Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
Nyhet 28 november 2012 av sosza i övriga hundfrågor (13 svar)
Nyhet: Hur mycket ska man kämpa för en främmande hunds ..
"Vad är poängen med att hålla hunden vid liv, i det här fallet? Det utlovas att den aldrig ska vara i kontakt med någon människa, förutom en veterinär, är det ett värdigt hundliv? Hur många hundar trivs med att vara halvt förvildade, men ändå inte riktigt ..? Jag tycker ärligt talat att det är kränkande mot de sörjande att tjafsa om hundens öde, när de, som känner hunden bäst och litat på den, h..."
Vad är poängen med att hålla hunden vid liv, i det här fallet? Det utlovas att den aldrig ska vara i kontakt med någon människa, förutom en veterinär, är det ett värdigt hundliv? Hur många hundar trivs med att vara halvt förvildade, men ändå inte riktigt ..?

Jag tycker ärligt talat att det är kränkande mot de sörjande att tjafsa om hundens öde, när de, som känner hunden bäst och litat på den, har blivit av med sin bebis pga den. Ägaren säger inte att hunden är dum i huvudet, men att de vill avliva honom för att han faktiskt dödat ett barn, varför inte bara respektera det?

Varför ska just den här hunden räddas till varje pris?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om sosza och gå vidare till medlemsprofilen.
Kommentera denna nyhet
Sida 1 av 2
12

TeroT
Medlem 2009-01-04
#1 28 november 2012 av TeroT Så tragiskt allting. /NT
.
Svara på detta inlägg

X Of Me
Medlem 2007-06-29
#2 28 november 2012 av X Of Me Typiskt den där jävla skitblaskan!
Hunden kommer inte alls leva utan mänsklig kontakt. Det framgår ju tydligt att den skulle få träffa sin "handler" alltså förare.

Och man får väl anta att den föraren tar hand om hunden dagligen då?
Visst fan får de avliva hunden enligt mig, men det är ju typiskt den där jävla blaskan till tidning att välja att bara ta med "veterinär" i översättningen och skita i den viktigaste personen, den som ska ta hand om hunden regelbundet.
Svara på detta inlägg

***Tina***
Medlem 2007-01-26
#3 28 november 2012 av ***Tina*** De avslutande orden säjer allt som behövs säjas
"Om familjen vill ta bort hunden, låt dem göra det"

INGEN förutom den familj som äger hunden har något att säja till om i detta. De har ägt hunden sen den var valp och det är deras barn som dog så låt dem fatta sitt beslut, det beslut som känns rätt för dem.

Svara på detta inlägg

-tjejligan-
Medlem 2004-12-09
#4 28 november 2012 av -tjejligan- Re: Hur mycket ska man kämpa för en främmand...
Men fy så hemskt! Stackars bebisen! Jag hade ALDRIG behållt denna hund, den är ju inte frisk!
Svara på detta inlägg

Varg
Medlem 2002-01-27
#5 28 november 2012 av Varg Re: Hur mycket ska man kämpa för en främmand...
Självklart är det ägaren och ingen annan som ska bestämma hundens öde , vill de avliva hunden ska de göra det.
//
Appe
Svara på detta inlägg

-tjejligan-
Medlem 2004-12-09
#6 28 november 2012 av -tjejligan- Re: Hur mycket ska man kämpa för en främmand
Det vore ju jäkligt konstigt om ägarna INTE vill ta bort hunden :-O Jag skulle då inte kunna behålla en hund som gjort något så hemskt.
Svara på detta inlägg

Varg
Medlem 2002-01-27
#7 28 november 2012 av Varg Re: Hur mycket ska man kämpa för en främmand
Nej inte jag heller.
Svara på detta inlägg

ludentass
Medlem 2012-03-16
#8 28 november 2012 av ludentass Nu har ju jag iofs inga barn
så jag kan ju verkligen inte sätta mig in i detta, men jag har syskonbarn. Och om min hund skulle skada/döda något av dem så skulle jag nog ändå inte kunna göra mig av med hunden.

Dels för att det måste hända något jävligt drastiskt för att någon av hundarna skulle attackera barnen så (de har aldrig reagerat då de blivit dragna i svansen, hängda på, trampade på, när barnen lekt med tassarna osv) så som smärta eller något som "går bota" och dels för att de är mina bästa vänner och jag skulle nog aldrig ta mig upp ur sorgen om jag förlorade både ett älskat syskonbarn och min bästa vän.
Svara på detta inlägg

z_ZandraDahlberg
Medlem 2012-11-14
#9 29 november 2012 av z_ZandraDahlberg Re: Så tragiskt allting /NT
Det är ju upp till hundägarna om dom vill avliva hunden eller inte. Det är ju konstigt att så mycket folk ska lägga sig. Min mamma hade en belgisk vallhund, tervueren, när jag var mindre. Hon började valla familjen så mycket. När jag var över hos en kompis på andra sidan gatan kom hon lös, sprang över och bet den andra tjejen i kinden. Vi tog bort hunden på en gång. Har den gjort det en gång kan det hända igen.
Svara på detta inlägg

Snäll matte
Medlem 2012-11-29
#10 30 november 2012 av Snäll matte Inte konstig parallell
          Konstig parallell.
          Det handlar inte om att hunden ska straffas, det handlar om att det finns hundratusentals hundar som inte är lämpliga att leva i samhället, vilka, om vi nu ska rädda alla, behöver inrättas någonstans. De hundar som levt ett kärleksfullt familjeliv mår inte sämre av att avlivas, än de som lever i ett helvete, och måste leva kvar i det.

Personligen har jag inget agg gentemot hunden, men som ägare hade jag också velat bedöma huruvida min hund kunde få tillräcklig livskvalitet, för att göra en så drastisk förändring i dess liv.
Det finns ett strafftänkande även när det gäller djur. Men självklart finns det massor av hundar som bör avlivas. Men inte som "straff" utan för att de är farliga och man kan inte ha alla.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund vill inte gå ut i trädgård efter ny valp   [1] Igår: HundHusse 00:24: pipilotta Tillgiven, vänlig liten ras inte mycket pälsvård   [8] 19 jun: Veruska93 26 jun: Veruska93 Någon med erfarenhet av irap? Hund   [0] 6 jun: anonym1 Caputresektion hund   [2] 22 apr: Kripet 18 jun: Kripet Hur hålla en hund lugn?   [1] 19 apr: Anonymsixten 19 apr: Ayrin Resa till Finland med hund. Avmaskning?   [1] 21 mar: z_Welsh 21 mar: Gurkans Hund som dragit tand   [1] 15 mar: Humlan12 15 mar: pipilotta Råd om sjuk hund   [12] 29 feb: Dorsia 3 mar: Dorsia Hund kräks direkt av vissa godis   [2] 26 feb: Michaela 4 mar: BondBrud Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry 24 feb: Torparinnan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Rottweiler | Schäfer | Pudel | Yorkshireterrier | Welsh Springer Spaniel | American Staffordshire Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB