Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 april 2013 av Lunata i skaffa hund (2 svar)
Hur gick det sen? Sökandet efter Siberian huskyn
Har ju haft en del trådar gällande mitt sökande efter Sibben med stor S. Jag tänkte skriva en liten uppdatering om hur det har gått.

Vi besökte en kennel med riktigt härliga hundar från bra linjer. Föll ju direkt för en liten ljus hane som tingades direkt. Dock inte utav oss. Men jag får väl erkänna att jag föll lite för hans fina crémefärgade päls. Så vi kikade mer på de andra hanarna, för draget sitter ju trotts allt varken i ögonen eller i färgen på pälsen.

Efter någon vecka började det märkas skillnader på dessa små killar. Den ene var lite mer försiktig och fjäskig. Medan den andre var "stål-hunden" i mini format. Vi pratade långt och länge om de båda hanarna. men tyvärr var det ju ett moment kvar här hemma som jag måste ha i åtanke. Det är ju inte bara jag som skulle ha hand om detta lilla monster, utan även gubben. Han har noll valpvana. Så frågan som ställdes var om han verkligen var införstådd med vad en valp verkligen innebär. Visst de är små och söta... ja när de sover.

Deras vakna tid går ut på att förstöra och förpesta livet för alla kring dem. Sen somnar de och blir söta igen. ;) Men jag kände att jag verkligen inte ville ta mig vatten över huvudet och tinga en valp, utan att han var helt säker.

Veckorna gick och de små söta valparna växte och utvecklades allt mer. Hade tät kontakt med uppfödarna som nu sett vissa kvalitéer hos den kvarvarande tiken som kanske skulle kunna fungera ihop med min nuvarande husky. Här kom mitt inlägg på forumet gällande hane vs tik och vad som kanske skulle passa bäst till min bossiga hund. Jag fick många oerhört bra svar och det gav mig mycket att tänka på. Vid detta laget var den lille försiktige hanen så gott som tingad och jag kände att det nu var den modige lille killen och en mer försiktig tik att välja på.

Vi hade ett långt samtal och funderade lite på hur man skulle kunna lösa detta med Andreas katt. Hur man skulle kunna gå tillväga så att de två kanske kan komma överens eller iaf att den nye valpen inte vill äta upp katten. Luna vill ju jaga allt som rör sig, så hon fungerar inte alls ihop med den. Så de får hållas separerade eller är katten hos grannen när Luna kommer. Vi bor inte ihop som ni kanske förstått. det hade aldrig någonsin fungerat med Luna och den gamle katten. Men givetvis vill han ju att valpen kanske ska kunna komma och vara hos honom när jag är ute och tränar med bara Luna. och då bör det ju fungera ihop med katten.

Vi har pratat allt mer om det och han börjar bli lite mer införstådd med vad det verkligen innebär att ha en valp. samtidigt har jag funderat allt mer och mer gällande de två småttingarna som finns kvar och jag känner allt mer att den lite tuffare killen skulle nog passa mycket bättre här. Visst han kanske blir ett hår av hin. Men han verkar ha en personlighet som skulle passa mig perfekt. Jag föredrar hundar med lite ryggrad och som vågar ta för sig och då inte bara i draget utan även i allmänhet. Visst, det blir till att hålla reglerna här hemma stenhårda. Men lyckades jag med betonggrisen (Luna) som ingen rår på. Då kan man flytta berg.

Slutligen...
Nu hänger det helt enkelt på Andreas och vad han känner. För om han svarar ja om någon dag och han verkligen, ärligt känner att han orkar. Då tingar jag min första (av förhoppningsvis många) dragavlade husky. Det blir en svart hane med fin kropp, bra linjer och små vita tassar.

Tack alla ni som engagerat er och kommit med tips och råd. Förhoppningsvis kommer det hit en liten hane om några veckor. Jag känner mig så oerhört sugen och ser verkligen framemot när det väl blir dags för inskolning i dragselen.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lunata och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Nukutvi Huskies
Medlem 2004-04-19
#1 16 april 2013 av Nukutvi Huskies Re: Hur gick det sen? Sökandet efter Siberia...
Spännande, varifrån är det d tänker köpa?
Svara på detta inlägg

Lunata
Medlem 2010-02-27
#2 16 april 2013 av Lunata Re: Hur gick det sen? Sökandet efter Siberia
Journeydogs
Blir inte jättelångt när man ska hälsa på och dra med hundarna. Givetvis kunde man letat sig längre bort. Men hundarna passar oss perfekt och är vad jag letat efter. (Tack Iglon för tipset) Dessutom finns möjligheten att packa bilen och köra dit en dag för att dra ihop med de och deras hundar. Det är lite svårt att bara åka iväg över en dag om man måste upp till norrland. Men självklart finns ju säkert de bästa hundarna däruppe. Men sen finns det ett flertal uppfödare som tyvärr skulle stirrat sig lite blint på det faktum att det inte finns någon hundgård.

Dessutom kändes det så otroligt skönt att de inte rynkade på näsan (som vissa gjort) åt det faktum att Luna har kraftig foderallergi. Tyvärr har man ibland blivit bemött som om det bara vore dumheter. För i vissa personers ögon har huskies inga problem.

Här i Blekinge är det så få som drar med sina hundar. Och då mer än runt kvarteret eller lite på en skogsväg. Utan vill man komma i kontakt med dragfolk får man leta sig antingen en bra bit norrut. Eller (lite oväntat) ner till Skåne där det finns en hel del folk. Och vi vill gärna hitta fler att dra ihop med.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Siberian husky med b12 brist.   [1] 9 jul: Abrakadabra 13 jul: Voff 92 B12 brist hos siberian husky   [0] 9 jul: Abrakadabra Siberian Husky med showlinjer   [0] 31 mar: Nivalis Räcker den här motionen för en Siberian Husky?   [4] 14 aug: arv 12 sep: Evolve Myten hos Siberian husky   [1] 22 aug: lillflingan 22 aug: Sezziyanen Ni med Siberian Husky, m.fl. polarhundar...   [8] 6 feb: BushundenL 6 feb: BushundenL Siberian huskys som leker   [8] 21 okt: kodathehusky 25 okt: kodathehusky Bits Siberian Husky? Ovanligt elr vanligt?   [6] 15 okt: Johanna-Spirit 18 nov: Johanna-Spirit Om Siberian Husky   [1] 15 okt: Johanna-Spirit 27 nov: Idun Lydnad med siberian hysky valp   [6] 19 maj: rosaliedesiree 29 nov: Wheatenlovern
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chinese Crested Dog | Dansk/Svensk Gårdshund | Border Collie | Schäfer | Belgisk Vallhund | Labrador Retriever | Boxer
© 1998-2019 Enfinia AB