Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 december 2012 av hanniii i dragforum (45 svar)
Dragträning för nybörjare
Jag ska skaffa mig en husky, och försöker planera lite.

Jag som bara kommer ha en hund som får träna drag, så har jag tänkt att under vår, sommar och höst att träna med kickbike, men under vintern är jag lite osäker på hur jag ska träna.

Jag kan inte åka skidor, så vad finns det för alternativ isåfall?
Finns det någon släde som man kan använda på en hund?

:)

Som medlem kan du här läsa lite kort info om hanniii och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 5 av 5
12345

Kalla
Medlem 2010-04-06
#41 9 december 2012 av Kalla Ok.
Hur menar du att man "kör sönder" hunden om man kör för hårt i hög luftfuktighet? Vad händer?
Svara på detta inlägg

Lunata
Medlem 2010-02-27
#42 9 december 2012 av Lunata Re: Ok
Nukutvi Huskies beskrev det någonstans tidigare i tråden.

Hunden blir överhettad och dess termostat (värmereglering) tar stryk. Vad jag fick lära mig på kursen för några år sen var att en överhettad hund har lättare för att bli överhettad igen. Vilket gör att hunden kanske inte kommer orka arbeta lika länge och lika bra som den kunde tidigare.
Man får alt vara lite försiktig med sina fyrbeningar. Finns ju de förare som har mätare och sensorer på hundarna för att verkligen kunna hålla koll på hur deras kroppar mår när de arbetar.
Att köra sönder hunden kan man ju göra även om luftfuktigheten är låg. Men det är lättare att hundarna tar skada om det är väldigt fuktigt i luften.
Men det faktum att luften är fuktigare om sommaren än under vintern är ju något man fick lära sig i skolan. Tyvärr är det väl inget som lagts på minnet.

Sen finns det ju tyvärr incidenter där hundarna dragit tills de stupat.
Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#43 9 december 2012 av Kalla Klart man ska vara försiktig!
Det är ju därför jag frågar! Måste erkänna att jag inte hade koll på luftfuktighetsproblematiken helt fullt och var inte på det klara med att det ökade överhettningsrisken på det sättet. Att luftfuktigheten är högre på sommaren än vintern hade jag dock koll på...
Svara på detta inlägg

Lunata
Medlem 2010-02-27
#44 9 december 2012 av Lunata Re: Klart man ska vara försiktig!
Tyvärr finns det ingen mall att direkt utgå ifrån. men om ni som vi, bor vid havet är det ju mycket fuktigare än i inlandet. Sen är det ju även upptill varje individ hur mycket de klarar.
Utan det sunda förnuftet spelar in här.
Har för mig att en bekant någon gång nämnt att man ska addera temperaturen och luftfuktigheten. och att summan inte får överstiga 90. Men det kan vara något hon själv kör med.

Men som det är nu enligt smhi 0 grader och 86% luftfuktighet. Jag skulle inte låta Luna jobba framför en släde. Utan hade hellre önskat att temperaturen kom ned iaf någon minusgrad innan hon fått göra det. Men så gillar hon verkligen inte värme och har en relativt låg gräns för vad hon klarar gällande luftfuktighet och värme. Den hunden skulle bott mer inåt och uppåt landet.
Men det är ju vad jag valt iom hunden och absolut ingen måttstock för anda hundar.

Utan sådana här dagar när temperaturen ligger kring nollan får hon istället hjälpa till i julhandeln. Då åker vi in med pulkan och så får hon transportera paket, barn och kassar åt Karlshamnsborna. Att arbeta in lugn hastighet är absolut ingen fara en sådan här dag. Dessutom behöver fröken lära sig att hon inte ska trampa på gasen så fort selen kommer på. Utan att vi ska ta den takten jag önskar.
Svara på detta inlägg

Iglon
Medlem 2008-10-01
#45 3 januari 2013 av Iglon Hahaha
          jag kan inte heller åka skidor
          men det funkar rätt bra ändå, så länge jag inte får för mig att jag ska hjälpa till mer än med stavarna - försöker jag skejta ramlar jag...

prova med skidor! så länge du inte är ute när det är isigt och hård snö, så gör man sällan illa sig så mycket (håll tyst nu iglon) OM man nu öht ramlar. en hund är inte heller så himla stark att man inte kan hålla igen farten så att det blir lagom.
Jag håller tyst ...
att åka skidor är... inte farligt... inte alls.
Svara på detta inlägg
Sida 5 av 5
12345

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
KLICKERTRÄNING FÖR NYBÖRJARE   [0] 27 sep: Angelica A Färskfoder, nybörjare   [7] 21 maj: vincvanc 25 maj: STB Nybörjare valp...   [3] 16 feb: z4ndra 17 feb: Tiinkerbellz Aktiv, mellanstor, lättlärd hundras för nybörjare   [13] 27 okt: Linnea.B 2 nov: urrrk Nybörjare söker hundkompis på söder   [0] 3 jul: uklo Nybörjare som ärvt äldre hund...   [5] 13 dec: thess@n 18 dec: thess@n Klassisk musik för nybörjare... Tips?   [18] 20 maj: my flatcoats 24 maj: my flatcoats tips och råd om utställning? (Nybörjare)   [3] 21 feb: graden91 3 mar: graden91 Rallylydnad nybörjare   [6] 7 feb: Madde88 27 feb: Bjebby Nybörjare Rallylydnad, några frågor tävling   [9] 19 jan: LitetFluff 21 jan: Busiga Busan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Jack Russell Terrier | Schäfer | Labrador Retriever | Grand Danois | Chihuahua
© 1998-2020 Enfinia AB