Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 oktober 2012 av Viz i aktiv med hund (13 svar)
Dobermann i högre klasser, för mycket?
Min vän ringde i dag på en dobermannhane (omplacering) - Tjejen som ägde hunden tyckte inte att det var rätt hem åt sin hund. Visst, man får tycka så. Men motiveringen var lite sorglig, och samtidigt skrattretande..

Min vän hade för höga mål. Alltså Elit i Lydnad och högre klasser i bruks. Det skulle bli för mycket för en dobermann och rasen klarar alltså inte av sånt arbete. De blir "jobbiga hundar" då. Hmm..

Om jag inte är helt ute och cyklar så är Dobermann en brukshund. Vad har då gått fel i aveln om de inte klarar av att arbeta? Någon som varit med om liknande?
Raser: Dobermann

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Viz och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Bellen
Medlem 2001-06-25
#11 4 oktober 2012 av Bellen Håller med säljaren
det hade mest troligt blivit för mycket för hunden. Rasen pallar ytterst sällan trycket, det är därför man inga ser i de högre klasserna.
Svara på detta inlägg

Morrhoppan
Medlem 2006-02-27
#12 4 oktober 2012 av Morrhoppan Re: Dobermann i högre klasser, för mycket?
Satsar man på SM så finns det väl lämpligare raser, men visst klarar en hyfsad dobermann att tränas/tävlas elit utan att spåra ur. Det är väl snarare positivt att man aktiverar hunden (det är ju en bruksras) så att den inte hittar på egna aktiviteter.

Mina (dobermann)uppfödare har tävlat elitspår med flera hundar och haft varsin brukschampion och någon lydnadschampion. Sedan finns det ju några brukschampion i IPO också (det verkar vara den sport som de som satsar väljer mest).

Tyvärr så finns det ju exemplar som inte håller ihop riktigt och andra som är felavlade och har arbetsbehov, men ingen arbetslust... Kanske är denna hund ett sådant exemplar? Kanske är den feltränad?
Väldigt märkligt dock att man inte är intresserad att sälja sin hund av bruksras till någon som vill träna/tävla högt upp i klasserna. Det borde väl vara den perfekta köparen kan man tycka?
Svara på detta inlägg

Kaj&Stina
Medlem 2008-04-04
#13 5 oktober 2012 av Kaj&Stina Re: exakt min poäng
          exakt min poäng
          bara för att en ras är en bruksras behöver inte betyda att den kan konkurrera i brukset. Det där är ju en gammal historisk indelning från en anna tid då man tränade hund annorlunda och hade andra krav. Jag såg ett filmklipp från en SM-lydndshund från -81, och den lydnaden hade man inte ens fått uppflyttningspoäng på i de lägre klasserna idag. Bara som ett exempel.
åh, det klippet råkar inte finnas på youtube? skulle vara kul att se!
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hundar som fäller mycket, vad kan man göra själv?   [3] 17 sep: Wicky 22 sep: ellennd Hur mycket omelett kan hunden äta?   [5] 3 mar: Lovely havamalt 4 mar: Lovely havamalt Mycket sjuk schäfer valp   [3] 4 dec: Schäfer tik 4 dec: Anneli Urinsten och kissar mycket   [0] 30 nov: Superhoven Hur mycket rapsolja kan man ge hund?   [1] 28 nov: Lovely havamalt 29 nov: Gurkans Artrosbehandling- Hur lång tid, hur mycket bättre?   [7] 11 okt: Pälsklingen 23 okt: fyratassar En sällskapshund som inte kräver så mycket   [21] 29 sep: Rednil 8 okt: Lona 4åring och 2 dobermann   [6] 7 sep: vakthunden87 10 sep: pipilotta Hur mycket lägga sig i valp + vuxen hunds relation   [2] 16 jun: Havsfruen 19 jun: Halvtand Adaptil spray - hur mycket ska man spraya   [2] 21 maj: Lovely havamalt 30 maj: Ingrid W
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dobermann | Grand Danois | Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Schäfer | Dalmatiner | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2021 Enfinia AB