Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 oktober 2012 av Evelyns i sjukdom & hälsa (8 svar)
Åksjuk hund i bil, åksjuketabletter?
Sen min tik var liten har hon spytt i bilen. Raksträckor går okej ibland men åker man länge spyr hon. Är vägen guppig och svänger mycket spyr hon. Jag har testat både täcka för buren med filt och utan, testat ha bur i baksätet och längst där bak. Detta har såklart medfört att hon förmodligen blir åksjuk bara av tanken att åka bil. Tåg för henne går utmärkt men det är väl en annan grej. Mitt problem är att vi måste nu ta med henne på en 8 timmar lång bilresa. Så har någon erfarenhet av detta och hittade någon slags åksjuketablett som hjälpte?! Jag var på Apoteket men drick tydligen inte ge råd om sånt. Gick till vet såklart och där köpte jag ett par receptfria men de hjälpte inte för fem öre. Vet någon några receptfria som faktiskt funkat? Om inte; Har de som vet skrivit ut funkat? Här i stockholm är bara grundavgiften 500 kr för att gå dit så vill kolla alla alternativ innan vi vänder oss dit. Vill inte utsätta henne för att må dåligt i en hel dag i bilen. Tacksam för svar!

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Evelyns och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Chelsea-smile
Medlem 2012-07-21
#1 1 oktober 2012 av Chelsea-smile Re: Åksjuk hund i bil, åksjuketabletter?
Hört talas om akupressur?
Iaf, så finns det ju små punkter överallt i kroppen både på människa och hund.

Ang hund iaf, under tassen, framför trampdynan så finns det en 'grop', om du sätter fingret (ta en fint grepp om tassen och använd tummen,hoppas du är med på vad jag menar :)) där och trycker lite lätt,mjukt och lugnt, i små cirklar en stund innan ni sätter er i bilen. Och sen gör det några gånger under färden, så kanske du slipper trycka i din lilla vovve tabletter, och slipper kräkningar.
Vet hur det är, men här är det borta nu, så lycka till :).


Svara på detta inlägg

Morrhoppan
Medlem 2006-02-27
#2 1 oktober 2012 av Morrhoppan Re: Åksjuk hund i bil, åksjuketabletter?
Postafen 25 mg finns att köpa receptfritt på Apoteket. Doseringen är 1 tablett per 20-25 kg. Om hunden misstänks vara sjuk/är sjuk eller medicineras bör man ju konsultera veterinär innan man ger hunden tabletter.

Min golden retriever var hysteriskt åksjuk och hon blev helt symptomfri då hon fick tabletterna.
Svara på detta inlägg

Chelsea-smile
Medlem 2012-07-21
#3 1 oktober 2012 av Chelsea-smile Tillägg..
          Re: Åksjuk hund i bil, åksjuketabletter?
          Hört talas om akupressur?
Iaf, så finns det ju små punkter överallt i kroppen både på människa och hund.

Ang hund iaf, under tassen, framför trampdynan så finns det en 'grop', om du sätter fingret (ta en fint grepp om tassen och använd tummen,hoppas du är med på vad jag menar :)) där och trycker lite lätt,mjukt och lugnt, i små cirklar en stund innan ni sätter er i bilen. Och sen gör det några gånger under färden, så kanske du slipper trycka i din lilla vovve tabletter, och slipper kräkningar.
Vet hur det är, men här är det borta nu, så lycka till :).


framtassarna,båda, behöver inte massera dom samtidigt :).

Svara på detta inlägg

Becka&Albin
Medlem 2001-07-01
#4 1 oktober 2012 av Becka&Albin Re: Åksjuk hund i bil, åksjuketabletter?
Undvik att ge hunden mat 2-3 timmar innan och rasta hunden väl före resan. Se till att det är god ventilation i bilen. Det får inte vara för varmt för hunden. Rasta ofta om ni ska åka långt. Se till att hunden har tillgång till friskt vatten.


Man kan prova att ge ingefära till en hund som lätt drabbas av åksjuka.
En skiva färsk ingefära får ligga och dra i en kopp hett kokt vatten. När vattnet svalnat ger du hunden 1 tsk – 2 msk beroende på storlek och vikt på hund. (1 tsk - liten hund, 1 msk - mellanstor hund och 2 msk - stor hund.)


D.A.P.-spray innehåller feromoner som är lugnande för hunden
Spraya 8-10 pumpslag med D.A.P. cirka 15 minuter före bilresan. Effekten varar i 1-2 timmar. Spraya på nytt när effekten avtar. Finns på apotek och hos veterinärer.


En nackdel med åksjukemedicin är att hunden blir trött och slö av den. Olika hundar påverkas olika mycket och biverkningen sitter i olika länge..
Svara på detta inlägg

gizmozorro
Medlem 2009-01-22
#5 1 oktober 2012 av gizmozorro Ingefära .
Ingefära

Jag gav 1/4-dels kryddmått ingefärapulver till min 5 kg´s hund ca 30 min innan avfärd.
Svara på detta inlägg

daisyturbo
Medlem 2012-06-26
#6 1 oktober 2012 av daisyturbo Re: Åksjuk hund i bil, åksjuketabletter?
Våran gammelhund hade liknande problem när han var liten, behövde ibland åka 1 km så kräktes han. Han var rädd att hoppa in i bilen.
Fick tips av en bekant. Kör korta sträckor, typ bara ett par hundra meter, gå ut från bilen, gå en lite sväng. Upprepa detta många gånger. De gick över sedan för honom. Allt slutade med att vi fick sluta säga " åka bil ". Då stog hunden och hoppade och ville åka med.
Svara på detta inlägg

SanCha
Medlem 2003-09-19
#7 1 oktober 2012 av SanCha Hej!
Det kan ju bli besvärligt det här om inte hunden klarar bilfärderna. Som regel brukar detta bli bättre om man tränat hunden sedan den var liten. Är hunden äldre idag så brukar de spänna sig och faktumet är ju då total med illamående och kräkningar som påföljd.
Veterinären kan skriva ut medicin åt dig men du ska hålla i minnet att hunden av vissa medel blir lite drogad, slö och medveten om resan vilket gör att de kan bli lite nervösa och oregerliga när medicinen går ur kroppen. Detta är väl kanske inte vad du vill ha väl framme varför jag skulle råda dig att göra resan med flera stopp om du inte hinner träna före.

Har du dessutom chans att träna hunden som man tränar valpar är det ju bättre än inget och att du sätter fart redan nu. Börja alltid med att låta hunden vara i bilen utan att färdas. Därefter startar man bilen men också utan att köra.
När allt det här fungerar så räcker det att åka några meter ett par dagar och sedan handlar det om ren invänjning med att lägga på minuter/dag i fortsättningen. Då hinner balanssinnet med och hunden klarar bilsträckor utan att kräkas.

MVH//Sanna
Svara på detta inlägg

Evelyns
Medlem 2012-04-08
#8 1 oktober 2012 av Evelyns Re: Åksjuk hund i bil, åksjuketabletter?
Tack för alla era svar! Jag känner mig lite osäker på det där med att ge henne tabletter och vill helst inte göra det MEN jag kommer nog göra det denna gången samt köpa den där sprayen DAP. Detta eftersom jag inte vill att hon ska bli dålig för hennes egen skull då vi ska iväg på valpträff under en hel helg. Är hon lite slö så får det väl tyvärr bli så. Vi har åkt bil ganska ofta och mycket sedan hon var liten valp och i början gillade hon det till och med. Vi åker oftast korta sträckor och ibland har det blivit ganska långa. Ska testa som ni skriver att bara ta med henne ut till bilen och sätta oss där och sen gå in igen, tack för det tipset! Tyvärr är det ganska snart vi ska åka så kommer inte hinna träna det så jättemycket. Det gör så ont att se henne lida så.. Och jag vet, hon känner förmodligen av min "åh vad det är synd om dig"-känsla och där behöver även jag träna på att det är lattjolajbans att hoppa in i bilen och ha en attityd som skriker VAD KUL VI SKA HA NU! Man lär sig saker för varje dag som går. Tack iaf för alla era tips.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips för långåkning med åksjuk hund?   [5] 9 apr: Emmksthlm 10 apr: Sezziyanen Åksjuk hundvalp!!   [4] 18 mar: Tiinkerbellz 23 mar: Varg Valp som blir åksjuk - tips tack   [6] 25 jun: Paniiik 28 jun: Paniiik Åksjuk hund ..............   [3] 24 feb: Scherzi 24 feb: TuffaEzther Åksjuk Jack Russelvalp   [5] 10 okt: Y-tant 11 okt: Bagarsjön Åksjuketabletter till hund utan karens   [2] 25 sep: Lslt 26 sep: Lslt Är Zylkene bra till åksjuk valp 6 mån   [4] 28 jun: cyklamen 28 jun: cyklamen 12 v hundvalp åksjuk eller...?   [4] 2 maj: EO75 4 maj: TuffaEzther Postafen fungerar inte på min hund som är åksjuk   [5] 2 apr: Louies matte 2 apr: z_lip Åksjuk 5 månaders valp!   [2] 7 aug: Eriika 7 aug: Eriika
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shar-Pei | Sealyhamterrier | Shih Tzu | Labrador Retriever | Schweiziska Stövare | Chihuahua | Schäfer
© 1998-2020 Enfinia AB