nån timme ute i blött väder och limningen där framme börjar släppa.

Vill ha vattensäkra sköna kängor som hänger med i massvis med år till! Mellanhöga skaft och ska användas till diverse hundträning i skogen, promenader och fjällvandring, inget extremt alltså men vatten ska de tåla.

Funderar väl eg. mest mellan Lundhags eller Meindl, å det är ju rätt olika typer av kängor. Många älskar ju sina Meindl så himla mycket men jag tänker att alla olika delar borde innebära att mer kan gå sönder, å blir de blöta borde de ju torka långsamt? Gillar Lundhags enkla modeller, men samtidigt kanske Meindl har bättre komfort?

Så vad är era erfarenheter? Vilka är skönast? Vilka håller bäst? Klarar väta bäst? Klarar att misshandlas lite bäst? Eller finns det andra märken man också borde titta på? Prisklass är inte jätteviktigt men max 3500 kanske, hellre en bra sko som kostar lite mer ifall det verkligen är skillnad. Annars får den förstås gärna kosta mindre också...

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Nukutvi Huskies och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Precious
Medlem 2003-04-28
#1 6 juni 2012 av Precious Älskar mina Meindl....
...tror dom heter Professional? Samma som många poliser t.ex. har. Perfekta för mina kassa fotleder eftersom dom är så "styva" så det är nästan som att ha gipsade fötter! Haft flera Granine-kängor innan o fått skavsår av dom flesta trots att jag följt goda råd att blöta ner kängorna ordentligt o sedan gå o gå o gå.....
Svara på detta inlägg

Luss
Medlem 2003-06-28
#2 6 juni 2012 av Luss vet inte det är vad du vill ha
men jag har köpt dessa och jag tycker himla mycket om dem. Mina är iofs rödbruna och köptes på XXL i bromma för ca en tusenlapp mindre än dessa svarta....

http://www.brandos.se/viking/viking-hunter-pro-3-78025-0-2-svart/a17109
Svara på detta inlägg

rottisrobban
Medlem 2004-12-20
#3 6 juni 2012 av rottisrobban Re: Den ultimata vandrings- hundträningskängan
Jag har ett par Meindl Island Pro. Haft dom i 4 år, funkar vinter som sommar, bästa jag någonsin haft :)
Svara på detta inlägg

VildaVittra
Medlem 2008-08-25
#4 6 juni 2012 av VildaVittra Gick du upp i vikt?
Fötterna blir större då.

Jag sällar mig till skaran som säger Meindl. Fick pensionera mitt par efter 10 år och det pga vassa valptänder.
Svara på detta inlägg

traktorn
Medlem 2009-11-21
#5 6 juni 2012 av traktorn Re: Den ultimata vandrings- hundträningskängan
Jag hade ett par Lundhags som jag gillade, fast de krympte en sommar när det var riktigt varmt och jag inte använde dem.
Sedan hade jag ett par Graningekängor, de funkade men var inte supersköna.
Nu har jag ett par Meindl som jag gillar skarpt men jag har bara haft dem i ett halvår så jag har inte en aning omhur de är i det långa loppet.
Med mina erfarenheter så skulle valet stå mellan Lundhags och Meindl med ett plus för de senare.
Svara på detta inlägg

Luxors matte
Medlem 2002-10-30
#6 7 juni 2012 av Luxors matte Meindl Island!
Helt klart de underbaraste skor jag haft! Aldrig ett skavsår, aldrig nåt problem. Eller, tja... Alla Meindl. Älskade mina förra också! I de förra blev jag helblöt om fossingarna, fortsatte knata och fick rena, fina fötter utan ett endaste skavsår. På morgonen dagen efter var de nästan torra, efter halva den dagens vandring var de helt torra till skillnad från sambons gamla Salomon från stenåldern. Har aldrig behövt dubbla strumpor etc i mina Meindl!
Svara på detta inlägg

Karro08
Medlem 2005-09-12
#7 7 juni 2012 av Karro08 Meindl är lite som pjäxor.
Jag har ett par Meindl Island pro, och jag tycker de är lite jobbiga att gå i för att de är så jäkla styva i sulan. Det blir som att gå i slalompjäxor.

