Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 mars 2013 av London i aktiv med hund (9 svar)
Chihuahua/Yorkie erfarenhet?
Någon som har haft erfarenhet med några av dem här raserna eller blandras av dessa? Är dem träningsvilliga? T.ex till Agillity osv?

Oftast ser man ju dessa som "knähundar" med ett fulare ord
{>

Som medlem kan du här läsa lite kort info om London och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

ylvahedin
Medlem 2009-01-12
#1 20 mars 2013 av ylvahedin Haft york i många år.
Perfekta sällskapshundar. Är med på allt, har inte mycket jakt i sig (de flesta).

De kan säkert vara bra på agility, de är inte bra på spår, en del kan, men de flesta är rätt ointreserade av just det.

Trevliga, charmiga små hundar.
Svara på detta inlägg

z_candydarling
Medlem 2013-03-10
#2 20 mars 2013 av z_candydarling Re: Chihuahua/Yorkie erfarenhet?
chihuahuan är en väldigt väldigt envis ras och är matte/husse envisare så går det kanon att träna :)

Jag och min chihuahua tik har tränat agility, spårat lite, lite lydnad(absolut inte våran grej:) )
Svara på detta inlägg

Anette & Billie
Medlem 2002-01-07
#3 20 mars 2013 av Anette & Billie Chhuahua
Har vi två stycken. Inga mini-vavvor, utan lite bastantare och tåligare. Väger hela(!) 2,8 kg resp. 3,0 kg. Dom är pigga och alerta och med på det mesta. Dom orkar mer än man tror, vi är ute på långpromenader varje dag och hittills har vi inte gått dom trötta. Nöjda ja, men inte trötta. Den stora (Billie) har vi varit på kantarellsökningskurs med och hon tyckte det var jätteroligt. Dom är även nöjda med att vara soffhundar en dag. Det vi gör, det gör dom. Då är dom nöjda.

Våra vavvor är väääääldigt sociala, glada och trevliga. Enda nackdelen är att dom kan vara lite skälliga när vi är ute med bägge samtidigt. Dom behöver inga kläder när det är kallt som många tror. Dom klarar sej bra så länge vi håller ett bra tempo.

Vill du veta mer så fråga gärna.

Mvh Anette

Svara på detta inlägg

Minsan
Medlem 2011-05-19
#4 20 mars 2013 av Minsan Chihuahua
Jag har 2 stycken nu och de är fantastiska och härliga. Riktigt pigga och glada. Mina är båda i lite kraftigare varianter. Den vuxna väger 2.8-2.9 kg och han ÄLSKAR när jag gör egna agility banor åt honom. Minstingen hakar gärna på. Vi kan LÄTT vara ute i timmar, springa i skogen, jogga, ta långa promenader. Vi var med i Lidingö loppet för hundar med den största. (i år blir det nog med båda) En annan fördel är att eftersom dom är så pass små är det nästan aldrig ett problem att ta dom med sej.

Mina ÄLSKAR när jag säger att vi ska träna. Jag är absolut inte på tävlingsnivå men det är nog snarare pga min okunskap och ovilja mot att tävla med hund. Men trix, grundlydnad och egna agilitybanor är jätteroligt tycker dom.

Dom älskar att mysa och är otroligt kärleksfulla och enkla att ha å göra med.
Svara på detta inlägg

Josu
Medlem 2011-05-09
#5 20 mars 2013 av Josu Yorkie.
Jag har en york och hon älskar förvisso att sitta i knä, men är ingen liten soff -hund. Hon har massor av energi och även om vi inte vågat oss på att tävla har vi prövat det mesta och tränar flera gånger i veckan. Hon älskar att jobba med allt från lydnad, rally, agility och går gärna spår och söker efter leksaker med liv och lust. Nu ska bara matte skaffa bättre nerver sen ska vi försöka oss på någon gren lite seriösare.

Hon är dessutom otroligt lättsam att fostra och hänger gärna med på långa rundor i skogen.

Svara på detta inlägg

pipilotta
Medlem 2011-11-19
#6 20 mars 2013 av pipilotta Re: Chihuahua/Yorkie erfarenhet?
Yorkshire/Shih Tzu blandning, 16 mån.

Hon verkar vara mycket York. Full av energi, blir inte trött i första taget. Självständig. Mjuk men inte undergiven i kontakt med både människor och djur. Hon är lite "kattlik" i sin personlighet, kan själv, men lyssnar på mig när jag menar allvar. Inte någon knähund men älskar massage, bad och övrigt njutbart..

Tror hon skulle passa utmärkt till agility. Hon får dock nöja sig med daglig motion vid lek med andra hundar och mig 3-4 ggr/dag. Det hon lär sig sitter, är det något jag glömt bort av rutinerna så sätter hon sig och glor på mig till jag fattar....
Svara på detta inlägg

Christine.F
Medlem 2010-07-05
#7 24 mars 2013 av Christine.F Re: Chihuahua/Yorkie erfarenhet?
Har en chihuahuatik (2,5kg) som älskar att träna, riktigt envis och noggrann när hon t.ex. spårar. Hon är lättlärd, man behöver inte visa ett trick många gånger innan hon kan det på kommando. Rolig och charmig liten kompis som både trivs i soffan och på skogsvandring. Har provat på lite agility i trädgården vilket hon tyckte var roligt, i vår ska vi gå på ralltlydnadskurs. Står lite mer om vad vi gjort/gör på min sida.
Korthår är oftast (inte alltid) mer frusna än långhår, kanske kan vara bra att veta om det är tävling/träning i kalla ridhus eller blött ute osv..
York är också en härlig ras som jag känner flera av, uppfattar de dock som aningen lugnare/långsammare vilket kan vara både positivt (t.ex. i passivitetsträning, stressiga situationer) och negativt, men kanske inte så bra i just agility om du är intresserad av det. Sen är ju alla individer olika såklart.
Om du köper renras där du träffar föräldrar så är det större chans att du får vad du önskar.
Lycka till! :)
Svara på detta inlägg

London
Medlem 2013-03-07
#8 24 mars 2013 av London Re: Haft york i många år
          Haft york i många år.
          Perfekta sällskapshundar. Är med på allt, har inte mycket jakt i sig (de flesta).

De kan säkert vara bra på agility, de är inte bra på spår, en del kan, men de flesta är rätt ointreserade av just det.

Trevliga, charmiga små hundar.
Tack snälla för alla utförliga svar! Känner mig mycket mer motiverad & "hoppfull" nu haha :)
Svara på detta inlägg

Seamoor
Medlem 2014-01-25
#9 25 januari 2014 av Seamoor Re: Chihuahua/Yorkie erfarenhet?
Yorken är en hund som kan det mesta, oftast hänger det på ägaren vad du vill göra med din hund. En liten glad, snäll och oftast arbetsvillig om man vill. Duktiga på spår, agility, rallylydnad och lydnad.
Den kan också vara en soffpotatis när det inte händer så mycket, alltså har den oftast en tydlig av knapp. Snäll, gillar barn och människor i största allmänhet. Pälsen behöver skötas om man inte klipper den, vilket de flesta gör. Den fäller inte.
Lite vad jag tycker om yorkshireterriern
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
**Snälla någon med erfarenhet av rotspetsabscess   [5] 4 jan: anonym1 5 jan: Anneli Ni med erfarenhet av hundar med C-höft....   [6] 17 okt: BushundenL 18 okt: Lona Chihuahua/Petit Brabancon   [7] 14 jul: malinr 23 jul: Gurkans Linsluxation! Någon med erfarenhet?   [0] 4 apr: Chicoamstaff Chihuahua med sprucken tarm   [3] 21 feb: Oroligägare 21 feb: Anneli ”Skakig” chihuahua   [2] 21 feb: tkn78 6 mar: Voff 92 **SNÄLLA NÅGON MED ERFARENHET AV JUVERTUMÖR?**   [5] 14 feb: anonym1 18 mar: anonym1 Småhundsträff eller Chihuahua Träff i city   [0] 30 jan: ChihuahuanBill Pott träna ute och inne - någon erfarenhet?   [16] 5 jan: Lilbjörne 5 jan: hundöga återkomst Yorkie-tzu skakar   [7] 18 dec: luddesmamma 21 dec: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Grand Danois | Cairnterrier | Pudel | Barbet | Golden Retriever | Lagotto Romagnolo | Pražský Krysarík
© 1998-2020 Enfinia AB