Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 juni 2012 av Jompski i sjukdom & hälsa (19 svar)
hur ska jag göra, försäkringar?
Nu är det så här att Pixel har utåtstående framtassar, han är Fransysk(?) med andra ord. Idag tog han sin 12veckors spruta men veterinären kunde inte svara på våra frågor utan rådde oss att åka till en ortoped. Vad jag läst kan det här växa bort och vi har följt uppfödarens råd och äntrat lite på hanns kost enligt hennes råd.
Nu funderar vi på att ta oss till en ortoped och jag gissar på att han kommer röntgas? Kanske får annan kost osv. eller i alla fall få svar på vad allt detta innebär.
Till min fråga, om man åker till veterinär går det på vår försäkring eller doldafelförsäkring, kanske ingenalls?
Och jag ska ringa till uppfödare, veterinären och vårat försäkrings bolag också.
Men blir väl inte så där jätte lycklig om jag måste betala allt ur egenficka.
Bilder:
Raser: Dalmatiner

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Jompski och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Narren
Medlem 2004-01-09
#1 21 juni 2012 av Narren Var han fransysk när ni köpte honom?
Om han var fransysk när ni köpte honom och veterinären har noterat det på besiktningsintyget så är det inget Dolt-fel (uppenbarligen syntes det ju då)

Först och främst åker man till veterinär och får hunden undersökt, SEN kan man ev diskutera med veterinär och uppfödare om hans problem
Svara på detta inlägg

Narren
Medlem 2004-01-09
#2 21 juni 2012 av Narren Dessutom
är ju fransysk benställning endast ett skönhetsfel om inte hunden får några problem av detta
Svara på detta inlägg

cowgirl
Medlem 2008-06-23
#3 21 juni 2012 av cowgirl Re: hur ska jag göra, försäkringar?
kostar ju faktiskt inte så mycket med en undersökning och en röntgen men det är klart att du ska kolla med försäkringsbolaget o se vad dom täcker...
Svara på detta inlägg

Tess2
Medlem 2001-07-02
#4 21 juni 2012 av Tess2 Re: hur ska jag göra, försäkringar?
Om din valp bara är fransysk är detta ett extriört problem. Det växer inte bort och syntes med all säkerhet redan när ni hämtade honom. Det KAN bli lite bättre men det beror lite på var svagheten sitter... Kommer inte ställa till några problem rent hälsomässigt men är inte en fördel i utställningsringen.

Det finns viss annan problematik som till en början kan ge intrycket av att en valp är fransysk, b.la short ulna. Short ulna är en utvecklingsrubbning i skelettet och förvärras med tiden samt kräver operation.

Min gissning är dock att en normalkunnig veterinär kan se skillnad mellan de båda tillstånden. Dalmatiner är inte heller en ras som är särskilt predisponerad för det så risken är minimal. Om hunden verkar må bra och är oberörd skulle jag avvakta. Om ni är mycket oroliga - be uppfödaren titta på honom! Att gå till en ortoped redan nu känns lite överdrivet.
Svara på detta inlägg

Jompski
Medlem 2011-11-25
#5 21 juni 2012 av Jompski Re: hur ska jag göra, försäkringar?
Det är inte noterat på besiktningsintyget, inget jag såg när vi hämta honom häller. Jag och min sambo skulle först och främst ha honom som sällskap och sen ställaut också, och sa det så kart till uppfödaren. Så det här lilla skönhetsfelet är väldigt tråkigt. Dels för vi har betalat för en hund som ska kunna ställas.
Men tackar för alla svar.
Svara på detta inlägg

sosza
Medlem 2009-02-16
#6 21 juni 2012 av sosza Går man till vetten för det?
Vad skulle gå att göra åt det? Att rätta till genom kirurgi är ju totalt onödigt och dessutom borde det räknas som utställningsfusk eftersom man korrigerar ett exteriört problem.

Det finns knga garantier att den hund man köper blir utställningschampion, men inget hindrar ju er att ställa ut honom! :)

Åtminstone hos golden kan det i vissa fall växa bort, men jag vet inte hur det skiljer sig mellab raser. Jag tycker knge att han ser så särskilt fransysk ut, du skulle se mitt lilla freak!

Jättegullig liten vappe i alla fall!
Svara på detta inlägg

Jompski
Medlem 2011-11-25
#7 22 juni 2012 av Jompski Re: Går man till vetten för det?
Om jag visste vad man ska göra åt det skulle jag inte ringa uppfödare och eventuellt gå till en veterinär. Och att han skulle få genomgå en operation för en hobby som utställning, skulle jag aldrig göra. Självklart finns det inga garantier när man köper hund, men när man upptäcker något som tex mitt fall och inte kan så mycket om ämnet vill man väl veta så mycket som möjlig. Fakta med andra ord. Alla människor säga väldigt olika, man läser olika och vissa fall går bättre än andra. Vissa säger att det aldrig går bort, kan gå bort, kan bli värre, osvosv.
Så vad en veterinär skulle göra åt saken, vet inte? Men kanske svara på mina frågor, kanske säga att det kan växa bort med ändrad kost, eller det växer aldrig bort.
Men tack, han är ett litet charmtroll.
Och även om det över kanske låter lite drygt är det inte meningen, lite frustation bara ;)
Svara på detta inlägg

sosza
Medlem 2009-02-16
#8 22 juni 2012 av sosza Jag har svårt att tro att du får ersättning för
att du vill kolla upp något som inte tyder på eventuell sjukdom, inte alls brukar påverka någon hunds hälsa, på en hund som är helt pigg och kry, så angående försäkringsfrågan är det mitt svar. I övrigt tycker jag självklart att det är upp till dig att beaöka hur många veterinärer och specialister du vill, drt är ju inget som skadar din hund.

Lugnt, jag låter inte alltid som guds bästa barn själv!
Svara på detta inlägg

Tess2
Medlem 2001-07-02
#9 22 juni 2012 av Tess2 Re: hur ska jag göra, försäkringar?
          Re: hur ska jag göra, försäkringar?
          Det är inte noterat på besiktningsintyget, inget jag såg när vi hämta honom häller. Jag och min sambo skulle först och främst ha honom som sällskap och sen ställaut också, och sa det så kart till uppfödaren. Så det här lilla skönhetsfelet är väldigt tråkigt. Dels för vi har betalat för en hund som ska kunna ställas.
Men tackar för alla svar.
Eftersom det inte är en skada utan bara handlar om ett extriört fel antecknas inte detta i ett veterinärintyg. Däremot syns det lätt när man ställer upp valpen på ett bord (vilket man nästan alltid gör när man tittar på extriören).

När man köper en valp köper man grisen i säcken. Vill man ha garantier så köper man en äldre hund som redan fått några meriter. Väljer man att köpa en valp och chansa är det viktigt att läsa på och gå igenom valparna med rasstandarden som främsta facit. Man ställer upp valparna på ett bord och väljer, i samförstånd med uppfödaren, den valp som har bäst förutsättningar för utställningsringen. Eftersom du sagt till uppfödaren att du "först och främst var ute efter en sällskapshund" blev det kanske missförstånd er emellan.

Sedan är det förståss så att ingen uppfödare kan garantera att en såld valp blir utställningsstjärna. I Sverige tar man oftast lika mycket betalt för valparna oavsett kvalitetsnivå. Möjligen drar man ned priset för t.ex avsaknad av testiklar, kroksvans och andra fel som kan påverka hundens hälsa. Jag som uppfödare har köpt ett flertal valpar för fullt pris som sedan vuxit upp och tyvärr inte hållit måttet för vare sig utställning eller avel. De har VARIT lovande men sedan utvecklats åt fel håll, av en eller annan anledning. Det händer oss alla tyvärr....
Svara på detta inlägg

Jompski
Medlem 2011-11-25
#10 22 juni 2012 av Jompski Re: hur ska jag göra, försäkringar?
Vi valde den valp som troddes gå bäst i utställning, vi valde mellan tre killar. Vi är mer än nöjda och över lyckliga med Pixel självklart är det tråkigt med hans små framtassar, vi hoppas det växer bort. Vi följer vår uppfödares råd och ser hur det går, ser det ut som han skulle börja må dåligt av det kollar vi upp det då. Sen vill jag tillägga att vi ska ställa på "skoj", vi har inte tänkt resa Sverige runt och vara stjärnor. Utan mer en rolig grej då vi har vänner som ställer och är intresserade! (:
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Erfarenhet av Dina Försäkringar alt. Sveland?   [3] 27 maj: Lovely havamalt 3 jun: Puddingpastejn Försäkringar för cockerspaniel   [3] 4 jan: Mannhem 5 jan: hundöga återkomst Försäkringar...   [16] 20 mar: Askasmatte 20 mar: Torparinnan Tips om försäkringar, tack!   [14] 16 mar: Mikkahn 2 apr: cakeraj försäkringar på hundar... vad betalar ni?   [25] 15 dec: wookies matte 19 dec: Tuffe-Uffe Angående Försäkringar.   [2] 4 jan: Liljaah 5 jan: Liljaah TIPS! Ang. Folksams försäkringar!   [1] 31 okt: GloriaAlwaEngla 1 nov: Xelda Försäkringar som inte uppnår krav?   [13] 12 maj: AlexandraE 13 maj: Trollebba! Olika försäkringar, tips önskas   [8] 7 maj: A.G. 7 maj: Raya* Försäkringar! Agria vs If?   [18] 3 maj: Soda 4 maj: Ch791022
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Schäfer | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB