Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 januari 2013 av cecbj195 i övriga hundfrågor (5 svar)
Hypotetisk fråga: preventivmedel för hundar?
Nu skenade min fantasi iväg precis och kom att tänka på det här med hundars sexualitet. Ponera att man har en tik som man inte vill ha valpar på, men man är av princip emot kastrering (som jag har sett att många verkar vara här på forumet att döma av tidigare diskussioner). Man kanske vill ha valpar senare men inte nu. Man kanske har både tik och hane i samma hus. Tiken ifråga kanske lider väldigt vid löpningarna, på samma sätt som vi kvinnor reagerar olika under våra perioder. Skulle det gå att ge tiken någon slags hormonellt preventivmedel av samma typ som vi människor använder? Tänker väl främst på p-piller.

Har ingen aning om det existerar hormonella "läkemedel" för hundar eller inte, eller om det är ens möjligt, biologiskt, lagligt etc, men är väl mer ute efter det moraliska i frågan.

Själv är jag väl av den uppfattningen att man bör låta bli att proppa i hundarna (och oss människor för den delen) massa märkliga preparat så långt det går, men det är en intressant tanke...

Vad tycker ni?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om cecbj195 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Kalla
Medlem 2010-04-06
#1 12 januari 2013 av Kalla Det finns p-sprutor för tik
Dock har det väldigt otrevliga biverkningar som livmoderinflammation så det rekommenderas inte.
Svara på detta inlägg

Limpan Lejonsvans
Medlem 2003-11-21
#2 12 januari 2013 av Limpan Lejonsvans Re: Hypotetisk fråga: preventivmedel för hun...
Det finns redan men då följdsjukdomarna av dem är svåra så avråder man användning av det. Hundar parar sig inte heller av samma anledning som vi människor har sex. Löper tiken och man inte kan stänga in dem i olika rum när man inte har 100% koll ska man lämna iväg en av hundarna under löpet. De ska inte paras hur som helst enbart för att det inte kan bli valpar.

Jag tycker inte att människor heller ska stoppa i sig hormoner så lättvindigt som det görs idag, det fick jag lära mig den hårda vägen.
Svara på detta inlägg

Vanna
Medlem 2012-06-29
#3 12 januari 2013 av Vanna Det finns ju de som ger p-piller till katt
Det är inte att rekommendera; p-sprutorna är tikarnas motsvarighet.
Svara på detta inlägg

FimoLera
Medlem 2012-06-26
#4 13 januari 2013 av FimoLera Gällande P-piller för katt
Har jag hört talas om att det lätt kan ge dem cancer. Min syster hade två katter som båda fick P-piller. De båda dog senare av cancer. Dock ingen vetenskaplig bevisning, men jag skulle ändå vara försiktig.
Svara på detta inlägg

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#5 13 januari 2013 av Gurkans Vill man inte ha valpar
så håller man tik och hane åtskilda under löpet. Det är inte svårare än så.

Har man en tik med jobbiga löp, så är det bättre att kastrera henne, så slipper hon löp och man själv slipper risken med oönskade valpar. En tik med jobbiga löp ska ändå inte gå i avel, så det finns ingen anledning att avstå kastrering pga den anledningen.

Tikar är känsliga för hormonell obalans och risken för livmoderinflammation är stor när man leker med hormoner genom att ge p-spruta.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Antibiotika - fråga   [1] 10 maj: Blacksaw 13 maj: Anneli Fråga and kött to Valp   [1] 11 mar: chees 12 mar: Gurkans En sista fråga om hundraser   [5] 1 mar: Voff 92 10 apr: Livet Ännu en fråga; valpen sover lite på nätterna...   [12] 3 apr: BushundenL 8 jun: Yogi Fråga om Samojedhund   [2] 8 mar: Stinafina 8 mar: Torparinnan Fråga er Medlemmar om hundbråk ej skada!   [8] 20 okt: STB 8 nov: Hortensia Parnings fråga.   [1] 25 jun: Bossan 9 jul: Balthazars matte Fråga om Bravo kontra Emmzo och Nordic   [2] 8 jun: Scherzi 17 jun: Bluebell Kanske en konstig fråga men undrar   [5] 5 mar: Floyd 16 mar: STB Nyfiken fråga, till alla slädhundsförare   [5] 30 jan: kodathehusky 19 feb: Sigge
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dansk/Svensk Gårdshund | Chihuahua | Airedaleterrier | Schäfer | Pudel | Afghanhund | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2018 Enfinia AB