Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 juli 2012 av BJ_Hill i skaffa hund (26 svar)
Vorsteh, måste man vara jägare?
Nu har jag förvisso i planen att ta jägarexamen men min fråga rör en av mina favorit raser, korthårig Vorsteh. Jag älskar den rasen något sjukt mycket och jag vet att det är en jakthund med präglade jaktinstinkter och planen är att skaffa en sådan när man har jakt licens. Men min fråga är nu, måste man verkligen jaga för att ha en vorsteh eller kan man skaffa vorsteh innan man ens har en licens? Skulle en sådan hund funka med bara viltspår? Finns ju även de som kör IPO vilket jag är rätt sugen på, en gren jag aldrig testat, skulle det funka också? Även drag förekommer visst med rasen.

Jag är sjukt sugen på en Vorsteh men att en del sen sagt åt mig att det inte är någon ide att skaffa Vorsteh om man inte är jägare och om hunden inte får jaga skapar det problem i framtiden har satt stop och varningstriangel i skallen på mig på den rasen.

Nu vet jag att Vorsteh inte är en ren sällskapshund utan en hund som måste arbeta, detta är jag införstådd i och jag föredrar hundar med arbetsvilja men mina frågetecken gör mig sjukt ledsen över att det kanske skulle vara omöjligt att ha en Vorsteh utan att vara jägare.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om BJ_Hill och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

hundar e best
Medlem 2010-06-28
#21 6 juli 2012 av hundar e best Re: Vorsteh, måste man vara jägare?
Hej du måste inte vara jägare för att ta en jakt hund om du tar en valp nu säger vi.. den kan ju inte börja jaga förens om ett år eller nått liknande men jakt hundar har ju alltid i sig "jakt" i blodet eller hur man ska säga.. men det går att öva bort som valp.. men jakt hundar behöver iallafall mycket motion träna /spring/jogga gå lång promenader med en.. låt den springa lös i skogen osv.. det går alltid att ha en jakt hund men bäst till jakt då dom är en jakt hund.. men som du sa du är på väg att ta jägarexamen då är det ju jätte bra att skaffa sig en jakt hund alltid i framtiden får den ju börja jaga! hoppas de dög det jag skrev.. :) mvh Hundar e best!
Svara på detta inlägg

Malin med Ella
Medlem 2002-11-22
#22 6 juli 2012 av Malin med Ella Jag känner folk...
          Re: Vorsteh, måste man vara jägare?
          Jag skrev jaktrov inte viltspår men jag utgår från texten nedan att man måste vara jägare då.

http://www.jaktinfo.eu/jprov.htm
...som gått jaktprov utan att vara jägare iaf. Kan inte tänka mig att det kravet finns, även om de kanske utgår att det ffa är jägare som är intresserade av att starta jaktprov också?
Svara på detta inlägg

BJ_Hill
Medlem 2012-01-04
#23 6 juli 2012 av BJ_Hill Re: uppfostran och vardagslivet
          Re: uppfostran och vardagslivet
          De jag har i bekantskapskrets är särdeles underfundiga hundar. Tar sig över de flesta staket oavsett höjd om något lockar på andra sidan. Klättrar det de inte kan hoppa över. Är notoriska kattjägare och tyvärr bra på det också. Är inte världens tystaste hundar heller, särskilt inte när de går upp i varv. Vrålar mer än skäller...

Härliga hundar på sitt sätt men jag vet inte om jag skulle rekommendera dem till någon som "bara" sökte en aktiv sällskapshund då jag tror att man i det läget kanske fick lite mer än man önskade...
Nu har ju inte jag påstått någonstans att det ska vara en aktiv sällskapshund, meningen är ju att jag ska jaga med hunden.
Svara på detta inlägg

Tess2
Medlem 2001-07-02
#24 6 juli 2012 av Tess2 Re: uppfostran och vardagslivet
Trodde inlägget var "Vorsteh - måste man vara jägare?"...
Svara på detta inlägg

BJ_Hill
Medlem 2012-01-04
#25 8 juli 2012 av BJ_Hill Re: uppfostran och vardagslivet
Ja men om du kanske läser tråden så undrar jag om jag måste ta licensen först innan jag kan skaffa en Vorsteh. Jaga med den är tanken, ingen snack om saken, men det det tar ett tag att skaffa sig jakt licens.
Svara på detta inlägg

whibor
Medlem 2010-01-24
#26 15 juli 2012 av whibor Re: Vorsteh, måste man vara jägare?
          Re: Vorsteh, måste man vara jägare?
          Ja så kan man också göra. Men problemet är väll att man får väll inte gå jaktprov med en hund om man inte är jägare eller hur funkar det?
hej man måste inte vara jägare för att starta på jaktprov,men för att lyckas måste hunden tränas på levande fågel och det är ganska omständigt och kräver både utsatt o vild fågel.kontakta vorstehklubben.det är en krävande ras med mycket go i sig,samt rovdjursskärpa.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Måste hon väga rätt inför kastrering?   [3] 11 mar: Symbios 14 mar: Lona Måste jag behandla inkontinens?   [0] 11 mar: Symbios Ett måste med senior foder?   [6] 5 feb: saraleppanen 7 feb: hundöga återkomst måste man hålla på med en schäfer hela tiden?   [10] 27 jan: username 4 feb: username Jag måste bara få berätta. Jag är så lycklig :)   [18] 28 nov: Ginza Schäfertik 2 dec: hundöga återkomst Min vovve måste kissa varannan timme   [4] 29 sep: esilen 11 okt: Torparinnan Detta MÅSTE väl ändå vara ett akutläge??   [3] 24 nov: stinat 24 nov: Obelix Blir så ledsen... Måste skriva av mig..   [4] 7 maj: Tornvinga 10 maj: Vanna Hundsamlare måste stoppas.   [9] 13 apr: Röda hund 29 sep: Röda hund varför måste medicin till hund lukta så jäkla illa   [2] 20 feb: Basti2 20 feb: Torparinnan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dansk/Svensk Gårdshund | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Golden Retriever | Yorkshireterrier | Schäfer | Dalmatiner
© 1998-2020 Enfinia AB