Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
10 januari 2013 av 1986koffen i sjukdom & hälsa (5 svar)
navelbråck vad göra?
Hej.

Min valp hade ett litet navelbråck från födseln (0,2mm) som jag masserat/tryckt in varje dag. För ett par dagar sen gick det inte längre trots att jag gjort det för 10 timmar sen.. Den lilla knöl som åkt ut är hård och kan inte tryckas in igen. Är ju som en liten vindruva!! Valpen reagerar inte negativt när jag tar i den så det är nog inget besvär.

Brukar ni göra något eller har bråcket nu växt igen och lämnat en fettknöl utanför??

Som medlem kan du här läsa lite kort info om 1986koffen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#1 10 januari 2013 av Gurkans Re: navelbråck vad göra?
Hur gammal är valpen och vad är det för ras? En halv vindruva i storlek är ju stort hos en 5 veckor gammal chihuahua, men knappast hos en 10 veckors mastiff.
Att bråcket blivit hårt kan innebära att det faktiskt läkt ihop och det som blev kvar är en liten fettbula. Har veterinär tittat på bråcket? Jag har haft ett par navelbråck genom åren och det har vid 8 veckors ålder varit någon cm stort. I ett fall växte det bort på ett par månader och i inget fall har det inneburit något problem för hunden.
Svara på detta inlägg

1986koffen
Medlem 2012-09-10
#2 10 januari 2013 av 1986koffen Re: navelbråck vad göra?
Det är en cockerspaniel av jakttyp. Han är 7 månader och en halv vindruva är en bra referens, kanske något i överkant. När han vaccinerades vid 2 mån tittade dom och skulle kolla igen när han blivit 1 år och skall vaccineras igen.

Tyckte det var konstigt att det växte ihop så snabbt efter att jag alltid vart där och "pillat" tillbaka fettet. Lite otur att fettet hamnade på fel sida..

Borde man inte bara kunna suga bort det som hamnat utanför när bråcket växt igen?

Tror inte det bekommer honom öht men det kan ju kanske skavas på i framtiden etc..
Svara på detta inlägg

russinbulle
Medlem 2003-06-17
#3 10 januari 2013 av russinbulle Re: navelbråck vad göra?
Jag skulle aldrig hålla på och pilla på ett navelbråck, då det kan göra mer skada än nytta - men det är olika åsikter om det

Har haft en hund med litet navelbråck och det blev aldrig några problem - och vad skulle göra att det skaver på det ? tror inte du behöver vara orolig.
Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#4 10 januari 2013 av Gurkans Min veterinär
har visat mig hur jag ska vara på bråcket och pilla, massera och t o m försöka skava på bråckkanterna för att det ska läka ihop. Hans teori är att om man irriterar bråckkanterna så kan det stimulera en läkningsprocess.
Svara på detta inlägg

1986koffen
Medlem 2012-09-10
#5 10 januari 2013 av 1986koffen Re: Min veterinär
Ja, det var vad de sa till mig med. Men nu tycks allt läkt ihop men en liten fettkudde hamnade på utsidan. Jaja får se vad de säger när han fyller 1.

Tack för svar
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Navelbråck valp ?   [3] 9 apr: Coda 10 apr: Torparinnan Operation Navelbråck   [0] 21 jul: Hutter navelbråck eller inte?!   [1] 18 aug: ZiggyMarley 18 aug: Gurkans Ska köpa valp med navelbråck?   [6] 31 maj: ...McMuffin... 3 jun: Bessan Köpa en hund med navelbråck?   [6] 7 apr: Qaz 8 apr: njoffeozzy Navelbråck hos Shih Tzu   [3] 5 nov: Shih Tzu Lover 6 nov: Galotti Navelbråck och hund som markerar revir inomhus?   [2] 23 aug: josephina 24 aug: Xelda navelbråck + avel i stora världen?   [5] 4 jun: Bullemor 4 jun: Annizzen navelbråck hos hund och katt   [4] 21 nov: Cahira 21 nov: Cahira Frågor om navelbråck på valp.   [8] 16 okt: z_gårdshundsägaren 17 okt: z_gårdshundsägaren
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Labrador Retriever | Jack Russell Terrier | Japansk Spets | Grand Danois | Dobermann | Tax
© 1998-2022 Enfinia AB