Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 november 2012 av ponys i klotterplank (9 svar)
Skol/yrkes-ångest.. Någon annan? HJÄÄLP
Hej på er alla vovveister :)

Jag är snart 20 år och lider utav en tung ångest. Alla säger att jag är så ung och att allt löser sig. Men jag har verkligen ångest.

Jag vill ju studera men vet inte till vad. Flyttade från Uppsala till Umeå för en utbildning, men det kändes fel och jag hoppade av. Nu är jag tillbaka till Uppsala och jag vet inte alls vad jag skall göra. Just nu läser jag eng B distans och jobbar som vikarie på förskola.

Jag tycker om att prata, gillar människor och jobbar gärna med dem, är social och kreativ, mycket kreativ. Djur ligger ju sjukt varmt om hjärtat och även foto.

Jag har verkligen funderat på ALLT. Men hur vet man att det är rätt? Hur tar man reda på vad man vill jobba med? Vill ju inte läsa något i 5 år och känna: vad fan gör jag här??

Haha... Jag vet inte om någon annan lider av denna ångest, men det lär ju vara många mer än jag som tänker såhär. Men som sagt, hur tar man reda på vad man vill??

Åh, berätta gärna om era jobb, hur ni hamnade där ni är idag. Om ni har några tips till mig, så HOJTA gärna till.

Finns så många utbildningar idag att man blir helt galen

Som medlem kan du här läsa lite kort info om ponys och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Hrímnir
Medlem 2005-10-08
#1 26 november 2012 av Hrímnir Re: Skol/yrkes-ångest Någon annan? HJÄÄLP
Fundera o skriv upp 10 yrken du vill/kan tänka dig att jobba inom. Ta kontakt med sådana arbetsplatser (ev även arbetsförmedlingen) och be om att få praktisera ca 10 veckor om det är möjligt för att känna dig för.

Svara på detta inlägg

krakelk
Medlem 2007-07-06
#2 26 november 2012 av krakelk Jag visste inte
vad jag ville bli när jag var i den åldern, vet typ fortfarande inte ;)

Jag gick 2 år på gymnasiet sen började jobba istället. Har hunnit med städjobb, hemtjänsten, hunddagis och nu är jag personlig assistent.

Ska börja studera nu i januari igen, förhoppningsvis hittar jag något som jag tycker är någorlunda intressant längst vägen och hakar på det.
Till skillnad från förut kan jag numer se mig själv sitta på ett kontor i framtiden... vända papper, svara i telefon, knappra på datorn eller något sånt... viktigast är nog att jag har arbetskamrater som jag trivs med. I dagsläget har jag inga alls och det är trist.

Jag är 27.
Svara på detta inlägg

z_Fluffen
Medlem 2010-05-26
#3 26 november 2012 av z_Fluffen Re: Skol/yrkes-ångest Någon annan? HJÄÄLP
Jag tycker att du skall vänta tills du vet vad du vill... men det är ju bra att ha gymnasiebetygen klara då, så att läsa in Engelska t.ex är ju inte dumt alls.
Dumt att ta en massa studielån och sedan kanske man inte vill jobba med det ändå. Yrken inom djur och även foto är inte lätt... men kreativ, kanske lärare i något praktiskt ämne som du gillar?

Själv pluggade jag för ett par år sedan och blev klar vid 33 års ålder, min gubbe pluggar nu och blir klar vid 44 år... ok, DET är ju lite sent ;-) Men förhoppningsvis gillar man sitt yrke sedan, det gör jag och egentligen har jag velat bli det länge men det tog tid innan jag hittade rätt utbildning på rätt plats och så var jag ganska länge någorlunda nöjd med att ha ett tryggt men fruktansvärt tråkigt jobb... Mitt nuvarnade yrke kommer jag inte orka med hela livet (fysiskt) men med tanke på vad kul jag har nu så får det bli en senare fråga. Nä, jag tycker inte man måste stressa.
Svara på detta inlägg

minten
Medlem 2006-11-20
#4 26 november 2012 av minten Du är _verkligen_ inte ensam!
Finns mååånga som känner samma stress/oro!
Själv velade jag och mådde dåligt och gick o väntade på att nån form av "passion" eller liknande skulle infinna sig, en slags Aha-känsla vad jag ville göra.
Den kom aldrig.
Nu har jag precis fattat ett strategiskt beslut istället för att gå runt och vänta på något som troligtvis aldrig kommer ske - jag började plugga seriöst på heltid nu i höstas, och jag är snart 35.
Jag valde att plugga programmering eftersom att det känns som ett karriärmässigt smart drag, jag har fallenhet för logik och gillar programmering (även om jag knappast ägnar all min fritid åt det...) och merparten av mina bekanta (utanför djursvängen) är utvecklare av nån sort. Än så länge går det utmärkt, och känner inte att min ålder är något handikapp.

Alltså.
ANDAS!
Det är HELT OK att inte veta vad man vill. Du måste inte bestämma dig nu. Du måste inte bestämma dig om fem år heller. Jobba lite, plugga lite strökurser, se ifall ett beslut kanske mognar fram. Visst är det bra att fatta ett strategiskt beslut, men tvinga inte fram det.
Svara på detta inlägg

z_Schäfer&Rottis
Medlem 2012-06-11
#5 26 november 2012 av z_Schäfer&Rottis Känner igen mig
Har varit i samma sits som dig och har testat mig fram ett tag på olika utbildningar jag ej trivts med och det har varit jättejobbigt, men äntligen har poletten trillat ner :) Nu vet jag vad jag vill göra och jag vill bli sjuksköterska! Jag älskar att jobba med människor, göra skillnad och kunna gå hem från jobbet med känslan av att jag gjort något bra för någon idag.

Tycker du kan ju börja med att tex skriva ner det du tycker om att göra och eventuellt då om du har några yrken du spånat lite på som du skulle kunna tänka dig. Sen kan du väga dem mot varandra genom att skriva positivt och negativt om varenda yrke.

Lycka till!
Svara på detta inlägg

@nna
Medlem 2007-07-31
#6 26 november 2012 av @nna Är inne på min tredje utbildning
Började som undersköterska och jobbade på intensiven, men apparaterna var mer spännande än patienterna så jag började plugga teknik och gav mig inte förrän jag hade doktorerat. Nu håller jag på och omskolar mig och till sommaren kan jag med gott samvete kalla mig Etolog. Kan man försörja sig som etolog? jag tvivlar.
Svara på detta inlägg

VildaVittra
Medlem 2008-08-25
#7 27 november 2012 av VildaVittra Måste du ta universitetet nu då?
Om du vill studera finns det ju massor med annat att lära sig, ex genom folkhögskolan, speciellt som du är kreativ.

Var jag yngre och inte redan hade ett gäng djur (alltså, höns och sånt) skulle jag gå på självhushållningskursen "Ekologisk odling och hållbar livsföring" i Skattungbyn.
Svara på detta inlägg

dolce-vita
Medlem 2012-10-15
#8 27 november 2012 av dolce-vita Hej spegelbilden!
Jag är 21 och känner exakt samma sak! "vad ska man göra av livet, vad är möjligt att jobba med?". För mig så känns det som att allt ska va på papper och man ska va erfaren men inte för erfaren osv.. Men asså allt är så dubbel moraliskt att jag dör.

Jag började på KTH för att alla runt om sa att det var en bra sak och man skulle tjäna massa pengar osv.. Jaja visst det kanske man skulle göra men jag tyckte det var PISS TRÅKIGT. Jag hoppade av efter 6 månader och stod tom hänt. Bara att börja tänka om. Så jag tog en kurs på universitetet som hette dansanalys (jag har dansat i flera år på sthlms balettakademi) det var skit kul men det tar en ingen vart.   

Min dröm skulle vara att arbeta med hundar. Det är så men det är nu nästan omöjligt, man måste ha så mkt pengar att lägga ut osv.

Just nu arbetar jag som boendestödjare och ledsagare, utbildas av ett företag till hudvårdskonsulent och makeup artist. Detta gör jag som tidsfördriv och för att tjäna in lite pengar.

Har även sökt massa saker på universitetet som jag kanske inte vill bli men bara för att jag måste ha någon "grund" som är säker att stå på. Well... Jag förstår dig verkligen...
Svara på detta inlägg

livetmedlea
Medlem 2011-03-27
#9 27 november 2012 av livetmedlea Härligt!
          Är inne på min tredje utbildning
          Började som undersköterska och jobbade på intensiven, men apparaterna var mer spännande än patienterna så jag började plugga teknik och gav mig inte förrän jag hade doktorerat. Nu håller jag på och omskolar mig och till sommaren kan jag med gott samvete kalla mig Etolog. Kan man försörja sig som etolog? jag tvivlar.

Så länge du jobbar med det du verkligen Vill behöver du ingen mer försörjning :D
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Fruktansvärd ångest efter fått hem valp   [14] 4 apr: anna.mi 4 maj: STB Nytt beteende - uppvaktade annan hanhund   [2] 4 jan: annord 9 jan: Draghund 10-veckors valp smet och nafsade på en annan hund   [10] 12 maj: Cofss 16 maj: Hortensia Ångest över valp   [4] 4 maj: hörnmatta 4 apr: anna.mi Stor ångest vid bilåkning..   [4] 1 feb: Jennka 2 feb: Lona Framtiden med en hund som bitit annan hund   [2] 17 nov: Staffemamma_ 18 nov: Staffemamma_ Möte med en annan hanhund   [4] 2 sep: lhasa apsu 17 nov: Draghund Har du saker över som en annan hund kan använda?   [3] 16 jun: LindasHundrast 17 jun: LindasHundrast Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin Ensamhetsträng med annan hund och katt   [4] 6 nov: hella2 18 nov: hella2
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Schäfer | Chihuahua | Australian Shepherd | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Grand Danois
© 1998-2022 Enfinia AB