Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 juli 2012 av CharliesÄngel i klotterplank (16 svar)
Har ngn av er "gått in iväggen" fått ångest m.m
Jag har varit skeptisk till uttrycket : Gå in i väggen.
Jag har väl tyckt att man ska inte jobba mer än vad man klarar av.

Just nu tror jg mig inse att uttrycket finns.
Har de senaste året arbetat alldeles för mkt ca: 45 tim/vecka. Stressa hem för att dra mitt strå till stacken och "varva" ner genom att umgås med hundarna. De kommer före mitt välmåeende.

De senaste året har min mamma åkt in och ut på akuten pga sjukdom.
Min man blev återigen arbetslös 3 gången på 5 år (jag vet det finns dom som har det värre) men det tär och känns ekonomiskt.

Är inne på min tredje semestervecka (som mest innhålligt regn) och jag kan inte gå ner i varv, mellan varven ärtrycket över bröstet näst intill outhärligt, men jag biter ihop. Det kommer när som på dygnet. Jag försöker skjuta tankar på jobbet åt sidan-

Jag har två veckor semester kvar men börjar redan känna mig stressad över att inte vara utvilad.

Jag orkar inte ta mig för med ngt, inte mer än att umgås med mina hundar.

Lite råd, tips.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om CharliesÄngel och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Miyasaki
Medlem 2011-05-13
#1 25 juli 2012 av Miyasaki Re: STRESSA INTE!
Sök efter avslappnings metoder på nätet, koppla av, varva ner.. Låt din gubbe ta hand om vovvarna för 30 minuter medan du bara låter dig andas.

Stress är den största boven! Jag har dessa problem hela tiden, jag kan inte varva ner. Jag får sådan ångest, jag kan inte sova. Hela tiden går tiden och man hinner ju inte med känns det som!

Försök när du är lugn och avslappnad att skriva ner dina bekymmer, detta har hjälpt mig mycket. Även när man är uppspelt, vad är det som oroar dig? Skriv ner allt! Det tömmer din hjärna för en stund.

Min lärare i praktiskt psykologi sa alltid till mig att "ge dig själv 5 minuter på morgonen att bara existera. Sitt ner och känn dina andetag, hur luften går ur dina lungor och ut ur din mun, sedan hur dina lungor utvidgas och luft pressas åter igen in i dig, slappna av och tänk inte, bara existera". Detta är väldigt avslappnande.

Om det blir för mycket, sök hjälp! Det finns kunniga människor som kan hjälpa dig, utan medicin och piller. Du behöver bara finna en teknik för att hantera det som ger dig ångest.

Lycka till! Du får gärna skriva av dig till mig om du vill.
Svara på detta inlägg

VildaVittra
Medlem 2008-08-25
#2 25 juli 2012 av VildaVittra Re: Har ngn av er
Sjukskriv dig. Finns ingen anledning till att du ska använda din semester när du mår dåligt.

Jag är sjukskriven just pga att jag gick in i väggen, tro mig, du vill inte komma till den punkten.
Gå ner i tid, byt jobb om det är möjligt. Dra ner på kostnader istället, ex behöver ni alla telefoner ni har? Var inte länge sen en hel familj klarade sig på en enda stationär telefon.
Ring företagshälsovården så kommer de hjälpa dig vidare.
Svara på detta inlägg

Arrisen
Medlem 2009-02-13
#3 25 juli 2012 av Arrisen Re: Har ngn av er
Jag har aldrig gått in i väggen, men har varit nära en gång. Har otroligt svårt att gå ner i varv utan blir rastlös och uttråkad på en gång, precis som du. Då det var som värst insåg jag inte att jag var sönderstressad förrän jag var tvungen att åka fram och tillbaka till sjukhuset för att undersöka mitt hjärta. Då det var absolut som värst fick jag hjärtklappning så jag ungefär föll ihop på marken och var tvungen att sitta still 5 gånger på en 100 meters promenad till bussen, plus över 100 i vilopuls konstant. Jag hade möjligheten att bryta allt innan jag gick in i väggen, eller att det spårade ut mer, och gjorde ingenting mer än att jobba sporadiskt och träna hund i ett år.

För att slappna av och varva ner hjälper det mig att meditera och vara nära naturen. Jag är en naturmänniska all through, så att fara upp till fjällen och bara vara ger mig ett otroligt lugn. Har du någon sådan plats, eller aktivitet för den delen? Vad som hjälper är ju ytterst individuellt, men meditation och tankeövningar skulle säkert inte skada.

Det låter som du är fast i en rätt ond cirkel, jag hade absolut träffat någon som jobbar med detta innan det är försent. Det kan nog vara otroligt nyttigt att prata om detta. Om situationen inte är hållbar, ändra på den. Om din man är arbetslös så kan ju han ta ansvaret hemma, medan du jobbar?

Hoppas att du lyckas bryta detta innan det går helt överstyr. Lycka till!
Svara på detta inlägg

Iza&Carro
Medlem 2009-09-10
#4 25 juli 2012 av Iza&Carro Inte för att jag själv har "gått in i väggen"
Och du kommer säkert får mågna svar som är bättre än mitt. (har dock haft folk i min närhet som har blibit utbrända) Det första jag tycker att du ska göra är att prata med en utbildad psykolog. Att sedan skaffa sig någon form av "handledare" som kan hjälpa dig lägga upp din vardag så att du kan hantera den utan ångest och stress. Sist men inte minst måste vi alla inse att vi har begränsningar. Kanske måste man prioritera eller omprioritera för att klara av att göra de saker som faktiskt är viktigast.

Hoppas verkligen att det löser sig, jag skickar med massvis av styrkekramar
Svara på detta inlägg

faluflicka
Medlem 2007-11-18
#5 26 juli 2012 av faluflicka o ja.
man måste ta det på allvar när kroppen börjar säga ifrån.
jag kraschade totalt efter tre års jävligt tuffa studier samtidigt som jag var ensamstående (24/7-alla veckor!) och har sedan dess gått hemma, snart tre år nu... :/
min hjärna slutade helt enkelt att fungera. koncentrationsförmåga, minne, känslor, tankar, ordförråd - allt försvann.
jag klarade inte av att logga in på min internetbank, för jag hann glömma bort siffrorna som jag läste på dosan innan jag hann skriva in dem på datorn, trots att jag försökte med en siffra i taget.
ibland sov jag 18-20 timmar/dygn, ibland 2-3...

minsta stressmoment (kunde vara nåt så enkelt som att åka och handla eller att telefonen ringde medan jag hängde tvätt) kunde få mig helt handlingsförlamad.

det har tagit ett par års medicinerande och terapi (och VILA!) innan jag äntligen börjat känna mig stabil igen. är dock fortfarande väldigt stresskänslig, och minnet är inte vad det varit, men jag fungerar åtminstone i vardagen nu.

så försök att ta tag i detta NU innan det går för långt. något jag har bra erfarenheter av är vad de kallar "mindfulness" eller medveten närvaro, vilket egentligen går ut på att vara "här och nu", leva i nuet osv...
det tar tid och övning att lära sig, men är väldigt bra mot stress och oro.


försök, om du kan, att prioritera.. vad är egentligen viktigast?
de flesta har så mycket måsten och borden som egentligen inte spelar någon som helst roll. finns det möjlighet att gå ner i arbetstid?
levnadskostnader går (nästan) alltid att skära ner på, men måste inte äta ute, man måste kanske inte ha kabeltv, tre olika mobiltelefoner som kostar flera hundra varje månad, man behöver inte köpa dyrt kaffe ute på café, tidningsprenumerationer, lite långsammare bredband, billigare hemförsäkring osv osv...

hundar kan vara fantastisk terapi - orkar du så umgås med dem så mkt du kan! gå promenader, träna lite kravlöst, utan att tänka på några mål ni borde uppnå etc.
för mig är det nästan enda gången jag kan koppla bort oro och ångest,när jag gör nåt med hunden - man kan inte träna hund med tankarna nån annan stans!

nu blev det jättelångt.... men summa sumarum: om du känner att din situation är ohållbar så försök göra nåt åt det! det är så lätt att man går runt och ska vara "duktig", tills det kommer en dag då man inte ens tar sig ur sängen.
Lycka till, jag hoppas verkligen du kan hitta balans och lite ro.
Svara på detta inlägg

