Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 november 2012 av z_Shih Tzu Lover i sjukdom & hälsa (3 svar)
Navelbråck hos Shih Tzu
Hej alla Shih Tzu älskare!!
Hur är det med navelbrocken hos Shit Tzu? Är det vanligare hos tikar eller Hanar? Hur små skall navelbråcken vara för att de ska kunna uppskattas som något som inte behöver räknas vad det gäller aveln? Har ni erfarenheter om detta så dela gärna med er allt ni bara kan och vill.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Shih Tzu Lover och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#1 5 november 2012 av Gurkans Re: Navelbråck hos Shih Tzu
Generellt finns inget som säger hur små navelbråck en hund ska ha för att vara ok för avel, eftersom riktlinjen ska vara att endast hund utan navelbråck är lämplig för avel. I en ras där navelbråck är så vanliga att man inte alltid kan utesluta alla drabbade hundar ur avel (fast nog ska aveln vara kraftigt inriktad på att avla så att navelbråcken inom en överskådlig framtid minskar till en nivå att drabbade hundar inte behövs i avel), så ska man i alla fall vara noga med att tikarna inte har minsta navelbråck, då det kan innebära allvarlig hälsofara för henne att bära fram valpar med en försvagad bukvägg.

Jag vet att navelbråck är väldigt vanlig hos shih-tzu så min fråga är om det görs några ansträngningar för att minska på problemet?
Svara på detta inlägg

z_Shih Tzu Lover
Medlem 2012-11-04
#2 5 november 2012 av z_Shih Tzu Lover Re: Navelbråck hos Shih Tzu
Ok! Kan små bråck "läka" och blir hunden i så fall friskförklarad och avelsduglig eller hänger den första besiktningen med under hela dennes liv?
Svara på detta inlägg

Galotti
Medlem 2010-03-02
#3 6 november 2012 av Galotti Re: Navelbråck hos Shih Tzu
Om hunden föddes med navelbråck ska man inte avla på den vidare, anser jag. Oavsett hur litet eller stort bråcket varit! Särskilt om man har så drabbade ras. Då är det extra smart att välja helt friska individer - för de finns nog ännu men snart är kanske ett minne blott om man avlar som man gör nu.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Navelbråck valp ?   [3] 9 apr: Coda 10 apr: Torparinnan Operation Navelbråck   [0] 21 jul: Hutter navelbråck eller inte?!   [1] 18 aug: ZiggyMarley 18 aug: Gurkans Ska köpa valp med navelbråck?   [6] 31 maj: ...McMuffin... 3 jun: Bessan Köpa en hund med navelbråck?   [6] 7 apr: Qaz 8 apr: njoffeozzy navelbråck vad göra?   [5] 10 jan: 1986koffen 10 jan: 1986koffen Navelbråck och hund som markerar revir inomhus?   [2] 23 aug: josephina 24 aug: Xelda navelbråck + avel i stora världen?   [5] 4 jun: Bullemor 4 jun: Annizzen navelbråck hos hund och katt   [4] 21 nov: Cahira 21 nov: Cahira Frågor om navelbråck på valp.   [8] 16 okt: z_gårdshundsägaren 17 okt: z_gårdshundsägaren
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Coton de Tuléar | Chihuahua | Chow-Chow | Schäfer | Jack Russell Terrier | Chinese Crested Dog | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB