Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 juni 2012 av z_alexandras123 i skaffa hund (19 svar)
Vilken hundras passar mig? :)
Jag kommer antagligen att skaffa hund inom en snar framtid, men vet inte vilken ras som skulle passa mig. Jag har läst och kollat på en del raser jag är intresserad av. Detta kommer att bli min första egna hund.

Det jag letar efter är
- en ras som går att ha lös
- är lugn inne, energisk ute
- är relativt lättränad
- liten eller medium (storlek)
- det jag vill syssla med är agility, lydnad och kanske lite spår
- inte kräver så jättemycket pälsvård

Raserna jag har kollat på är basenji, italiensk vinthund, beagle och dalmatiner.
Hade någon av dessa passat mig?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_alexandras123 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

NewBossOnTheBlock
Medlem 2009-05-28
#1 7 juni 2012 av NewBossOnTheBlock Re: Vilken hundras passar mig? :)
Låter som en norsk lundehund, kolla upp dom!
Om du vill ha en lättränad hund som är är lätt att ha lös kan du stryka basenjin direkt.
Svara på detta inlägg

Koffen
Medlem 2009-02-13
#2 7 juni 2012 av Koffen Re: Vilken hundras passar mig? :)
Basenji kan du nog nästan glömma att du kan ha lös, de är inte speciellt lättränade heller. Samma med beagle. Dalmatinern är ju ganska stor, men är ju förvisso rätt så lättränade och de brukar gå att ha lösa. Italienaren är väl lite svårare att träna, det är ju en vinthund. Vet inte hur mycket jaktinstinkt de har, men det borde väl vara en del men de utställningsavlade har det kanske inte lika utpräglat..
Svara på detta inlägg

Tellmyghost
Medlem 2009-05-23
#3 7 juni 2012 av Tellmyghost Re: Vilken hundras passar mig? :)
Sheltie? Lite pälsvård dock, borsta igenom en gång i veckan eller något.
Pudel, pumi, dvärgpinsher? :)
Beagle tycker jag först och främst att man ska använda till jakt. Mina föräldrar hade en beagle på 80-talet, väldigt stark jaktlust och kan gärna driva runt rådjur etc i timmar. :)
Svara på detta inlägg

Teddies matte
Medlem 2010-12-12
#4 7 juni 2012 av Teddies matte Re: Vilken hundras passar mig? :)
Ingen av de raser är såna jag tänker på när jag läser ditt inlägg, några av dem skulle nog kunna funka, men kanske inte på några högre nivåer, hur pass högt vill du satsa inom grenarna du nämnt?

Basenjin och Beaglen(stavning?) skulle jag nog stryka direkt, vad jag hört så skall Basenjin vara väldigt envis och självständig, rätt kattlik och svår att ha lös ifall man inte vill kämpa mycket från början. Beaglen är ju en jakthund och jag tycker inte man skall köpa en hund med ett visst syfte och använda den till något helt annat. Tror inte den är särskilt lämpad att komma längre i agilityn och lydnaden heller. Dalmatinen är väl mest lämpad av de du nämner, men vill du komma långt bör du nog kanske kolla på någon annan ras. Italienaren kan jag inte mycket om, men vad jag hört om den är att vissa kan vara svåra att ha lösa de också.
Svara på detta inlägg

z_alexandras123
Medlem 2010-11-15
#5 7 juni 2012 av z_alexandras123 Re: Vilken hundras passar mig? :)
Tack för snabba svar!

Jag ska kolla på raserna ni föreslagit. Jag har en fråga som jag funderat på. Är det någon skillnad om man skaffar tik eller hane, isåfall vad? Vad föredrar ni?
Svara på detta inlägg

Teddies matte
Medlem 2010-12-12
#6 7 juni 2012 av Teddies matte Re: Vilken hundras passar mig? :)
Jag gillar hanar bäst, de hanar jag träffat har varit mer keliga och människokära än de tikar jag träffat. Dessutom vill jag inte ha strul med löp, kanske inte kunna tävla/träna när man vill och sådant, däremot kan ju en del hanar reagera starkt på löptikar också, så det bör man ju också tänka på. Däremot kan vissa tikar vara mer "på" och lättmotiverade än en del hanar, som kanske kan vara lite mer "tröga", fast det kan ju variera mycket. Till stor del är det nog smaksak, vad man gillar bäst.
Svara på detta inlägg

Almitra
Medlem 2004-11-22
#7 7 juni 2012 av Almitra en dalmatiner
kan absolut passa! Varför inte kolla lite på whippeten också, lite mer robust än IGn. Vissa är dock jaktidioter, min kan jag dock ha lös överallt utan problem.
Svara på detta inlägg

DvärgschnauzeR
Medlem 2011-11-22
#8 7 juni 2012 av DvärgschnauzeR Re: Vilken hundras passar mig? :)
Man ger ju alltid tips på den rasen man själv har. Men denna gången tyckte jag FAKTIST dvärgschnauzer passade in på alla dem förutom det där med pälsvården. Man ska "rycka" av ullen ju, borsta igenom så att det inte skapas några tovor både vid skägget och nere vid benen och lite genom hela kroppen. You know. En gång i veckan minst. Det är väl ganska mycket... Och på vintern fastnar det mycket snö... Verkligen mycket. Men annars är den perfekt tycker jag. Vår kompis gick lös med deras valp redan från början (såklart inte den första veckan) och går fortfarande lös med henne. Dock inte nu eftersom man inte får. Och den är absolut vääälsigt energisk utomhus och kan sedan lugna ner sig inomhus. Lättränad skulle jag inte kalla en dvärgschnauzer... De behöver konsekvent (stav.) uppfostran men de lyder! Sök på google så ser du storleken. Annars finns det ju mellan schnauzer. Agility och lydnad är jätte bra för en dvärgschnauzer. Det sägs att man aldrig kan trötta ut en dvärgschnauzer. Och ja... Vem vet? De är väldigt snabba och lekfulla oooch energiska utomhus. Man kan absolut få den att tycka om agility och lydnad. Och så kom vi till det där med pälsvård. Det skrev jag ju om. Jaja, hoppas jag kom till hjälp.
Svara på detta inlägg

z_Knasfia
Medlem 2012-06-04
#9 7 juni 2012 av z_Knasfia Re: Vilken hundras passar mig? :)
Wheaten Terrier kvalar in perfekt på dina önskemål, förutom på punkten med pälsvård.
Svara på detta inlägg

Galotti
Medlem 2010-03-02
#10 7 juni 2012 av Galotti basenji till lydnad?
Jag skulle inte ens titta på rasen om jag ville ha en kompis till träning.

Av de raserna du nämnde skulle jag titta mer på italiensk vinthund.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilka leksaker passar Tysk spets/ kleinvalp   [1] 11:21: Aumandan 11:37: aenima Vilken ras passar oss?   [8] 28 mar: Lisbritt 1 apr: Ayrin Vilken ras är detta?   [2] 25 mar: Baxxen 25 mar: Sussane Vilken ras passar?   [16] 23 mar: VeligaVera 24 mar: VeligaVera Passar Australian shepherd mig?   [1] 4 mar: Mira2014 4 mar: Mira2014 Vilken ras är bäst?   [3] 16 feb: användare 17 feb: Anneli Vilken sele har du till din Whippet?   [1] 25 okt: Rödluvan 28 okt: Ayrin Vilken ras letar jag efter?   [1] 9 jul: emla 9 jul: Lona Vilken ras ska väljas   [3] 19 maj: Sporthund 22 maj: Dimma Vilken laxolja är bäst?   [2] 6 maj: duende 6 maj: Michaelhh375
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Golden Retriever | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Dvärgschnauzer | Grand Danois | Fransk Bulldogg | Bichon Havanais
© 1998-2020 Enfinia AB