NewBossOnTheBlock
Medlem 2009-05-28
#6 26 juli 2012 av NewBossOnTheBlock Re: Har ngn av er
Ta tag i detta NU innan det går för långt!
För nästan precis ett år sedan gick jag till läkaren och sa "jag vet inte vad som är fel, men det måste vara minst cancer". Jag mådde så fruktansvärt dåligt, var så trött och yr och orkade ingenting. Alla provsvar var bra men han tyckte att jag verkade stressad och ville sjukskriva mig ett tag. Fattade inte alls varför han ville sjukskriva mig och tackade vänligt nej. I augusti/september hade jag semester och var övertygad om att det skulle bli bättre då, men icke. I december rasade jag totalt och har sedan dess varit sjukskriven. Det börjar bli bättre nu men tidigare kunde jag knappt gå ett varv runt huset med hunden, orkade inte tömma diskmaskinen, knappt duscha osv. Du vill INTE hamna i den situationen, tro mig!

Det är isåna fall bättre att du tar kontakt med en psykolog redan nu och sjukskriver dig ett tag om det behövs.
Hoppas det går bra för dig!
Svara på detta inlägg

NewBossOnTheBlock
Medlem 2009-05-28
#7 26 juli 2012 av NewBossOnTheBlock Re: Har ngn av er
Du är självklart välkommen att maila mig om det är något du undrar över eller bara vill prata av dig!
Svara på detta inlägg

beardismatte
Medlem 2008-05-18
#8 26 juli 2012 av beardismatte Uttrycket används slarvigt
och av folk som känner sig lite småtrötta nu och då, om man bortser från det så är utmattningsdepression aka utbrändhet en verklig diagnos.

Det du beskriver ska du gå till läkaren med nu under din semester. Att "gå in i väggen" är ingen höjdare, jag har varit där och det är inte värt det.
Svara på detta inlägg

dezibel
Medlem 2008-06-13
#9 26 juli 2012 av dezibel Re: Har ngn av er
Du är redan nu illa ute och sen går det fort, dj..ligt fort utför kan jag lova. Ta tag i det här nu-BUMS !!
Släpp alla måsten och krav, sluta stressa och sjukskriv dig om du själv inte klarar av att säga nej på jobbet. Ingenting är viktigare än du och din hälsa, inte jobb,pengar eller vad omgivning tycker...

Jag var en "duktig" person som aldrig sa nej, varken till jobb eller vänner. Jag var den med perfekt trädgård & hem, en man som låg borta på jobb och förväntade sig full service när han väl var hemma. Det slutade med total handlingsförlamning,yrsel, fixade knappt att köra bil osv.
Räddningen blev att gå ner i tid på jobbet, börja säga nej & kasta ut mannen.

Spikmatta,meditaton och lulla i skogen med hundarna var det som fick ner mig i varv och idag gör jag det som är roligt, nästan allt annat kan faktiskt göras en annan dag :)

Ta hand om dig nu!!
Svara på detta inlägg

Arne Anka
Medlem 2011-03-02
#10 26 juli 2012 av Arne Anka Re: Har ngn av er
Passa dej så det inte blir värre. Jag har själv varit där. Det är många ggr jag varit utan nån mat 5-7 dagar på raken. Att inte kunna sova och va vaken 2-3 dygn är inte heller ovanligt. Men man blir jäkligt svag både kroppsligt och psykiskt.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Stressad mellanpudel (ångest, stress, oro)   [5] 8 jun: iokaste 16 jun: Heddiz Fruktansvärd ångest efter fått hem valp   [14] 4 apr: anna.mi 4 maj: STB Ångest över valp   [4] 4 maj: hörnmatta 4 apr: anna.mi Stor ångest vid bilåkning..   [4] 1 feb: Jennka 2 feb: Lona Ångest över min valp   [5] 18 nov: lunalovegood 19 nov: pipilotta Ångest efter avlivning   [15] 15 aug: Abc123 15 aug: längtan Ångest... Är det dax nu?   [8] 17 jul: matenia 17 jul: matenia seperations ångest hos min kinesiska nakenhund   [6] 3 jul: bonadea 4 jul: Zingo Ångest...vad ska man göra? sugen på en omplacering   [10] 19 jan: Taxelina 21 jan: Gurkans Stress, oro, ångest -   [5] 12 jan: z_Ninna99 13 jan: z_Ninna99
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Labrador Retriever | Jack Russell Terrier | Japansk Spets | Grand Danois | Dobermann | Tax
© 1998-2022 Enfinia AB