Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 mars 2013 av StoltChihuahuaÄgare i valpforum (5 svar)
Fråga om könsmognad Chihuahua!
Har en fråga angående könsmognad på Chihuahua pojkar. Min Alfons har juckat på EN leksak, men det bar bara pågått en liten stund sen har har börjat leka istället. Men nu på kvällen upptäckte jag att han stod och juckade på samma leksak, men denna gång så va hela penisen "ute" eller såg ut som att pälsen runt penis hade åkt upp mot magen. Alfons är 15 veckor gammal. Är detta normalt? Han började jucka ibland på sin leksak när han var runt 10 veckor tror jag. Men de har aldrig blivit så att den har åkt fram som nu. Vad ska man göra åt detta? Eller ska man låta han hålla på så länge det bara är en leksak?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om StoltChihuahuaÄgare och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Kajsa&Hero
Medlem 2007-04-08
#1 22 mars 2013 av Kajsa&Hero Re: Fråga om könsmognad Chihuahua!
Låter som han blir stressad av att leka med leksaken. Jag tycker att du ska bryta beteendet och ta bort leksaken när han gör så. Har inget med känsmognad att göra utan ligger i stressen han bygger upp när han leker med leksaken.
Svara på detta inlägg

Kalla
Medlem 2010-04-06
#2 22 mars 2013 av Kalla Han blir väl lite överexalterad bara.
Bryt när han håller på om du inte vill att det ska utvecklas till en dålig vana. Könsmogen är han inte än, det är väl lite väl tidigt till och med för en vavva.

Jag hade avbrutit honom varje gång han höll på att jucka och erbjudit honom ett bättre alternativ till sysselsättning istället.
Svara på detta inlägg

SanCha
Medlem 2003-09-19
#3 22 mars 2013 av SanCha Hej!
Ta bort leksaken för detta kommer bara att eskalera och antar att du inte vill ha en vovve som juckar på allt och alla vartefter den får hållas också. Dessutom ökar det bara stressen hos hunden.
Börja i tid som man säger så minskar det här beteendet.

MVH//Sanna
Svara på detta inlägg

StoltChihuahuaÄgare
Medlem 2013-02-19
#4 22 mars 2013 av StoltChihuahuaÄgare Re: Fråga om könsmognad Chihuahua!
          Re: Fråga om könsmognad Chihuahua!
          Låter som han blir stressad av att leka med leksaken. Jag tycker att du ska bryta beteendet och ta bort leksaken när han gör så. Har inget med känsmognad att göra utan ligger i stressen han bygger upp när han leker med leksaken.
Okej, men då tar jag bort leksaken. Ibland så kan han även ställa sin och jucka på kompisar. Men han smyger typ fram och är ibland väldigt uppspelt men ibland är han lugn men han håller på så ändå. Självklart så tar vi bort honom direkt och ger han en leksak så han slutar och börjar leka istället. Men är det bara stress det beror på? Som att han ibland är lugn men ändå ställer sig små juckar? Det kan inte ha något med rak eller liknade än va? Eller?
Svara på detta inlägg

z_Natjo
Medlem 2013-04-25
#5 25 april 2013 av z_Natjo Re: Fråga om könsmognad Chihuahua!
Detta känner jag igen! Haha. Kan va stress men också är det ett sätt att visa dominans på. Juckar en hund på folk så är det viktigt att inte bara ta bort de utan även säga till och visa att du är dominant över din hund :) vi har även en tik som har gjort så och då är det extra tydligt att det är ett dominant beteende!

Så visa allvarligt att det är du som är högst i rank hemma och inte vovven! :) vår tik juckar inte på folk längre efter att vi sagt till henne men så fort man tar fram ett större gosedjur börjar hon haha..
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Blir du helst biten av en chihuahua eller pitbull?   [5] 2 mar: mojji 4 mar: BondBrud Är detta verkligen en chihuahua?   [7] 17 jan: Buketten 22 jan: Gurkans Chihuahua 8 månader patella luxation   [2] 30 aug: Tanjae 31 aug: Gurkans Chihuahua tik - plötsligt aggresivitet   [3] 19 jan: Duffolina 19 jan: pipilotta Chihuahua som biter.   [3] 26 dec: Zingo2019 27 dec: Lona Könsmognad, tonårsperiod och spökålder.   [2] 10 aug: hejsansvejsan! 10 aug: Ayrin Letar hundvalp Chihuahua eller pomeranian   [8] 17 jul: Manniz 24 jul: Manniz Chihuahua/Petit Brabancon   [7] 14 jul: malinr 23 jul: Gurkans Chihuahua med sprucken tarm   [3] 21 feb: Oroligägare 21 feb: Anneli ”Skakig” chihuahua   [2] 21 feb: tkn78 6 mar: Voff 92
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Boxer | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Yorkshireterrier | Schäfer | Rottweiler
© 1998-2024 Enfinia AB