Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 oktober 2012 av DearHound i övriga hundfrågor (5 svar)
Vill veta mer om Dobermann
Ni som lever med Dobermann,
har ni lust att dela med er lite av er vardag?

Vad gör ni för aktiviteter?
Varför vart det just en Dobermann i ert hem?
Vad är det bästa med er Dobermann...och kanske det finns nåt på minussidan också?

Ta hand om er!

Jackie
Raser: Dobermann

Som medlem kan du här läsa lite kort info om DearHound och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Mlie
Medlem 2008-01-04
#1 12 oktober 2012 av Mlie Vi gör lite av allt!
Dobermann är en fantastiskt rolig ras och kan faktiskt inte tänka mig någon annan.

Jag bor rätt centralt i Stockholm och vi aktiverar oss med det mesta. Lydnad, spår, drag och lite skyddsträning mellan varven. Vi är även en del i skogen, går ofta på stan och miljötränar samt åker en hel del inlines samt cykel (när det är säsong).

Vet faktiskt inte riktigt varför jag fastnade för rasen när jag var mindre men kan bara minnas att jag alltid har velat ha en!

Är just nu inne på min andra dobermann och bloggar om mitt liv med dem på www.mlie.se. Har haft en otroligt glad hane (som tyvärr gick bort i somras) och nu har jag en sportig liten tyska sedan hösten 2010.

Det bästa med mina hundar om man ska nämna en gemensam sak med dem är deras fantastiskt positiva attityd till det mesta. Min hane var även väldigt snäll, tålig och bolltokig. Tiken är riktigt trevlig i arbete med mycket samarbete, vilja och engagemang.

Minussidan är väl att dobermann inte kan gå i koppel haha! De som jag har sett gå tjusigt är lätträknade på en hand och/eller väldigt gamla…
Svara på detta inlägg

Pawise
Medlem 2012-10-10
#2 12 oktober 2012 av Pawise Re: Vi gör lite av allt!
Det var inte jag som frågade detta men jag är också nyfiken. Var Dobermannen din första hund eller började du med en annan ras först?
Jag har alltid velat ha en dobermann men jag ville börja med en liten ras först och senare i livet ha en dobermann.

vacker hund du har föresten :)
Svara på detta inlägg

Woofer
Medlem 2012-05-06
#3 12 oktober 2012 av Woofer Re: Vill veta mer om Dobermann
Jag har en dobermannhane på ett år. Vi är ganska aktiva tillsammans, bl.a. tränar vi tävlingslydnad, spårar och eftersom vi bor i skogen blir det mycket långpromenader. Cyklar även en del och vill gärna testa drag med honom framöver. Han har, som de flesta dobbisar, en härlig attityd till allt, älskar att träna, springa och är otroligt fäst vid sin matte (jag då haha).

Skaffade dobermann för jag ville ha en brukshund som man kan testa på allt med. Älskar deras vilja och envishet, den kan vara jobbig men de ger 100% i allt de gör. Väldigt roliga och charmiga, finns nog ingen som träffat min Kingston utan att skrattat litegrann åt hans sätt :)

Minus är väl att det finns många sjukdomar. De mognar sent och kan vara särskilt krävande de första två-tre åren, min hund är just nu periodvis heljobbig med alla hormoner som rusar runt i kroppen. Många dobermanns har stort viltintresse och kan sticka på vilt, min har aldrig gjort det men han är fortfarande ung och jaktlusten kan komma senare.

Det finns inte så mycket information på nätet men två jättebra bloggar som handlar om dobermann är www.mlie.se och www.galjar.se. Även www.dobermannklubben.se har bra info
Svara på detta inlägg

Mlie
Medlem 2008-01-04
#4 12 oktober 2012 av Mlie Första hunden: dobermannhanen Expo!
          Re: Vi gör lite av allt!
          Det var inte jag som frågade detta men jag är också nyfiken. Var Dobermannen din första hund eller började du med en annan ras först?
Jag har alltid velat ha en dobermann men jag ville börja med en liten ras först och senare i livet ha en dobermann.

vacker hund du har föresten :)
Så ja, min första hund var en dobermann och tack rara du :)
Svara på detta inlägg

Morrhoppan
Medlem 2006-02-27
#5 12 oktober 2012 av Morrhoppan Re: Vill veta mer om Dobermann
Har haft fyra dobermann och har haft rasen i 14 år. När jag var 12-13 år så såg jag en i en bok och efter det bestämde jag mig för att sådan skulle jag ha... :)

Fördelarna med rasen är att de är vackra, pigga, glada, hänger med på det mesta och orkar i princip hur mycket som helst. Själv har jag mest hållit på med spår,lydnad och drag. Superkul! :)
Det är riktiga myshundar som gärna sitter i knä och ligger i sängen under täcket. De gillar värme och bör absolut kläs på ordentligt när det är dåligt/kallt väder för att skona muskler och leder (de saknar underull).

Nackdelarna är att de kan ha svårt att sortera, kan ha lite lätt för att gå upp i varv och är ofta jaktgalna (kan vara svåra att ha lösa).

Den största nackdelen av alla (och är det som gör att jag absolut inte ska ha någon mer) är alla förbaskade sjukdomar. Hjärtfel och knäproblem är t ex vanligt, vilket jag själv varit tvungen att ta bort 2 unga hundar pga. Min nuvarande har förmodligen någon slags början till artros i minst en tass (tror hans hundfysioterapeut) och snedbelastar sig själv en aning och blir därigenom också påverkad i ryggen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
4åring och 2 dobermann   [6] 7 sep: vakthunden87 10 sep: pipilotta Aktivera dobermann.   [2] 4 okt: vakthunden87 8 okt: Ayrin liten bebis och 2 stora dobermann   [19] 22 nov: Kenzo_87 25 nov: hundöga återkomst introducera bebis för 2 dobermann   [3] 1 dec: hfe 3 dec: Galjar Meritering Dobermann   [4] 23 jul: Kenzi 23 jul: Kenzi Dobermann bet treåring i magen   [2] 28 jun: traktorn 29 jun: Hortensia Dobermann med Rottweiler?   [2] 30 apr: MikaelR 2 maj: Ch791022 Dobermann eller schäfer?   [22] 26 mar: LadyClegane 9 maj: Flatteligan Rädd för rottweilers och dobermann?   [23] 26 mar: Megran 27 mar: TuffaEzther Dobermann och Rottweiler   [2] 11 feb: emlizen 11 feb: HUNDraelvan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dobermann | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Dalmatiner | Cavalier King Charles Spaniel | Rottweiler | Cocker Spaniel
© 1998-2021 Enfinia AB