Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
3 februari 2013 av Antwanos i övriga hundfrågor (3 svar)
Någon som har en Berner Sennen / Leonberger bland?
Hej! Jag bara undrar om det är någon som har denna blandras typ som kan berätta lite hur den blivit mentalt och i storlek? :) Vår är snart 12 veckor gammal och vi trivs super :)

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Antwanos och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Eurasierchip
Medlem 2011-01-31
#1 3 februari 2013 av Eurasierchip Re: Någon som har en Berner Sennen / Leonber...
Min hund är en renrasig Leonberger. Jag har dock ingen blandras alltså, men jag känner några som har en blandning mellan just Leonberger/Berner Sennen.

Min renrasiga Leonberger är hur mysig som helst. Hon är lugn, stabil, tuff, stark, glad och bra mentalt. Leonberger är verkligen en underbar ras. Den är även anpassningsbar! Trots sin storlek så är det värt att ha en sådan hund. =)

Nackdelen med dessa stora raser är att dom är dyra i drift. Hundmaten är dyr och eventuella veterinärskostnader blir dyra.
Och dom är stora/tunga så det är kanske inte så lätt att ha med sig dom överallt. Jag har ingen bil eller körkort så jag får alltid ta mig kommunalt när jag ska någonstans. Ibland kan det vara lite jobbigt med en sådan stor ras.

Vad gäller Berner Sennen kan jag ej uttala mig så mycket om den rasen, då jag inte har/haft en sådan. Men min kompis har en och den har precis samma slags personlighet som min Leonberger.
Min kompis Berner Sennen är också glad, lugn, snäll, mysig och anpassningspar.

Jag kan tänka mig att en väluppfostrad Leonberger/Berner Sennen uppfyller dom egenskaper som båda raserna har enskilt.
Allting blir ju även vad man gör det till.

Hoppas att du fick ett någorlunda bra svar! =)
Svara på detta inlägg

hundögon
Medlem 2009-04-01
#2 3 februari 2013 av hundögon Re: Någon som har en Berner Sennen / Leonber...
Skulle nog kolla att bernersennen är frisk förklarad. Ofta när det blandas, så ligger något bakom, som t,ex. att hunden har defekter och inte är godkänd till avel i rasklubben. Kontakta gärna rasklubben och fråga om rasen och rasens defekter. Samma gäller det leonbergern, där skall det röntgas(som bernern) och ögonlysas. Defekter kan påverka det mentala.
Svara på detta inlägg

z_King of passion
Medlem 2013-01-29
#3 3 februari 2013 av z_King of passion Re: Någon som har en Berner Sennen / Leonber...
hej, skrev bara för en stund sedan här i ett inlägg att jag hade en sån blandning för några år sedan. min var dock någon procent rottis i.
Fick tyvärr efter mycket övertalning ta bort min när hon var 1 år lite drygt. :(
min erfarenhet av denna hund är att hon var så gudens envis. Fick höra efter sen av en tjej som hade leonberger att dom är lite "kända" för att testa. tex, en annan hund kanske testar att bita sönder en stol en gång å sen fattar den att det var fel medan leonberger försöker igen, och igen och kanske igen.
MEN....måste säga att de året jag hade denna hund var den bästa. Hon gav så mycket lyckliga stunder och var verkligen en guldklimp...
hoppas jag inte skämmer någon för det är inte min mening. Bara min erfarenhet. :)
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Leonberger + V90 CC = Sant ?   [6] 15 jun: Troubleshooter 3 jul: VildaVittra Foder till Berner sennen   [11] 27 jul: Bernan 1 aug: Bernan husky bland grannar och andra människir   [10] 25 jan: lillflingan 6 feb: Sigge Leonberger mankhöjd   [3] 9 maj: Alya 10 maj: Lona Berner Sennen från tyskland.   [2] 26 jan: hubbster 27 jan: Ruccola Vilse bland olika sorters torrfoder   [6] 16 mar: Scherzi 20 mar: majaerlandsson Tips på Berner sennen kennel   [5] 4 feb: Ezereht 4 maj: Lona 3-ÅRIG BLAND RAS SOM KISSAR O O BAJSAR INNE   [6] 6 dec: Mozzan 9 dec: BushundenL Skaffa en Berner sennenhund?   [2] 15 jan: Isländskfårhund 17 jan: Stavemo berner sennen kennel?   [2] 23 sep: johsan4 24 sep: SandraM
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Finsk Lapphund | Labrador Retriever | Yorkshireterrier | Boxer | Chinese Crested Dog | Cocker Spaniel
© 1998-2020 Enfinia AB