Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 oktober 2012 av 1986koffen i jaktforum (1 svar)
Träningstips för valpen
Tjena!

Har en valp på snart fyra månader, en jaktcocker. Har hållit på det länge nu men han verkar vara rätt sugen på lite träning själv:)

Apportträning och viltspår är det jag vill jobba med. Hur ska jag börja på ett lekfullt sätt med detta?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om 1986koffen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

z_Gibsons matte
Medlem 2012-04-03
#1 3 oktober 2012 av z_Gibsons matte Re: Träningstips för valpen
Jag kastar en boll, och han springer efter den, och oftast så kommer han tillbaka (bruka tjoa och berömma och 'slå i backen' så han tycker det är roligt att komma tillbaka. och när han kommer tillbaka, så får han en godis (byteshandel) och sedan kastar jag igen. Bruka gå rätt så snabbt så fattar han grejen : ) men gör inte så länge, det är du som ska avbryta leken : )

jag har smått börjat med spår (min valp är 4 månader) men han får söka mig.. Jag går på en åker, och trampar ner en stig, och har belöning av godis i mellanrum, inte så stort avstånd i början. och sedan får spåret ligga en stund.. 20-30 minuter, sedan går jag och hunden dit (hunden är ej med när jag lägger spåret) och jag har markerat med en röd tråd - start och slut. så man vet vart spåret är någonstans.

Jag visar spåret och han får syn på godisen och vi har ju lekt lite sök hemma, så jag började säga ordet sök, även om det är två olika saker, men det gick fortare för han att fatta grejen när jag sa sök, sen går man bakom hunden och säger inget. när han går åt sidan, så får man ha kopplet/linan spänt, så han fattar att han ska tillbaka. annars får man visa med handen igen på spåret.

Ha inga höga krav och ha KUL! När spåret är slut, så finns det en hög med massa gotta eller favorit leksaken, och lek och beröm mycket fysiskt och gö det som valpen tyck om! : )

lycka till!:D
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund som inte lämnar nya valpen ifred   [1] 1 mar: Tranåsbron 3 mar: Draghund Problem med valpen   [17] 22 feb: carbon 1 mar: Kattmamman Hjälp! Valpen åt svam!!   [2] 17 sep: Hejdlöst 17 sep: Hejdlöst Gammhunn rädd för valpen   [2] 2 mar: z_gismo 2 mar: z_gismo Trevliga träningstips?   [4] 22 aug: Ayrin 29 aug: Halvtand Jag blir tokig på valpen!!   [4] 16 apr: Staffematte 26 jun: eemilio97 Hjälp valpen är borttom kontroll.   [8] 14 maj: TaiDi 25 maj: username Hur få valpen att sova mer?   [9] 1 maj: nikspiks 8 maj: pipilotta Lämna bort hund tillfälligt för valpen?!   [5] 30 apr: EnSånDär 7 maj: Voff 92 Valpkurs? Vad bör jag veta vid första valpen?   [2] 2 mar: lillamolly 3 mar: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Finsk Lapphund | Labrador Retriever | Briard | Grand Danois | Dvärgschnauzer | Tax | Fransk Bulldogg
© 1998-2021 Enfinia AB