Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 september 2012 av z_Ari I i övriga hundfrågor (17 svar)
Problematiskt Hundmöte
Jag har ett problem

Har för tillfället hand om min mors hund och tänkte möta flickvännen med hennes hund ett par dar sen som inte gick så bra...
Resulterade i ett slagsmål mellan min, min mors hund och flickvännens hund.
Min mors hund bet av nån anledning hennes hund och efter det var slagsmål mellan dem och min hund attackerade hennes hund också efter ett par sekunder.

Frågan är då, hur får vi hundarna att hålla sams under våra möten?
I koppel och under promenaden funkar det bra men så fort de var lösa bröt det loss...

MVH
Ari

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Ari I och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

z_Ari I
Medlem 2012-09-09
#11 12 september 2012 av z_Ari I Re: Kamphundar kontra umgänge med andra hundar
          Kamphundar kontra umgänge med andra hundar
          Problemet är för mig tydligt. Två pitbullkorsningar med amstaff. En tredje amstaff/bulldog. Och en väldans massa cirkulerande bullshit angående raserna som förvirrar både ägare samt andra.

Har du hört talas om hur mycket som hänger på ägaren? Det är struntprat!! Kamphundar är framavlade till att slåss mot andra hundar, lydnadsträning är lämpligare än socialisering med andra hundar. När det inte fungerar, fungerar det inte. Därefter ska koppel, lydnad och kontroll över hunden gå in. Vid svårare fall eller åtminstone när de släpps lösa tillsammans utomhus, bör munkorg användas.

Två hundar är en flock, när de är tre blir det en större flock där sätter ibland instinkterna igång. Hörde så sent som igår det sägas i en dokumentär angående pitbull, att flera som utan problem samspelar med varandra är något att vara på sin vakt emot, just på grund av att de är de som angriper människor.

Ta bort en sak och få något annat. Möjligen kommer de eller den utav den som startar (såg du säkert vilken av dem som satte igång konflikten??) inte fungera längden med andra hundar, vinsten är troligtvist en exemplarisk människovänlig hund.

Om du har möjlighet att länka till dokumentären så vore jag tacksam
Svara på detta inlägg

Dorra
Medlem 2002-11-15
#12 13 september 2012 av Dorra För mig en kamphundras...
          Re: Det son förmodligen gick sned kan vara f...
          Tack för ditt inlägg, tål att grunnas på.

Tror dock att, eftersom de separat och tillsammans kunnat socialisera med andra hundar, så kan de göra det med flickvännens hund också om man ger det tid och får dem att på nåt sätt fatta att han ibland kommer på besök.

Nog att det är envisa hundar det handlar om, men jag och flickvännen är lite envisare än dem.
Mors hund har jag här konstant, flickvännens hund kommer och åker då och då...

Sen har jag sett några kommentarer om kamphundar hit och dit... Skadorna som blev var skrapsår och inget mer, har sett större skador av schäfrar om man säger så...
...jämställd med en brukhund OM den är fostrad av en familj och lever i en normal familj så att säga. Så några udda kommentarer kommer du inte hör från mig.

Vad jag försökte säga i min förra svar... och det kanske du har redan uppfattat... att visst går det fixa... alltså träna in.


MEN... då menar jag OM hundarna ska vara med varandra dagligen. För så fort du skiljer på de... de ska ju till respektive familj... så är dynamiken rubbat igen och du måste börja från ruta ett igen. Även om det brukar gå snabbare att träna en 2-a omgång, så faktum är att du startar från 0 igen.

Dorra
Svara på detta inlägg

z_Ari I
Medlem 2012-09-09
#13 16 september 2012 av z_Ari I Re: För mig en kamphundras
Jag uppfattade inlägget som du skrev den...

Tror du att det går om man ser det från det perspektiv att de inte behöver leka med varandra eller nånting utan bara finnas i varandras närvaro, i stil med att de inte ens hälsar på varandra då jag tycker de ska kunna det med, dvs ignorera andra hundar?

Vi träffas över helgen dock utan hundarna hittills, men hoppas på att tjejen kan komma över med sin hund i fortsättningen

Vår erfarenhet är dock att när hundarna träffat andra hundar minns de varandra ganska väl, så därför vet jag inte riktigt om man verkligen börjar om från 0 varje gång.
Svara på detta inlägg

z_Ari I
Medlem 2012-09-09
#14 17 september 2012 av z_Ari I Re: Kamphundar kontra umgänge med andra hundar
          Re: Kamphundar kontra umgänge med andra hundar
          Om du har möjlighet att länka till dokumentären så vore jag tacksam
Om vi ska smida vidare på hundrasfrågan så har jag denna länk att framföra: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15456302.ab

Vidare diskussion angående ämnet tar jag mer än gärna, eller kan det möjligtvis vara så att vi kan släppa allt vad kamphundar och dylikt heter och hålla oss till ämnet kring frågan hör utan förbehåll för rastänk.
Svara på detta inlägg

z_Mainstream
Medlem 2011-01-24
#15 18 september 2012 av z_Mainstream Re: Kamphundar kontra umgänge med andra hundar
Kamplust kallar vi hundens medfödda benägenhet att engagera sig i kamp enbart som det synes för kämpandets egen skull utan aggressionsaffekt som underlag.