Men det kanske är en vanesak? Alla vandringskängor kanske är så?
Jag får aldrig ont, aldrig några skavsår, har aldrig blivit blöt (vilket är helt otroligt med tanke på hur ofta jag råkar hamna i träskmark), och de har inte gått sönder än (har bara haft dem några år iofs). Men jag går bara vanliga långisar, jag har inte vandrat flera dagar i dem.

Svara på detta inlägg

Obelix
Medlem 2004-02-11
#8 7 juni 2012 av Obelix lundhads med cellgummi...
m.a.o den gamla hederliga lundhagskängan...
Svara på detta inlägg

Lahji Gazzi
Medlem 2001-06-29
#9 7 juni 2012 av Lahji Gazzi Tänk nytt..?
Jag har övergett alla de där tunga otympliga kängorna. Dom väger ju ton på fötterna och gore-tex eller ej, så blir de förr eller senare våta inuti ändå. Och sen tar de typ tre dagar för att torka.

Så sen fem-sex år tillbaka kör jag enbart med såna här vattensportskor: http://www.merrell.com/SE/sv-SE/Product.mvc.aspx/20654W/0/Womens/Waterpro-Maipo?dimensions=0. Salomon har liknande. Vattnet bara rinner rakt igenom dom. Själva skon suger inget vatten och blir knappt blöt själv i materialet. Man går barfota i dom och foten alstrar faktiskt nog med värme när man går, så man fryser sällan om fötterna. Dom knallar jag med i skogarna hemmavid och vandrar i fjällen med. När jag vandrar har jag ett par gore-tex-sockor som jag kan ta på om det verkligen skulle bli för kallt. Men de sockorna använder jag mest i lägret bara...

Men visst, de skorna blir utslitna på en säsong, så man får köpa nya varje år...
Svara på detta inlägg

moranka
Medlem 2007-10-15
#10 7 juni 2012 av moranka Hanwag!
Jag skulle rekomendera hanwag.

Ska du ha dem både till hundträning och fjällvandring så tror jag inte att du vill ha ett par helhöga kängor. Både Lundhags och Meindels höga varianter blir stela och otympliga att tex köra bil i.

Jag har ett par hanwag som har hållt minst lika bra som meindl.

http://www.outnorth.se/hanwag/tatra-gtx.php

Jag har dock märkt att jag inte bara vill ha ett par. Om jag fjällvandrar vill jag ha höga kängor och då har jag ett par meindl performance. (Jag har även ett par lundhags syncro high som jag har i jobbet.)

Hanwag är helt klart de jag använder oftast.

Hur ofta fjällvandrar du? Hur ofta tränar du hund och promenerar? Köp efter det du gör mest! Ett par lägre kängor kan du kompletera med damasker/gaiters när du fjällvandrar men ett par högre kan du inte korta ner.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund för vandring   [14] 21 maj: Douglasthedog 17 aug: Douglasthedog Behöver tips på energiboost till hund på vandring   [18] 14 jun: kodathehusky 16 jun: Ayrin Om hunden själv får välja: den ultimata belöningen   [85] 18 okt: Kalla 23 okt: Kalla Dags för den ultimata (långa) listan igen!   [16] 1 sep: Bp ™ 5 sep: Angelicque Den ultimata vovveristen!   [2] 26 dec: hundgrejs 26 dec: hundgrejs Vilken är den ultimata "förstahundsrasen"?   [12] 5 nov: vazz 5 nov: Kingstonsmatte Jaha gott folk, den ultimata lösningen - eller?   [13] 25 sep: uttla 27 sep: Ve_mo_na Någon som har koll på tält? Vandring   [18] 23 feb: kikkit 24 feb: mollgan Den ultimata lydnadshunden   [33] 3 feb: Loffen 7 feb: Lathundarna Golden retriever - ultimata rasen?   [28] 2 nov: chihuahuastyle 3 nov: Crazy J´s matte
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Jack Russell Terrier | Siberian Husky | Staffordshire Bullterrier | Yorkshireterrier | Schäfer | Rottweiler
© 1998-2021 Enfinia AB