Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 februari 2013 av z_Natalie ansell i övriga hundfrågor (25 svar)
Vilket halsband föredrar ni?
Hej jag har en fråga.. jag har en hund som kan dra ganska mycket ikopplet fast ibland går hon bra, har försökt olika saker och undrar om ni har något bra tips på halsband eller något? som jag kan prova. och sele vill jag inte ha på henne då jag har det då jag kör drag.

mvh natalie.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Natalie ansell och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

lillyskutt
Medlem 2009-06-28
#21 15 februari 2013 av lillyskutt Re: Jag kör sele ändå, herregud
          Jag kör sele ändå, herregud
          det är så mycket annat kring en "drag-session" så hunden kommer märka skillnad, tro mig! Dessutom förutsätter jag att du har en riktig dragsele då. Och det har man ju inte dirket på vanlig promenad. Jag hade valt sele! Det är skonsammast mot kroppen

(och så är det väl likabra att jag tillägger att jag inte på nåt sätt menar att hunden ska fortsätta dra bara för att den har sele, man kan ställa precis samma gå-fint-krav som med halsband)
Håller med dig. Min storpudel går finare med sele än med halsband. Hon blir stressad av trycket mot halsen och det blir en ond cirkel till slut. Jag tar därför halsband om jag vet att hon hon ska få gå lös, eftersom det är lättare att ta av och på.
Svara på detta inlägg

pissemiss
Medlem 2008-11-03
#22 15 februari 2013 av pissemiss Om hunden drar är det ju viktigare att träna det
än att försöka komma tillrätta med det genom "verktyg". De dagar man inte orkar vara konsekvent eller inte hinner så tycker jag en bra sele är det bästa eftersom det är skonsammare.

Halsband = inte dra
Sele = idag skiter jag i hur du går.

Du kan ju skaffa en sele till så du har en dragsele och en promenadsele men även om man använder samma sele till olika aktiviteter så lär sig de flesta hundar ändå snabbt vad som är på gång. Det händer ju massa andra saker runt omkring som ger ledtrådar.

Om hunden drar så mycket så du har svårt att hålla henne kan du ju skaffa en sele med fästa på bröstet så förlorar hunden kraft.

Personligen använder jag nästan alltid sele till mina nu för tiden eftersom det känns trevligare än att sätta någonting runt halsen.
Svara på detta inlägg

Galotti
Medlem 2010-03-02
#23 15 februari 2013 av Galotti just Baggens expanderkoppel
          Re: Vilket halsband föredrar ni?
          Stanna-metoden tycker jag fungerar bra, dvs att du stannar så fort hunden börjar dra och när hunden självmant slackar kopplet så börjar ni gå igen. Man kommer kanske inte så många meter i början, men det gäller att vara konsekvent.

Kom dock på att det kanske skulle vara en idé med ett elastiskt koppel, så blir det lite skonsammare för dina armar och axlar. Om det är något du känner att du skulle ha nytta av så klart.

Tex ett sånt här:
http://www.baggen.se/sv/hund/koppel/expanderkoppel/
är inte så skönt att hålla...
Svara på detta inlägg

Brazlover
Medlem 2010-01-13
#24 15 februari 2013 av Brazlover Re: Vilket halsband föredrar ni?
Jag skulle rekomendera en "sele" där du kopplar kopplet fram på bringan, om hunden drar så vrids bringan mot dig och hunden får inte samma kraft att lägga sig på och dra som i ett halsband... finns lite olika sorter och märken:

http://www.youtube.com/watch?v=b-0oZRi_6Rs
http://www.youtube.com/watch?v=1QEM9zl4ngs
http://www.youtube.com/watch?v=D_kdKPHE14U

(det blir ju inte samma slags sele som används vid spår eller dag)
Svara på detta inlägg

MoaK06
Medlem 2020-08-12
#25 21 februari 2021 av MoaK06 Re: kedjestryp...
          kedjestryp...
          kör med det från dag ett...

Jag skulle aldrig använda helstryp eftersom att det skadar hundens nake men även så sosierar den det med rädsla eftersom att den utsätts för riktigt obehag och även att de stryps. 


Jag gillar selear mycket mer, eftersom att man inte utsätter hundens nake för press och kan ej skadas så länge selen inte är y-sele. Annars så är det en reså rakt över som i sin tur sätter press på naken och tar bort den naturliga gången för vovsingarna. När jag ska träna bort drag så har jag sele som har en ring på halsen och det stoppar dom för att dra mer. Sedan måste man såklart träna, jag använder stop metoden.


Men jag har alltid på ett halsband på hunden eftersom att säkerheten går alltid först. Jag har det för det skulle kunna ske något eller någon knackar på dörren och då kan jag ta tag i hunden lätt. Sedan har halsbandet en ID-bricka på sig, jag tycker det är jätte viktigt eftersom att hunden kan smitta och då visar bricka vad han heter och mitt number. Sen är det väll även på eftersom att jag inte orkar ta av det.

Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
När man föredrar den ena hunden framför den andra   [5] 26 feb: Havsfruen 27 feb: Havsfruen Beställa personligt koppel/halsband. Var?   [2] 17 okt: Draghund 18 okt: Draghund Sele eller halsband till valp?   [4] 19 jul: KarroV 22 sep: Uno-den-lille Tips på halsband och bur   [1] 21 jun: Kärra 22 jun: Ayrin Vilken storlek på halsband till Russkiy toy?   [0] 2 maj: HelenaD86 vilket torrfoder är bäst av dessa två?   [5] 4 feb: duende 5 feb: pipilotta vilket torrfoder är bäst?   [6] 31 jan: Bamselina 3 feb: Ayrin Halsband mot skall?   [5] 28 aug: Blixen 29 aug: Halvtand Vilket foder till en agilityhund?   [2] 17 aug: violetta 23 aug: violetta Vilket foder tycker ni är bäst av dessa två?   [1] 13 aug: duende 13 aug: Anneli
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Papillon | American Staffordshire Terrier
© 1998-2021 Enfinia AB