Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 december 2012 av z_CillasMatte i skaffa hund (29 svar)
Hund som liknar Golden retriver?
Hej!
Jag och min sambo har en alldeles underbar yorkie och är riktigt sugna på att skaffa en till hund. Vår absoluta favorit ras är Golden retriver och det är en hund vi någon gång kommer skaffa. Som vi bor/har det nu passar det lite bättre med en hund storlek mindre. Någon som kan tipsa om en ras som liknar goldens personlighet/utseende/humör/barnvänlighet etc.?

Tack på förhand >-<

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_CillasMatte och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

sosza
Medlem 2009-02-16
#21 3 december 2012 av sosza Och för mig stämmer sista meningen. ^^ NT
          Re: Hund som liknar Golden retriver?
          Springer spaniel såklart!

Jag trodde att de skulle vara tramsigare och mer räddhågsna än retrievern jag hade som barn, men alltså, jag är helt såld!

Lika i sättet, glada arbetsvilliga, snälla går att träna till vad som helst... Allroundhund i allra bästa formatet!
Gillar man retrievers så ÄLSKAR man spaniel!

Svara på detta inlägg

z_CillasMatte
Medlem 2011-08-24
#22 3 december 2012 av z_CillasMatte Re: Finns det hjärterum
          Finns det hjärterum..
          Ärligt så tror jag inte det minsta på att man behöver ett stort hus bara för att man har en stor hund!
Huset är ju inte till för att springa runt i ändå, bättre att dra till skogs eller ut någon annanstans och har man ingen trädgård som man enkelt bara behöver öppna ytterdörren till för o rasta hunden måste man ju gå promenader
Så länge man ser till att ge hunden den aktivering den behöver och gör hemmet till en lugn och trygg plats så kan man bo i tält anser jag!

Vår golden trivs utmärkt i vår 2:a, ligger mest och vilar inne och full fart ute!
Hade även en BC ca 4 månader som jag tränade och tävlade med åt en vän som inte riktigt hann med honom under en period (en helt annan historia) och det var inga problem och så länge man tillgodosåg till hans behov så var han mer soffpotatis än vår golden.
Samma sak med mina föräldrars husky som bor här ibland!

Får man tag på en bra golden så har man en lättsam hund i kopplet som är lätt att ha med sig överallt och som gärna följer med.
Givetvis, men nu är det inte lägenheten som begränsar, mer än så
Svara på detta inlägg

z_CillasMatte
Medlem 2011-08-24
#23 3 december 2012 av z_CillasMatte Re: Cavalier
          Cavalier...
          ...tror jag skulle passa er utmärkt! Det stora hälsoproblemet i rasen är hjärtsvikt, så det är viktigt att kolla upp släkten bakåt på ex Hunddata och välja valp i en kull där flera generationer klarat hjärtat ua långt upp i åldrarna. Jag kan skriva mer detaljerat om du vill, hör av dig isf!
Ja det hade varit jätte intressant att höra mer om den rasen.
Ja jag har ju läst om hjärtproblemen men också att många är så medvetna om dom idag att det finns riktigt bra kontroller och att de kanske håller på att "avlas" bort? stämmer det?

Och berätta jätte gärna allmänt lite om hur din cavalier är, om du vill :) :) Tack på förhand

>-<
Svara på detta inlägg

z_CillasMatte
Medlem 2011-08-24
#24 3 december 2012 av z_CillasMatte Re: har golden och cavalier
          har golden och cavalier
          och dom är enormt lika till sättet, lika glada och pigga samt följer med överallt.

Var bara noga om ni ska ha en cavalier att inte köpa från första bästa då det tyvärr finns rassjukdomar. Föräldrarna ska helst vara så gamla som möjligt samt då såklart UA på hjärtkollen ;)
Å vad intressant och kul att höra, ja då kan nog en cavalier vara något att kolla upp :) tack så mycket för tipset!!
Svara på detta inlägg

Malinen87
Medlem 2007-05-28
#25 4 december 2012 av Malinen87 Vad är de som begränsar då? NT
          Re: Finns det hjärterum
          Givetvis, men nu är det inte lägenheten som begränsar, mer än så
.
Svara på detta inlägg

Malin med Ella
Medlem 2002-11-22
#26 5 december 2012 av Malin med Ella Köpa cavalier
          Re: Cavalier
          Ja det hade varit jätte intressant att höra mer om den rasen.
Ja jag har ju läst om hjärtproblemen men också att många är så medvetna om dom idag att det finns riktigt bra kontroller och att de kanske håller på att "avlas" bort? stämmer det?

Och berätta jätte gärna allmänt lite om hur din cavalier är, om du vill :) :) Tack på förhand

>-<
Tyvärr så verkar inte hjärtproblemen på väg bort och de är väldigt spridda i rasen, det finns absolut väldigt duktiga uppfödare som får fram fina linjer, men lika många som inte tar problemen riktigt på allvar eller som saknar ordentlig kunskap. Så om du är intresserad av rasen:

1. Läs på! Rasklubbens hemsida är en bra början, särskilt RAS-dokumentet som finns där.

2. Köp inte valp av uppfödare som parat med ung hane, särskilt inte import, eller parat unga djur i flera led; hävdar att hjärtfelen inte är en stor sak eller att de egna hundarna aaaldrig får hjärtfel. Tänk på att tjusiga titlar och vinster inte säger något om hjärtstatusen, varken till eller från.

3. Använd dig av SKK Hunddata (eller Rasdata på rasklubbens sida) för att undersöka hur hjärthälsan ser ut bakåt i leden för intressanta kullar. Det värdet du vill åt är hur gammal hunden var vid sista UA och det bör vara minst 7 år för de flesta förfäder. Här är det viktigt att välja en uppfödare som inte rutinmässigt parar hundarna vid 2 års ålder och avlar vidare på det, för då har du ingen aning om hur hälsan ser ut de närmsta leden. Kolla så långt bak det går, men innan hälsoprogrammet kom igång finns inga data.

Jag har två cavalierer som är moster och systerdotter, de är väldigt olika men de är lika på följande sätt: mjuka i psyket, väldigt keliga, lätt för att koppla av inne men samtidigt väldigt lekfulla och arbetsglada. Sen är den ena lite reserverad och bunden till mig medan den andra är väldigt utåtriktad och självständig. Båda har en god portion jaktlust, tro inte på fördomen att "cavalierer inte jagar", finns såna individer men de flest måste uppfostras till det. Jag tävlar ffa agility med dem men även lydnad, rallylydnad och viltspår, de ställer glatt upp på allt jag testar men uppskattar även en slappardag på soffan när vädret är dåligt.
Svara på detta inlägg

Tollare tjejen
Medlem 2006-11-29
#27 16 december 2012 av Tollare tjejen Re: Hund som liknar Golden retriver?
jag har en tollare och dom är utmärkta familjehundar. den jag har är 53 mankhöjd och 24 kg. Han är lagom stor tycker jag. smidigare än en golden och lite mindre.
lagom storlek tycker jag.
Svara på detta inlägg

ciilia
Medlem 2009-09-30
#28 16 december 2012 av ciilia Re: Vad ska ni ha hunden till?
          Re: Vad ska ni ha hunden till?
          Det är tänkt som en sällskapshund. Vi önskar en följsam, vänlig och tillitsfull hund som gillar att samarbeta, inte är särskilt nervös av sig... Givetvis går det aldrig att veta hur hunden kommer fungera med barn och med andra hundar osv. men att den i naturen är vänligt inställd till det hade vart drömmen :)

Vi är väldigt aktiva och är öppen för vad just den hunden är intresserad av. Men långa promenader,skogsvandringar jogging, bus och lek, som vi gör med vår yorkie hade vart toppen om den gillade :)

Utseendemässigt blir det såklart svårt, men givetvis är det inte det viktigaste.

Om du vill ha en hund för sällskap som är barnvänlig och gillar ändå att hitta på saker kan jag rekommendera den keeshond. Är väldigt sällan en nervös hund av sig, inte rädd av sig alls. Min han biter i ballonger utan att reagera. Kanske inte vad ni är ute efter men värt att kika upp och passar in på det ni beskriver.
Svara på detta inlägg

Julia på Limhamn
Medlem 2012-12-16
#29 16 december 2012 av Julia på Limhamn Re: Hund som liknar Golden retriver?
Tollare kanske?
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Avel på golden hane   [3] 2 okt: filles 2 okt: Lona Amerikanska Golden Retriever   [3] 24 sep: Natasha 24 sep: Lona Golden 6månader bits   [1] 20 jul: Goldentik2019 21 jul: aenima kennel Golden retriver mörkröd   [2] 7 jun: Bella01 9 jun: Lona Blandras golden retriever - schäfer   [4] 23 maj: Bella01 27 maj: Lona Skyddströja till stor Golden Retriever   [1] 4 apr: Nellan 4 apr: Lona Tips på bra hundfön till Golden retriever   [2] 19 mar: CissaW 19 mar: hundöga återkomst Första hund, Golden retriever   [8] 23 dec: mattias1jonsson 1 jan: Dimma Golden Retriever om höfter   [2] 14 jul: therealquithd 15 jul: therealquithd Såld på golden retriver och allergi på sambon.   [21] 26 jun: Kleo96 1 jul: Kleo96
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Saluki | Shih Tzu | Briard | Sealyhamterrier | Gos d'atura Catala | Cirneco Dell'etna | Hannoveransk Viltspårhund
© 1998-2019 Enfinia AB