Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 januari 2013 av Janna77 i foderforum (2 svar)
Hur övergång till vuxenfoder samma märke?
Hej!
Jag ska nu börja ge min lilla hund vuxenfoder, och har tänkt hålla mig till samma märke. Jag kollade på innehållsförteckningen på fodret, och valpfodret och vuxenfodret har exakt samma ingredienser, det skiljer endast lite på var i listan dom hamnar. Ska jag köra på en långsam övergång ändå? Eller törs man byta lite snabbare eftersom det är i princip samma foder?

Fodret det rör sig om är Robur breeder & puppy och Robur mini maintenance :)

En följdfråga, hon får VoH valpefor på mornarna, kan man fortsätta med valpefor typ resten av livet eller bör man byta ut det också mot ngt ur "vuxensortimentet"?

Mvh Janna :)

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Janna77 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

z_gismo
Medlem 2009-12-28
#1 8 januari 2013 av z_gismo Re: Hur övergång till vuxenfoder samma märke?
Alltså de där beror lite på hur känslig hunden är. Min hund byter jag foder rakt av då jag har bytt mellan olika foder då han ändå bara ta de nya. Så är det samma foder men vuxen så tro jag du kan byta rätt fort. Och som dom sagt till mig på djuraffär så kan dom äta valpfoder hela livet, men de är mer fett i de så om man har en tjock hund så kanske man inte ska de :p Min har haft svårt att lägga på sig så då har jag kört valp foder tills för 1/2 år sen och han är nu tre år :)
Svara på detta inlägg

Janna77
Medlem 2012-04-05
#2 9 januari 2013 av Janna77 Re: Hur övergång till vuxenfoder samma märke?
Tack för svaret :)
Jag tror att jag kommer fortsätta med VoH valpmaten iaf eftersom jag gillar innehållet och sammansättningen bäst i det :)
Mini maintenance har ett lite högre kaloriinnehåll än breeder&puppy, annars hade jag nog kunnat fortsätta med valpmaten ett bra tag till där också :) Jag har suttit och jämfört innehållet i dom två, och rent tekniskt så borde det inte vara så stor skillnad för magen, så jag testar en snabbare övergång på ngn vecka kanske :)

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Piper vid samma tid på kvällen   [0] 29 jan: Fluff86 Övergå till vuxenfoder?   [3] 27 sep: Zandra998 28 sep: Ayrin Byte till vuxenfoder   [3] 19 feb: Esmique 20 feb: Satmara tumör i magen, samma symtom som epilepsi?   [4] 5 feb: Obelix 5 feb: Obelix Märke på tassen   [1] 17 nov: jeennnyyyy 17 nov: Lona Hur särskilja på två ekipage med samma poäng   [0] 17 okt: ricky52 2st Rottisvalpar, samma kull. Akut hjälp sökes!!   [1] 4 okt: Kaiseer 4 okt: hundögon Många frågor i ett och samma inlägg, JRT   [1] 15 apr: Bryggarn 26 sep: dogrightnow samma fett & proteininnehåll när man byter foder?   [1] 7 jul: Tropper 7 jul: almina Problem med hundval, samma ras eller en annan?   [4] 2 jun: TerrierBus 2 jun: TerrierBus
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Welshterrier | Jack Russell Terrier | Cavalier King Charles Spaniel | Golden Retriever | Labrador Retriever | Chihuahua | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB