Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 juli 2012 av CharliesÄngel i klotterplank (16 svar)
Har ngn av er "gått in iväggen" fått ångest m.m
Jag har varit skeptisk till uttrycket : Gå in i väggen.
Jag har väl tyckt att man ska inte jobba mer än vad man klarar av.

Just nu tror jg mig inse att uttrycket finns.
Har de senaste året arbetat alldeles för mkt ca: 45 tim/vecka. Stressa hem för att dra mitt strå till stacken och "varva" ner genom att umgås med hundarna. De kommer före mitt välmåeende.

De senaste året har min mamma åkt in och ut på akuten pga sjukdom.
Min man blev återigen arbetslös 3 gången på 5 år (jag vet det finns dom som har det värre) men det tär och känns ekonomiskt.

Är inne på min tredje semestervecka (som mest innhålligt regn) och jag kan inte gå ner i varv, mellan varven ärtrycket över bröstet näst intill outhärligt, men jag biter ihop. Det kommer när som på dygnet. Jag försöker skjuta tankar på jobbet åt sidan-

Jag har två veckor semester kvar men börjar redan känna mig stressad över att inte vara utvilad.

Jag orkar inte ta mig för med ngt, inte mer än att umgås med mina hundar.

Lite råd, tips.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om CharliesÄngel och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

ponys
Medlem 2009-11-26
#11 26 juli 2012 av ponys Jag hade aldrig trott på det där..
Ja, jag tyckte det lät som någon lam ursäkt till att inte jobba. Många är stressade och många vill inte jobba så mycket som de gör.

MEN sen märkte jag att det nog existerar. Min mamma vaknar, jobbar, kommer hem, lagar mat, diskar, somnar i soffan och sen går hon till jobbet. Hon är en riktig arbetsbarkoman, gör saker på jobbet som hon inte behöver göra och som hon för övrigt inte får något cred för. Hon gör aldrig något på sin fritid. Är alltid grinig. Ja.. Mamma var inte så rolig längre. Jag försökte hjälpa till mycket mer, men det var svårt då jag gick i skolan, hade fritidssysslor och jobbade.

Till sist blev min mamma helt galen. Irriterade sig över alla grannar. Störde sig på allt. Fick vredesutbrott och nervösa sammanbrott

Ont i kroppen fick hon också. Hjärtat hoppade som aldrig förr och till sist tvingade jag henne att gå till läkaren.

Hon var utarbetad, stressad och hade fått diskbrock i nacken. Inflammationer i lederna, tydligen pga stressen.

Hon gick ner i tid, 75 procent. Hon började med 50 procent. Men det klarade hon inte av. Hon blev för rastlös. Operation är inbokad. Känns lite läskigt dock.

Men hon är glad, gör saker. Har TID för saker och njuter.

Gör allt i din makt för din hälsa, för utan den är man ingenting.
Hoppas att du blir bättre. Bamsekramar
Svara på detta inlägg

@nna
Medlem 2007-07-31
#12 26 juli 2012 av @nna Du är inte där än, men på god väg
När jag brakade in i väggen hade jag mått som du länge men inte lyssnat. En dag slutade jag att fungera, kunde inte tänka hela tankar, kom inte ihåg något, Kroppen ville inte. Läkaren undersökte mig för stroke, men hittade inget. Var inne på demensutredning, resultat: ingen demens men obefintligt närminne. Jag rörde mig som en 90åring och skickades till sjukgymnast som sa: nej du får inte göra något alls. Ta på sköna kläder och gå ut i skogen UTAN HUNDAR och beundra blad och blommor. VILA. Och så fick jag andningsövningar.
Svara på detta inlägg

Lathundarna
Medlem 2008-05-05
#13 26 juli 2012 av Lathundarna Jag "gick" inte in i väggen - jag sprang...
... med pannan före. Har varit hemma i 8 år pga utmattningsdepression, panikångest, social fobi, etc. Inget jag önskar nån annan. Är det nåt jag lärt mig (men alldeles för ofta slarvar med) så är det att vara ärlig mot mig själv. Att tillåta mig må dåligt, släppa på kontrollen och låta ångesten få pysa ut, och att kommunicera med de närmsta så att de vet och därmed får ökad förståelse för om jag säger nåt konstigt, beter mig märkligt, osv.
Svara på detta inlägg

Sandra&bojje
Medlem 2006-06-03
#14 26 juli 2012 av Sandra&bojje Re: Har ngn av er
Lär dig andas rätt och hitta tillfällen i vardagen där du tvingar dig själv att öva på dina andningsövningar och avslappning. plocka bort sånt som inte är väldigt nödvändigt. förenkla vardagen. Ändra på rutiner. Istället för att vakna upp stressa runt innan jobbet så gå och lägg dig tidigare, gå upp tidigare börja med att sitta å bara slappa i soffan. gå en långis med hunden eller ta en varm dusch. stressa inte allt tar sin tid.

Se på din vardag va du kan ändra och våga göra det. Lägg in kanske träningspass i veckorna, yoga? gå på massage eller något annat som du ska unna dig.

Att gå till läkaren är ett bra sätt om du känner att du måste ha sjukskrivning men annars tycker jag dom är ganska värdelösa. Dom vill skriva ut tabletter i stort sett. Mitt tips skulle istället vara att du tar ledigt (om du kan) och åk på något halsohem. eller yogakurs i nån vecka där du tvingas att leva efter avslappning.
Svara på detta inlägg

CharliesÄngel
Medlem 2008-01-12
#15 28 juli 2012 av CharliesÄngel Re: Har ngn av er
Tack för alla svar!

Jag tar en dag i taget och försöker tänka positivt och bara vara utan massa måsten.

Om jag känner att jag vill ha råd hör jag gärna av mig till er som erbjudut sig.

Tack!
Svara på detta inlägg

pissemiss
Medlem 2008-11-03
#16 29 juli 2012 av pissemiss Ta kontakt med en läkare nu.
De symtom du beskriver låter onekligen som om du är i riskzonen.

Om du besöker en läkare nu så kan du förhoppningsvis få hjälp och dessutom kanske bli sjukskriven och spara lite semester. Eftersom du redan nu känner att du börjar stressa upp dig inför jobbet om två veckor så behöver du helt klart vara ledig mer.

Om du inte tar tag i det nu är risken att du brakar ihop helt stor och då riskerar återhämtningen och rehabiliteringen att bli en lång och jobbig process.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Ångest och skuldkänslor efter att ha mist en hund   [8] 16 okt: Fjärilsligan 20 okt: Fjärilsligan Stressad mellanpudel (ångest, stress, oro)   [5] 8 jun: iokaste 16 jun: Heddiz Fruktansvärd ångest efter fått hem valp   [14] 4 apr: anna.mi 4 maj: STB Ångest över valp   [4] 4 maj: hörnmatta 4 apr: anna.mi Stor ångest vid bilåkning..   [4] 1 feb: Jennka 2 feb: Lona Ångest över min valp   [5] 18 nov: lunalovegood 19 nov: pipilotta Ångest efter avlivning   [15] 15 aug: Abc123 15 aug: längtan Ångest... Är det dax nu?   [8] 17 jul: matenia 17 jul: matenia seperations ångest hos min kinesiska nakenhund   [6] 3 jul: bonadea 4 jul: Zingo Ångest...vad ska man göra? sugen på en omplacering   [10] 19 jan: Taxelina 21 jan: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Boxer | Dobermann | Shetland Sheepdog | Chihuahua | Rottweiler
© 1998-2022 Enfinia AB