Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 mars 2013 av Lunata i utställningsforum (4 svar)
Utställnings- och dragmeritering
Har suttit och läst reglerna för meritering och känner att det hade varit väldigt kul att försöka meritera hunden. Reglerna för dragmeritering har jag koll på. Men utställningsbiten har jag lite svårt att tro att hunden någonsin skulle kunna få ett Cert.

Men vad innebär cert inom utställning? Jag antar att det inte är något man direkt kammar hem bara så där. Dock kan man istället ha tre dragcert och lägst ett andrapris i öppen klass. Är ju inte direkt inne i utställningsvärlden, men vad innebär öppen klass?

Om möjlighet finns funderar jag isf på att försöka se om vi kan åka på någon utställning och iaf få ett omdöme. Funderar isf på att åka till den i Ronneby (Blekinge). Nu är ju tiken för hög, så jag har inga som helst förväntningar om att vi ska kunna lyckas med utställningsmeriteringen. Men det hade varit väldigt kul om man skulle lyckas skrapa ihop dragcert och sen på magiskt vis komma ifrån en utställning med en placerad hund. Hennes höjd är ju egentligen inte inom ramarna och utställning är inte min grej. Men tror ni det är någon idé att ens försöka och se om det går? Bor själv knappt en halvtimme från Ronneby.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lunata och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Inkainuq
Medlem 2011-09-09
#1 14 mars 2013 av Inkainuq Re: Utställnings- och dragmeritering
Om du googlar på Cert Siberian Husky kommer direkt länken komma upp med vad som gäller för oss. Är inte så himla haj på det här själv så för säkerhets skull kolla upp så jag inte råkar förvirra dig :P men vad jag har förstått ser det ut som såhär. Du kan plocka Cert endast i Bruksklass och då krävs det för att hunden skall få ställas i den klassen att den tagit meritering pris 1 eller 2x pris 2 på godkänt dragprov - dom flesta vanliga tävlingar är meriterande för dragprov. x-antal Cert är vad som krävs för att hunden skall få titeln Svensk Utställnings Champion. Svensk Polarhunds Champion kräver fler (3 om jag ej minns fel) pris 1 fördelat på minst en eller två säsonger (har jag för mig) på meriterande dragprov och minst en 2:a(?) i bedömning på officiell/ras special utställning under den aktuella perioden. Detta är ju dock vad som krävs för titlarna, överlag anser gemene man att hunden bara den är aktiv och visar på goda prestationer på tävling och utställning (gärna ras specialen) är av hög kvalité oavsett titlar eller ej. För det kan vara svårt om man inte har många hundar själv eller någon som vill låna in den hunden man vill meritera i sitt tävlingsspann att då nå upp till meriteringskraven. Kan ju vara så att man har en super hund men resten man har håller den hunden tillbaka på tävlingar, om du förstår?
Svara på detta inlägg

Inkainuq
Medlem 2011-09-09
#2 14 mars 2013 av Inkainuq Du kan ställa ändå trots att hon är för hög
Särskilt på rasspecialer eller utställningar anordnade utav SPHK - är tiken välvinklad och snygg arbetsmässigt är det inte alls omöjligt att du kan lyckas plocka Cert i Bruksklasser med henne efter hon blivit kvalificerad såklart :) ja är hon inte gigantiskt har dom flesta rasspecial domare överseende med en cm eller två. Det med Cert i Bruksklass är nytt sedan ca 1 års tid. Rasklubben bestämde sig för att vilja minska avståndet mellan dom olika typerna och premiera arbetande hundar över rent utställningsavlade Siberians då den utvecklingen inte ansågs önskvärd av en majoritet i rasklubben - rasen är trotts allt en bruksras och man vill bevara den som en sådan.
Svara på detta inlägg

Inkainuq
Medlem 2011-09-09
#3 14 mars 2013 av Inkainuq Re: Du kan ställa ändå trots att hon är för hög
Glömde tillägga, det anordnas alltid öppenklass på rasspecialer och SPHK utställningar. Öppen klass är just öppen, det krävs inget speciellt för att kunna anmäla hunden till en sådan. En bit är hunden och en annan handlern när det kommer till att lyckas på utställningar, så öva lite på ett par utställningar innan du ger upp angående utställningsbiten :)
Svara på detta inlägg

Lunata
Medlem 2010-02-27
#4 14 mars 2013 av Lunata Tack så jättemycket för ditt svar :)
Och jag förstår verkligen hur du tänker gällande tävlingsbiten. och om man inte har många hundar och bor lägligt för tävlingar, så försvårar det ju ens möjligheter. Men vi siktar och ser vart vi hamnar helt enkelt. :)
Dock är det mycket på agendan. Förhoppningsvis åker vi iväg om någon vecka och drar med/träffar nya eventuella uppfödare till nästa husky. Sen är det ju träning inför den kommande tävlingen. Fick nyligen veta att vi även fått en plats för MH nu i maj.
Tråkigt nog har man fått lite negativa reaktioner från vissa gällande meritering och MH. Tiken är absolut inget avelsmaterial pga sin foderallergi. Och vissa tycker väl att det är onödigt arbeta för en hund som inte ska/kommer gå i avel. Men jag tycker själv det är givande att försöka och lära sig mer för kommande hundar, oavsett om man någonsin får en avelshund eller ej. Dessutom tycker jag det är väldigt bra för rasen att fler individer undersöks, både deras arbetsduglighet, mentalitet och hälsa.

Och jag ska nog allt se till att anmäla till en utställning, så får man helt enkelt se hur det går. Hade i vilket fall varit bra att ha ett utlåtande om henne nu när hon äntligen blivit vuxen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Inofficiell utställning   [0] 5 jul: hella2 Utställnings koppel   [4] 29 jan: hella2 30 jan: hella2 Mjölktänder och fällning på utställning   [1] 1 aug: Aliiz 1 aug: Lona Förberedelser kleinspitz inför utställning   [2] 28 jun: Poppy 1 jul: Gurkans Kläder inför utställning   [2] 21 maj: stinaahedstrom 23 maj: Gurkans utställning träning   [1] 5 jun: Leonko090309 17 maj: alexaura Att besöka utställning med valp?   [5] 4 apr: friidak 5 apr: Gurkans Vad gäller vid utställning?   [2] 2 jul: amandaochstella 2 jul: KickiH Träna hantering inför utställning   [1] 29 mar: belliiboii 29 mar: Gurkans Berätta om din första utställning   [1] 13 mar: Linköpingstjejen 13 mar: Fisher
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Boxer | Rottweiler | Labrador Retriever | American Staffordshire Terrier | Grand Danois | Shetland Sheepdog
© 1998-2020 Enfinia AB