Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 februari 2013 av z_Anna-Mary i övriga hundfrågor (3 svar)
Hjälp, Min samojed or´trivs med vårt spädbarn
Hej!
Vi har en treårig samojed-tik (som snart är på väg att löpa). I vanliga fall gillar hon att vara ute på vår altan (själv) men är kanske där 50% av sin vakna tid, hon säger till när hon vill gå ut och komma in.
Nu har vi fått en liten kille som blir 5 veckor till helgen, och allt går bra med Alice (hunden) fram till förra helgen då lille bäbis hade ont i magen och skrek två timmar på nätterna.

Alice brukar vara nere i källarn med oss på nätterna och hon ligger oftast nedanför sängen eller i hallen. Men sedan helgen har hon börjat gå och "gömma" sig i tvättstugan (dit hon aldrig gick förut).

Hon har också börjat vilja vara ute hela dagarna, kommer bara in om det kommer folk på besök för att hälsa, sen går hon ut igen. Om hon är inne när bäbis skriker så kan hon komma fram å slicka på fötter och titta på honom, så hon är ändå inte så rädd. Hon vill också sova ute på nätterna och vi testade inatt och när hon märkte att vi var vaken brydde hon sig inte ens,, utan var kvar ute en halvtimme till sen ville hon komma in och säga hej.

Är detta nåt ni tror kommer gå över, eller vad ska vi göra? Vi försöker inkludera henne i olika sysslor, typ när vi byter blöja står hon och tittar på och vid amning kan jag bjuda upp henne i soffan. (dom få gånger hon är inne då:P)

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Anna-Mary och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Ninjo_2
Medlem 2012-10-16
#1 22 februari 2013 av Ninjo_2 Re: Hjälp, Min samojed or´trivs med vårt spä...
Jag förstår inte riktigt vad problemet är. Samojedtiken drar sig undan, vill vara ute mer och ligger i tvättstugan? Att fa ett tillskott i familjen/ flocken i form av en bebis är en stor omställning för både människor och djur. Hunden är inte längre i fokus. Man skall inte lägga mänskliga känslor på en hund, men er hund är nog lite förvirrad och osäker nu (kan säkert också bero på det förestående löpet). Ni agerar annorlunda, ni är osäkra i er nya föräldraroll, ni blir oroliga och nervösa när barnet skriker och ni inte vet vad ni skall göra osv. HUnden vet inte vad som förväntas av henne och tycker kanske att det är skönt att dra sig undan lite? Eller så är det bara så enkelt att er polarhund har upptäckt att det är underbart skönt att vara ute så mycket som möjligt under vinterhalvåret och njuta av kylan och snön? Hur som helst så är hunden välvilligt inställd till barnet och alla i flocken kommer att hitta sina roller såsmåningom. Det kommer att ordna sig!

När vi fick barn så tyckte vår äldre hanhund att bebisen var pest! Han gick undan så mycket som möjligt. Den yngre hanhunden tyckte också att bebisen var läskig, men var samtidigt bekymrad när barnet var olyckligt. Våra både tikar har varit vällvilligt intresserade från början, men inte brytt sig så mycket. Nu är vår dotter 2 år gammal och alla fungerar bra ihop. Den äldre hanhunden hanhunden har för länge sedan insett att det bara är att gilla läget.
Svara på detta inlägg

beardismatte
Medlem 2008-05-18
#2 22 februari 2013 av beardismatte Ge hunden möjlighet att dra sig undan
men bjud också in hunden att vara med, t.ex. om ni alla sitter i soffan. Det kan ta tid för hunden att vänja sig så ge den möjlighet att både vara själv och få vara med.

Och se till att ge hunden egentid med matte och husse när bebisen inte är med.
Svara på detta inlägg

Hrímnir
Medlem 2005-10-08
#3 22 februari 2013 av Hrímnir Re: Hjälp, Min samojed or´trivs med vårt spä...
Kolla öronen, ganska vanligt med tyst öroninflammation hos hund.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Revir eller Osäkerhet? Hjälp..   [7] 8 jan: Bartolomeus 31 jan: Mira och Esther Hjälp med att hitta rätt ras   [13] 15 okt: sarah 19 okt: Ayrin Snälla hjälp mig! Hur ska jag tänka?   [16] 30 sep: Doggsan 3 dec: Doggsan Gammal hund med separationsångest hjälp!!!   [6] 6 aug: bamse100 16 sep: Jerrie´s Black Pack Rumsren nattetid, men ej dagtid - hjälp   [2] 19 jul: waleus87 19 jul: aenima Hjälp vår Scooby:(   [1] 3 jun: Mrcorona 3 jun: Mrcorona Hjälp stressad löptik   [1] 17 apr: XXIIXX 17 apr: pipilotta Ocd valp hjälp!!   [9] 11 feb: Vavva123 16 feb: Gurkans Hjälp med tips till en väldigt bitig valp   [2] 28 jan: Linne789 29 jan: Morgonpigg hjälp med råd till en tokig hund.   [2] 27 jan: Bamselina 2 feb: Öjenmia
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jämthund | Schäfer | Finsk Lapphund | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Golden Retriever | Rottweiler
© 1998-2023 Enfinia AB