Beteendet kan nog också utan att man gör sig skyldig till alltför stor generalisering, hänföras till en viss form av leklust – lek där kampmomentet utgör den väsentliga beståndsdelen.

Det förekommer åsikter som gör gällande att kamplusten är en variant av försvarslusten eller omvänt. Kamplusten skulle alltså ej kunna betraktas som en speciell egenskap oberoende av försvarslusten. Man kan hålla med om, att de två egenskaperna oftast uppträder tillsammans och ofta förefaller att påverkas av samma retningar. Gjorda erfarenheter i detta sammanhang tyder dock på att det rör sig om skilda anlag, även om de är varandra närliggande.

Det är inte unikt på något sätt att hitta en hund, som är leklysten och kampglad men praktiskt taget hopplös att försätta i försvarsattityd. Lika lätt är det faktiskt att finna hundar, som inte alls är kamplystna men ändå har lätt att försvara sig då de utsätts för hot. Det tjänar inget till att fördjupa sig i teoretiska resonemang om rätt eller orätt i det här fallet. Problemet blir enklast och klarast om vi betraktar angreppslust med aggressivt underlag som försvarslust och angreppslust utan aggressivitet som kamplust.

http://www.gk9.se/hund/artiklar/mentalitet/kamplust/


Svara på detta inlägg

z_Mainstream
Medlem 2011-01-24
#16 18 september 2012 av z_Mainstream Re: Kamphundar kontra umgänge med andra hundar
          Re: Kamphundar kontra umgänge med andra hundar
          Om du har möjlighet att länka till dokumentären så vore jag tacksam
http://www.youtube.com/watch?v=r0IpjxJ984o
Svara på detta inlägg

z_Mainstream
Medlem 2011-01-24
#17 18 september 2012 av z_Mainstream Re: Kamphundar kontra umgänge med andra hundar
          Re: Kamphundar kontra umgänge med andra hundar
          Om vi ska smida vidare på hundrasfrågan så har jag denna länk att framföra: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15456302.ab

Vidare diskussion angående ämnet tar jag mer än gärna, eller kan det möjligtvis vara så att vi kan släppa allt vad kamphundar och dylikt heter och hålla oss till ämnet kring frågan hör utan förbehåll för rastänk.
Om jag hade en pudel skulle jag inte sätta min hund och kräva att den skulle springa likvärdigt ett lopp med greyhounds. Nu äger jag inte en pudel utan en p-bull-

Själv (min saknar hundaggressioner men triggas under upplevda hot) tänker jag göra vad jag anser bäst. Att minimera situationerna där konflikter kan uppstå mellan hundar då de känslomässigt är på samma mognadsnivå som barn i krypåldern och jag som människa och hundägare ansvarar för att min hund ska må bra och inte utsättas för alltför mycket påfrestningar. Väljer det framför avlivning.

Även om han bara vill leka med varje hund han ser, anser jag att jag ska se till den ras han är och inte systematiskt utsätta honom för stressförhållanden. Som att leka med andra hundar och regelbundet och anamma något som avlats bort, ett flockbeteende till andra hundar. Och då sägs min fungera utmärkt med andra hundar,   
men med mina mått mätta håller jag inte med då jag upplever kraftmätningar komma av för mycket annan hund i hans vardag.

Personligen har jag inte världens intresse av att tvinga fram något som kanske inte kommer fungera i längden, dvs relationer till andra hundar utan nöjer mig med att det fungerar kortare stunder.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Lugn hund blivit aggressiv vid hundmöte   [6] 2 feb: Ossiander 4 feb: Ossiander Problematiskt självständig Hjorthund   [8] 26 maj: Sugfisk 4 jun: Sugfisk hundmöte som gjorde valpen rädd   [23] 1 mar: username 10 mar: BondBrud Varför ta så onödiga risker? (hundmöte)   [14] 22 aug: DearHound 9 jun: Ayrin Märkligt agerande vid hundmöte, förklaring?   [25] 10 mar: DearHound 15 mar: Hortensia Upprörd vid hundmöte   [8] 9 sep: Tess_85 10 sep: Tess_85 Träffas och träna hundmöte mm i Nacka, någon?   [4] 25 jul: Mollymus 27 sep: Baff skäller o gnäller vid hundmöte   [6] 10 maj: pinsan 10 maj: mija skäller vid hundmöte   [5] 28 mar: catya 28 mar: Apache Respektlöst hundmöte   [22] 23 feb: z_z_Lucille 24 feb: beardismatte
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Jack Russell Terrier | Schäfer | Pudel | Golden Retriever | Chihuahua | Tax
© 1998-2021 Enfinia AB