Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 december 2012 av z_peggy i valpforum (11 svar)
nafsar och biter på min son
Vi har nyss skaffa valp. En old english bulldog på 10 v. Har haft henne sen i lörsags... hon har börjat komma in sig nu och leker och springer runt. Men jag har ett problem. När min son bara ska gå från tv:n till köket så springer hon efter, hoppar biter och nafsar överallt på honom. Armar ben händer fötter rumpan, ja överallt. Min son är 2,5 år och han blir rädd och börjar oftast gråta. Men hon bara fortsätter.. så jag går dit och bryter men hon vill inte lyssna utan oftast får jag slänga iväg en boll som hon springer efter. Jag har provat att ryta till och säga fyyy. I soffan har jag provat att tryckt ner henne lite och sagt fyy igen. Men hon fortsätter naffsa.. hur ska jag göra? Någon som har nått tips. Sonen har knappt nån hel tröja kvar ;)

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_peggy och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#1 5 december 2012 av Gurkans Re: nafsar och biter på min son
Du har en helt normal valp och hon ser helt enkelt din son som en rolig leksak. Du får se till att skydda din son från valpen, på samma sätt som du måste skydda valpen från sonen. Att trycka ner valpen för att den leker med din son blir ju lika fel som att du skulle banna din son när han försöker leka med valpen och blir lite hårdhänt.
När valpen blir jobbig, så lyft bort den därifrån och ge den något annat att göra. Bli inte arg, utan ta det för vad det är, nämligen en liten valp som faktiskt inte förstår bättre. När valpen blir äldre så kan du ställa större krav på den, men troligen kommer detta att växa bort.
Svara på detta inlägg

z_Mainstream
Medlem 2011-01-24
#2 5 december 2012 av z_Mainstream Re: nafsar och biter på min son
Blir det inte en form av belöning att ibland kasta iväg en boll om valpen vill leka men gör det hårdare? Och avråder från att trycka ner valpen av egen erfarenhet, la ner min men felet jag gjorde var att visa missnöje, rätt svårt för en valp att förstå. Fick bort det mesta av min hunds extrema bitande genom att lugnt lägga handen runt nosen och skjuta undan, ibland skrek jag gällt aj ju hårdare han bet. La också ner honom men då ska man hålla sig lugn och inge trygghet. Fick bort det på ca: 10 dagar efter att ha köpt honom och då var han inte nådig emellanåt, var sedan vid rädsla ute han blev svår igen när han ville ha trygghet och uppmärksamhet.

Om du inte finner en lugn och fungerande metod vill är min åsikt att du kanske skulle överväga att hitta ett nytt hem åt valpen. Det är ju en valp och ett barn i småbarnsåldern, vilket kanske inte alltid fungerar bra eller är den lämpligaste kombinationen.
Svara på detta inlägg

Ve_mo_na
Medlem 2012-01-14
#3 5 december 2012 av Ve_mo_na Re: nafsar och biter på min son
Min första tanke var den samma, att det är en svår kombination med en valp och såhär litet barn. En valp tar all tid i världen, vill man ha en trygg och stabil hund ska man inte trycka ner honom när den vill faktiskt bara leka. Att valpen bits är helt normalt, vissa gör det mer än andra- Min valp var bittokig i 2 -3 dagar, var lugn och bestämd, puttade inte bort henne utan gömde armarna bakom ryggen, vände mig om eller skrek "aj". Valpar är olika, min tyckte att det var läskigt när jag gjorde "aj" och slutade genast. Hoppas verkligen att Ni hittar en bra metod som passar Er.
Svara på detta inlägg

Tramzan
Medlem 2008-12-25
#4 5 december 2012 av Tramzan Re: nafsar och biter på min son
Ja du.. Grattis till en fullt normal valp, att fya, trycka ner och gå på hjälper inte ett dugg, snarare förstör det relationen mellan er, det är en svår combo med "liten" valp o litet barn, har själv en valp nu på 4 månader som går igång på min son och hon har galet kul och även han kan ha svårt att värja sig trots att han är en del äldre än din son. Det blir bättre efterhand som valpen blir större, har du inte tålamod med detta så lämna valpen till nån som vet vad det innebär att ha fyrfota bebis..
Svara på detta inlägg

Madde88
Medlem 2009-11-09
#5 5 december 2012 av Madde88 Bryt och det är snabbt
Du har två bebisar som lätt kan skada varandra utan att mena något illa :(

jag tror inte på att kasta bort en boll ibland. För mig känns de då som att du lär hunden att om jag hoppar och biter på sonen så kommer snart en kul boll att fara iväg.

Istället tror jag du får vakta och vara snabb. Första lilla bitandet valpen gör mot sonen så får du avlägsna den från sonen. Leker man så ja då får man inte leka med sonen
Svara på detta inlägg

Manhattan
Medlem 2012-04-15
#6 5 december 2012 av Manhattan Re: nafsar och biter på min son
Vår valp var också heltokig på att bitas när han var liten. (Fördelen hos oss var väl att våra "barn" är 17 år gamla.) Bitandet kom och gick i perioder i ett par månader. Oftast blev han som tokig när han blev övertrött. Vi försökte också att fya och skrika "AJ" men han verkade mer gå igång på det. Det enda som lugnade vår valp var när vi tog upp honom i famnen och lugnade ner honom. Ofta somnade han då. Sen helt plötsligt en dag så slutade han och har inte börjat igen.

Lycka till!
Svara på detta inlägg

JewelDust
Medlem 2012-11-12
#7 6 december 2012 av JewelDust Re: nafsar och biter på min son
När min vovve var som värst med nafsandet och tuggandet så lyfte jag väck honom och gav honom istället ett tuggben, funkade bra! Men visst är det påfrestande att ha ngn som hänger i kläderna och biter en i rumpan när man vänder ryggen till :P
Bara att härda ut valptiden :)
Lycka till!
Svara på detta inlägg

z_Ellie82
Medlem 2012-03-10
#8 6 december 2012 av z_Ellie82 Re: nafsar och biter på min son
          Re: nafsar och biter på min son
          Du har en helt normal valp och hon ser helt enkelt din son som en rolig leksak. Du får se till att skydda din son från valpen, på samma sätt som du måste skydda valpen från sonen. Att trycka ner valpen för att den leker med din son blir ju lika fel som att du skulle banna din son när han försöker leka med valpen och blir lite hårdhänt.
När valpen blir jobbig, så lyft bort den därifrån och ge den något annat att göra. Bli inte arg, utan ta det för vad det är, nämligen en liten valp som faktiskt inte förstår bättre. När valpen blir äldre så kan du ställa större krav på den, men troligen kommer detta att växa bort.
Jag har också en Oeb, han var horribel som valp och hängde som en piraya i sonens byxor. Om det är till någon tröst slutade det kring 5 månaders ålder. Barnen kan springa förbi honom och han tittar inte ens upp längre. Det är jobbigt men det blir bättre!

Svara på detta inlägg

*Puli*
Medlem 2005-11-29
#9 6 december 2012 av *Puli* Uppsikt
Se till att alltid ha valpen hos dig och att de inte är själva ens en liten stund. Det må kräva "ögon i nacken" på samma sätt som när din son var ännu yngre och riskerade att stoppa någon olämpligt i munnen, men det är övergående. Just nu är båda alldeles för små för att förstå sig på varandra. Valpen växer dessutom fort och riskerar att hoppa omkull din son så han ramlar och slår sig, därtill blir deras relation lidande eftersom han blir ledsen och rädd
Svara på detta inlägg

pissemiss
Medlem 2008-11-03
#10 6 december 2012 av pissemiss Fullständigt normal valp med ett fullständigt
normalt beteende.

valpen leker på valpars vis med din som och kan givetvis inte förstå att det inte funkar.

Att trycka ner valpen för ett normalt beteende blir bara konstigt. Det enda du, förmodligen, uppnår är att tilliten från valpen till dig försämras.

Du får, helt enkelt, hålla total koll hela tiden och skydda barn och valp från varandra.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp som nafsar i byxben, skor, strumpor.   [2] 3 dec: Laban76 4 dec: Gurkans Galen Golden nästan 2 år - Hoppar och biter   [2] 18 okt: Tinix 19 okt: Dimma HJÄLP, hund biter och morrar   [5] 23 sep: molnet 28 sep: Dimma Mina föräldrars pudel valp biter dem.   [5] 9 sep: Villetycke 10 sep: Gurkans Hunden biter barnens kompisar   [5] 31 aug: Sussie78 1 sep: Ayrin Valp som biter barnen HJÄLP   [4] 11 aug: sarah_jkpg 22 sep: TFreya min lilla vovve nafsar o biter folk   [3] 17 mar: tashi 1 18 mar: Torparinnan Chihuahua som biter.   [3] 26 dec: Zingo2019 27 dec: Lona 9,5v valp morrar och biter/attackerar   [5] 31 aug: slaskankan 1 sep: Sezziyanen Biter när han är trängd   [2] 15 apr: Chihuahua123 15 apr: Anneli
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Grand Danois | American Staffordshire Terrier | Golden Retriever | Chihuahua
© 1998-2022 Enfinia AB