Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 november 2012 av Cortex i övriga hundfrågor (17 svar)
Vad skulle ni gjort i denna situation? (Grannar)
Min dvärgschnauzer på 8 månader är en pigg liten tjej, vaksam som rasen ska vara och har lätt till skall i vissa situationer. Tyvärr är hon fortfarande vaksam mot grannarna i området, och kan skälla om vi möts i trappan. Något som jag inte gillar och jobbar på att träna bort. Men det bor inte så många här så vi möter faktiskt sällan grannar i trappan.

Idag kom det dock en besökare till grannen när jag var på väg ut med hundarna. Lilltjejen gjorde några skall, jag försökte tysta henne och vi gick förbi personen. Stannade på trappavsatsen och fortsatte jobba med henne, för att inte bara "fly" från situationen. Då var människan tvungen att kommentera sarkastiskt: "ja, hoppas det inte bor någon här som jobbar natt och sover nu". (Klockan var 13:30).

Men vad skulle jag göra då? Hon såg ju att jag försökte tysta hunden, jag försöker jobba bort beteendet, ändå var hon tvungen att vara sarkastisk. Skulle jag sprungit in i lägenheten igen för att slippa situationen? Hur ska jag då kunna träna henne?

Och grannarna, de har inte klagat det senaste halvåret, jag tror inte de störs av skällandet. Det är ju inte så att hon står hemma och skäller hela dagarna, inte heller skäller hon när någon går i trappan. Det är bara om vi möts nära, typ i trappan eller precis utanför porten som hon skäller. Otrevligt beteende, ja, därför jobbar jag på det genom socialisering och kontaktövningar. Men vad kan jag göra innan det funkar ordentligt?

Har aldrig tänkt att detta skulle störa grannar mer än t.ex. barn som slamrar i trappan osv, men efter denna kommentaren börjar jag fundera på om jag stör. Borde jag fråga grannarna? Eller överreagerar jag? Jag tycker själv att man får tåla lite ljud när man bor i lägenhet, och är det något man har problem med så pratar man, inte fäller sarkastiska kommentarer.

Vad skulle ni gjort i denna situation?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Cortex och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Ellinor
Medlem 2010-09-28
#1 21 november 2012 av Ellinor Re: Lett mot grannen och sagt att jag jobbar på
det och sen om jag kände att det hända så sällan samt att ingen verkade störas av det så hade jag inte gjort någonting.

Min hund skäller ibland, grannens unge skriker i trapphuset klockan 06 på mornarna, det borras i trapphuset. När man bor i lägenhet får man räkna med att det låter på dagarna och så länge det är enstaka skall och inget konstant skällande hade jag inte brytt mig nämnvärt.
Svara på detta inlägg

Hårboll
Medlem 2006-07-19
#2 21 november 2012 av Hårboll Men besökaren kan ju inte veta
att din hund sällan skäller (som jag tolkar ditt inlägg). Om det inte inkommer klagomål från grannarna är det väl bara att fortsätta träna som du gör och hoppas på att det bättrar sig ännu mer.

Jag kan fälla sarkastiska kommentarer ibland, om vi möter hundar som gör utfall eller som hänger i kopplet och skäller åt busan och där jag inte tycker att det ser ut som om ägaren gör tillräckligt mycket åt det. Eller sarkastisk och sarkastisk men typ "Vad duktig DU är busan, som inte bryr dig om den där otrevliga hunden".
Svara på detta inlägg

z_isathan
Medlem 2012-09-19
#3 21 november 2012 av z_isathan Re: Vad skulle ni gjort i denna situation? (...
Jag själv har mycket överseende med grannar och deras (o)ljud. Att barn och djur hörs förstår man ju och vet att det inte är det lättaste att få bukt med.
Hjälper det att avdrmatisera folkmötena i trappan med godis? Att vända det till nåt positivt istället även om det blir en godisbit för vartannat trappsteg?
Sen hade jag vid möte med de andra grannarna frågat om de kännnr sig störda. Då har iaf DU tagit första kontakt och visat att du bryr dig och talat om att du gör vad du kan för situationen.
Svara på detta inlägg

Quibbler
Medlem 2008-05-02
#4 21 november 2012 av Quibbler Re: Vad skulle ni gjort i denna situation? (...
Besökarens kommentar skulle jag nog inte bry mig så mycket om - h*n lär ju inte bli störd av hundskall så ofta.

Däremot hade jag nog pratat med mina grannar för att kolla så ingen blir störd av eventuella hundskall.   

Min hund är ensam några få timmar på morgonen, och jag har bett mina grannar att direkt säga till om han skulle störa - men han är knäpptyst enligt dem

Själv skulle jag få tuppjuck av att ha en hund som "granne" som skäller för minsta lilla - just hundskall kan vara jäkligt enerverande (nu inte sagt att din hund skäller som en galning)

Så mitt tips är att prata med dina grannar - det brukar lösa mycket innan det blir ett problem.
Svara på detta inlägg

z_jannne88
Medlem 2012-11-21
#5 21 november 2012 av z_jannne88 Re: Vad skulle ni gjort i denna situation? (...
jag hade tränat bort skällandet . typ säga fy varje gång den skäller .
Svara på detta inlägg

z_HeidiMariette
Medlem 2011-11-16
#6 21 november 2012 av z_HeidiMariette Haha, Jannebanan har letat sig in i varenda forum
..men annars skulle jag ha struntat i kommentaren.
Folk kan ha dåliga dagar, säga dumma saker eller vara helt pantade.
Det är bara ruska av sig den där meningslösa kommentaren helt enkelt.

Kram till dig och det är bara bra att du jobbar på det.

Sen tror jag aldrig att man ska vara sarkastisk mot hundägare för ägarna känner samma kärlek för sina djur som föräldrar gör för sina barn : )
Svara på detta inlägg

z_hundgrejs
Medlem 2012-08-01
#7 22 november 2012 av z_hundgrejs Re: Vad skulle ni gjort i denna situation? (...
I detta fallet hade jag nog säkert stört mig på besökaren men jag hade nog mest tänkt "SURIS!" Klagar inte grannarna så är det väl inte upp till besökaren att gnälla?

Äh, strunta i surisen, låt inte det förstöra humöret. Det är bättre att du tränar i skarpt läge än att du drar dig undan.
Svara på detta inlägg

X Of Me
Medlem 2007-06-29
#8 22 november 2012 av X Of Me Vad jag hade gjort? Inte ett dugg faktiskt
Jag försöker givetvis visa hänsyn och när jag bodde i lägenhet så undvek jag att göra onödiga ljud mellan 22 -10 på helger och 21 -07 på vardagar ungefär.

Men inte tusan tänkte jag någonsin på att jag skulle störa folk mitt på blanka dagen för att mina djur gjorde något som jag försökte hindra.
Och inte klagade folk heller.

Så jag skulle inte göra ett dugg mer än att fortsätta jobba med hunden för hundens skull.
Svara på detta inlägg

Galotti
Medlem 2010-03-02
#9 22 november 2012 av Galotti hade inte brytt mig
verkligen.
Du håller ju på att träna och en hund som ger ett skall i trappan mitt på dagen är ju ingenting att oroa sig för eller klaga på.

Min är 2.5 år och han kan låta när vi möter någon, det blir typ ett "muff"-liknande ljud eller ett litet morr och ärligt talat... jag bryr mig inte alls. Och ingen av våra grannar gör det heller.
Svara på detta inlägg

Helena & gänget
Medlem 2009-03-12
#10 22 november 2012 av Helena & gänget Re: Vad skulle ni gjort i denna situation? (...
Jag tycker du gör helt rätt som jobbar med din hund istället för att snabbt bara försöka komma därifrån.

Jag vet hur det är, man börjar fundera mycket när man fått sig en kommentar om man verkligen uppfattas som störande men visst får man tåla lite ljud när man bor i lägenhet och i detta fall, mitt på ljusa dagen framför allt!

Jag skulle nog försöka strunta i detta och bara fortsätta att jobba med hunden men om du går och funderar mycket över detta kan du ju, vid nästa möte i trappen fråga en granne. Berätta om att du tränar din hund men det händer ändå att hon/han skäller till ibland och fråga om just denna person störts.

Lycka till! :)
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilken/vilka hundraser skulle passa mig?   [8] 31 jan: Sarakn 5 feb: Ayrin Hur skulle du göra? Valpköpare   [19] 16 jan: beabus 20 jan: Ayrin vad skulle ni säga att quick fix är?   [2] 15 nov: Malin_87 16 nov: Malin_87 Vilken ras skulle kunna passa mig och min familj   [10] 18 okt: frejgalej 27 okt: Leias husse Råd för en ohållbar situation   [22] 3 sep: lybrics 5 sep: Puddingpastejn Gjort undersökning av hund m. aggressivt beteende?   [4] 9 jun: Lollo272 10 jun: Draghund Vad hade ni gjort i min situation?   [4] 1 jun: Sussane 2 jun: Sussane Denna med ensamhetsträning   [1] 24 okt: Chin86 28 okt: Ayrin Hundägare, kan ni svara på denna snabba enkät?   [0] 8 okt: HundpassarnaUF Hejsan på er, jag skulle behöva lite TIPS & HJÄLP   [6] 12 mar: oscar_min_bichon 14 mar: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Dobermann | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB