Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
10 september 2012 av z_Isabelle & Alice i sjukdom & hälsa (8 svar)
Munkorg på valp som äter ALLT utomhus?
Min 9 veckors gamla valp fick i natt åka in till akutmottagningen. Hon hade diarré, kräktes och salivet bara rann ur hennes mun konstant. Hon hade jätteont i magen och kved och skrek. Tillslut blev hon helt apatisk - behöver jag säga att jag blev livrädd? Som tur var kom vi fort fram till veterinären. Väl där konstaterades att hon blivit akut förgiftad av någonting (vad är oklart, men min teori är svamp). Veterinären sa att läget var mycket allvarligt och det fanns en stor chans att hon inte skulle överleva. Hon skrevs in på intensivvårdsavdelningen och fick spendera natten där. Det var de värsta timmarna i hela mitt liv. Att behöva säga hejdå ifall vi aldrig mer skulle få se henne vid liv, usch, tårarna bara sprutade.

Idag ringde veterinären, och mirakulöst nog hade lilla tjejen klarat sig och repat sig otroligt fort, och fick därför åka hem. Lyckan när vi fick se henne, pigg och glad, går inte att beskriva.

Nu är hon hemma och husse och matte är oroliga att detta ska ske igen. Hon stoppar i sig precis ALLT ute och det är svårt att kontrollera ens hälften vad hon stoppar i munnen. Vet inte hur många gånger vi fått gräva i hennes mun efter fimpar, stenar, jord och bär. Vi har henne i koppel nu men det hjälper inte, hon är så jäkla snabb och ska smaka på allt hon ser.

min fråga, är det för drastiskt att sätta på henne en munkorg tills vi märker att hon inte är lika intresserad av att äta allt ute? Nu på hösten finns det så mycket farligt ute, massor med svamp, bär och frukter. Det känns väldigt riskabelt att ha henne ute och att rasta henne känns mer eller mindre som en pärs då man är så orolig. Alternativt med munkorg, har ni några andra tips på vad vi kan göra?


Hoppas ni orkade läsa mitt långa inlägg.
/Isabelle

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Isabelle & Alice och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

radar
Medlem 2012-04-05
#1 10 september 2012 av radar Re: Munkorg på valp som äter ALLT utomhus?
Jag skulle prova munkorg om jag vore som du. Min yngsta har haft det periodvis, han får fnatt på stenar ibland. Då hjälper munkorg jättebra. Aldrig att han verkar besvärad av att ha den på sig heller.
Lycka till.
Svara på detta inlägg

Visslan
Medlem 2009-12-05
#2 10 september 2012 av Visslan Re: Munkorg på valp som äter ALLT utomhus?
För att hålla valpen vid liv så känns det ju som ett bra alternativ men hon måste lära sig att vara utan munkorg till slut också..

Synd dom inte förstår hur farligt det är att äta all skit!
Svara på detta inlägg

stefan och nappe
Medlem 2012-08-03
#3 10 september 2012 av stefan och nappe Re: Munkorg på valp som äter ALLT utomhus?
jag hade nappe på våran gård tills han var 7 eller 8 månader o då hade jag riktig koll på honom fick oftsas ta ut stenar, kvistar o annat från munnen, men som tur så fanns det inget han kunde bli förgiftad av, det e just när dom e som valpar e så ska ju allt undersökas med att tugga o smaka på saker, så man får ha riktig stenkoll på dem när de är små
Svara på detta inlägg

Searelia
Medlem 2012-08-14
#4 10 september 2012 av Searelia Vad me om samma.
Dock inte på så ung hund. Min rottis var och är hopplös på att äta det mesta hon finner ätbart. En dag fick hon tag i en groda och vart liknande händelse som för din hund dock inte ens i närheten så illa. Inom en vecka så provade hon en svamp och vart lite mer sjuk än första gången. Men klarade sig helt ur det den gången med. (Kan säga att detta är misstankar på groda och svamp. Inget jag såg.)
Slapp dock åka in till vetten. Men rådfråga dem flera gånger om dagen och uppdatera dem om hennes tillstånd.
Jag använde en tid munkorg på henne om kvällarna iaf just på höst kanten då det var som mest giftiga saker ute. Idag även om hon stoppar saker i munnen så rör hon inte en enda svamp och grodor går helt säkert hur nära dem än hoppar :p
Så tror hon tog lärdom av sitt lilla missöde.
Svara på detta inlägg

Nellli
Medlem 2011-11-17
#5 10 september 2012 av Nellli Re: Munkorg på valp som äter ALLT utomhus?
Min valp var/är allätare. De jag gjorde var när hon tog upp något i munnen som hon kunde äta, så gick jag lugnt fram till henne (sa inget) tog ut de ur munnen och kastade iväg det så hon såg. Sen gav jag henne en godis istället för det andra. Nu spottar hon ut tuggummin (när jag ber henne) bara för att få godiset.

Men de du oxå kan göra är att spela teater. DET FUNKAR! Valpar kollar alltid hur du reagerar på saker. om den tycker något luktar intressant eller är läskigt. Om du blir hysterisk för hon luktar på t.ex bajs. så gör du en sak av det och din hund tror att det är något värdefullt. Om du går lugnt och kollar vad det är och sen spelar du spelar att du tycker att det är super äckligt. Då vill inte din hund ha det. om du inte skulle äta det så vill vovven inte det heller. Visst den kommer testa det kanske en till två gånger. Men snart kommer du se att den undviker de du inte vill att den ska äta.

Fick lära mig det på valpkursen :)
Svara på detta inlägg

MyMinPin
Medlem 2007-10-23
#6 11 september 2012 av MyMinPin Re: Munkorg på valp som äter ALLT utomhus?
Gjorde precis så, både godis och teater så jag är verkligen för denna metod! Man får vara mer uppmärksam under en tid tills intresset avtar Lycka till med din vovve!
Svara på detta inlägg

z_romek
Medlem 2011-09-15
#7 11 september 2012 av z_romek Re: Munkorg på valp som äter ALLT utomhus?
min lilla hund åt också allt när han var valp , och visst sitter det även kvar lite i honom nu när han är 1 år, han är otroligt matfixerad. Han hittar ju grejer ute och tuggar i sig innan man ens hinner se själv vad det är. Det är speciellt jobbigt när man bor här i stan, i Göteborg som jag gör, där ligger det all möjlig skit ute, ibland hittar man stora jävla mackor som folk har slängt eller annan mat. Och när man är ute sent på kvällen i mörkret, så ser man knappt vad som ligger på gatorna! Riktigt läskigt.
Och när han var valp så hände det flera gånger att han satte grejer i halsen, ett fåtal gånger så var det nära att han kvävdes för han fick ingen luft då det han stoppat i sig fastnat i halsen. :/ Tänk när jag var hemma själv med honom när jag endast hade haft honom i en vecka, så hade han ett tuggben som han tuggade i sig supersnabbt och den sista lilla biten satte han i halsen, och han fick ingen luft alls! Men jag fick ut den som tur var!

För ungefär två veckor sen hände det att han var här i soporna, sophinken här hemma, och stoppade i sig massa mat, och det ledde ju till att han fick som din valp ligga på sjukhus, på intensivvårdsavdelningen, och de visste inte heller om han skulle klara sig. :/

Jag tycker att det vore en bra idé att sätta munkorg under en period på din valp nu, för vem vet, en dag kanske hon sätter i sig något riktigt giftigt, eller sätter det i halsen så att hon inte får luft, inte värt att riskera liksom!

Hoppas det löser sig allt för er nu.
Svara på detta inlägg

z_*Fleur*
Medlem 2011-07-12
#8 11 september 2012 av z_*Fleur* Re: Munkorg på valp som äter ALLT utomhus?
          Re: Munkorg på valp som äter ALLT utomhus?
          Gjorde precis så, både godis och teater så jag är verkligen för denna metod! Man får vara mer uppmärksam under en tid tills intresset avtar Lycka till med din vovve!
Använder också godis, men lille allätaren har lärt sig att om han tar upp något så får han godis i utbyte ... De är smarta... Om jag ser att det är ngt ofarligt så låter jag honom gå och ha den i munnen, får han ingen respons från mig spottar han ut det. Men är det något farligt och han inte går med på byteshandel så är det ner i svalget och gräva på en vilt huggande piraya (chihuahua som försvarar sitt värdefulla fynd.).

Helt livsfarligt med de här små allätarna..
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund på landet - utomhus i bur   [9] 23 dec: torphunden 28 dec: pipilotta Memoryfoam utomhus?   [3] 14 jun: Akitamatte 14 jun: Anneli skogstokig valp utomhus   [11] 9 jan: username 11 jan: username Munkorg inomhus? Hiss eller diss?   [8] 28 maj: falafeln 31 maj: Gurkans Tuggar på allt utomhus   [7] 4 maj: mep 16 maj: Sezziyanen Valp utomhus nu i vinter   [7] 17 jan: HannaEvelina 18 jan: STB Munkorg på hundar   [7] 30 apr: mojji 1 maj: Ayrin Nosework inom- och utomhus   [6] 18 apr: Tabula rasa 19 apr: Tabula rasa Frågor om munkorg   [8] 19 maj: Linnea F 28 maj: En Flattes matte Träna att vara ensam utomhus   [6] 22 jun: Chiliheart 22 jun: Chiliheart
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Chihuahua | Labrador Retriever | Rottweiler | Shetland Sheepdog | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2021 Enfinia AB