Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 december 2012 av z_Frankes i valpforum (3 svar)
Viktkurva för fralla valp? tror min är en byracka
hej och hallå :D

jag kliar mig i huvudet, jag har en fransk bulldog valp som nu är 18 veckor (4,5 månad) och jag börjar tro att han har haft mask/mammam hade mask/ eller är en byracka. (förra ägaren sa att han varit fri från mask och är renrasig, men börjar tvivla)

Han väger 3,4 kg vilket jag förstått är väldigt lite för en fralla i denna ålder då andra (visst alla är individuella men självklart finns det ngn slags "standard") väger normalt sett 5-7 kg! Vid 12 v var vi hos veterinären och han vägde då 2,6 kg och de sa att han hade råd att lägga på sig ngt gram, inte mer och de sa att han var frisk och kry och såg fin ut.

Mötte en annan frallavalp som är två veckor äldre och också en hane och de såg helt olika ut. Min valp var mindre än hälften så stor på både bredden och höjden. Frallor brukar ju vara små kraftpaket men min lilla frank ser mer ut som en chihuahua.

Nu när jag jämfört med en lika gammal hanvalp av samma ras kan jag säga att det är något väldigt skumt.
Har inte säljarens nummer för jag har för tillfället blivit av med min telefon och lilla frank har inte stamtavla.

Är det någon som har haft en fralla och tycker att det låter rimligt med knappa 3,5 kg vid snart 5 månader???

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Frankes och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Tugga Terrier
Medlem 2004-03-15
#1 18 december 2012 av Tugga Terrier Re: Viktkurva för fralla valp? tror min är e...
Av bilderna på valpen att döma så är den inte renrasig eller i varje fall högst otypisk för sin ras. Även storleken tyder på det.

Du har ju själv skrivit att det är en blandras i din info och det är troligen helt rätt. Jag antar att valpen inte har ett registreringsbevis m stamtavla utfärdad av Svenska Kennelklubben (eller av Svenska Hundklubben).

En renrasig fransk bulldogg är inte svart eller svart m vita tecken. De som ser svarta ut kan vara mycket mörkt tigrerade. Är din valp helsvart utan lite ljusare ränder någonstans så är det knappast en renrasig fralla.

Hursomhelst så ser valpen mycket söt ut och får nog inte samma andningsproblem som många franska bulldoggar har pga sina korta intryckta nosar.Svara på detta inlägg

Cortex
Medlem 2008-12-06
#2 18 december 2012 av Cortex Oj
Det är väldigt låg vikt för en fralla. När min fralla var 18 veckor vägde han 8,8 kg. Nu är han visserligen en stor fralla, men som du skriver, runt 6-7 kg är mer normalt för en fralla i den åldern.

Det verkar som det är någon mindre ras inblandad, på bilden ser han inte heller ut som en renrasig fralla.
Svara på detta inlägg

Izzy- the Leavitt Bulldog
Medlem 2005-07-16
#3 18 december 2012 av Izzy- the Leavitt Bulldog Re: Viktkurva för fralla valp? tror min är e...
Min frallahane väger 3,5 kg nu och han är bara 11 veckor så du har nog fått en liten blandis. Hoppas du inte betalade för en renrasig bara!
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Fralla som tar "hoppsasteg"   [2] 15 nov: FranskBulldog05 15 nov: FranskBulldog05 Min fralla spyr efter varje måltid   [11] 29 okt: FrallanCleo 13 nov: FranskBulldog05 Färg på fralla   [0] 14 nov: Frenchielover Fralla 3.5 månader   [2] 13 aug: Skruttan166 14 aug: Månen Tips på Fralla-kennel som kan lev valpar i höst   [1] 20 jun: n08a 21 jun: hundöga återkomst Bra kennel med mops eller fralla?   [0] 15 jun: kenzosmatte Vuxen fralla tappat 2 tänder   [1] 6 dec: babywanda 6 dec: VivekaR Mops, fralla eller cavalier king charles spaniel?   [15] 10 jul: Jojofina 24 feb: ItaKnattåLego Mått på eran fralla?   [41] 5 jan: elinpelinb 27 feb: feallans Foderförslag till fralla med kackig mage..........   [4] 18 jun: emlan83 4 jul: emlan83
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Labrador Retriever | Dvärgpinscher | Rottweiler | Chihuahua | Schäfer | Dobermann
© 1998-2021 Enfinia AB