Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 maj 2013 av Pawise i sjukdom & hälsa (22 svar)
Ni som har eller haft Dobermanns
Hej, jag hoppas någon kan svara...

Jag har läst runt om dobermanns för att jag själv vill ha en nån dag. De senaste dagarna har jag läst om deras sjukdomar som DCM (tror att det heter så på svenska också) och det ser inte sa bra ut, det verkar som om de flesta blir sjuka och jag har också hört många historier om hur de blir sjuka... Jag börjar undra om det finns några som klarar sig till ett gammal ålder (hund ålder så klart).

Jag vil fortfarande gärna ha en dobermann men jag tycker så synd om ägarna som har förlorat sina älskade hundar, och det skulle vara förfarligt om den dobermann jag väntat så länge på blir jätte sjuk.

Hur har ni med dobermanns klarat er? är dom friska? är ni inte rädda?

är det sannt att det är svårt att ha en dobermann som inte blir sjuk till slut?

Tack for er tålamod.

Mvh. Osäker.
Raser: Dobermann

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Pawise och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Morrhoppan
Medlem 2006-02-27
#21 21 maj 2013 av Morrhoppan Re: Ni som har eller haft Dobermanns
          Re: Ni som har eller haft Dobermanns
          Fast det är fortfarande mycket mindre risk om du köper en valp ur en kull där både tik och hane passerat 6 år och stamtavlan överlag innehåller hundar som blivit gamla. Så bara tur är det inte, även om den tyvärr är med i det hela.
Mycket mindre risk tror jag är att ta i lite eftersom man väl fortfarande inte vet hur sjukdomen nedärvs. Visst är det lite bättre odds absolut och vill man absolut ha en dobermann så är det ju så man bör tänka. Däremot så bör man ju också tänka på att det är väldigt olämpligt att låta en tik förstagångsvalpa när hon är så gammal som 6 år så just vad gäller tikar så måste man tumma på att använda äldre hundar. Man bör börja avla tidigare på tikar för att inte riskerna för henne ska vara så stora. Det kommer man inte ifrån och någon lär ju köpa även de valparna.
Svara på detta inlägg

Ch791022
Medlem 2010-06-27
#22 21 maj 2013 av Ch791022 Re: Ni som har eller haft Dobermanns
Ja, tyvärr är det ju så att man behöver ta en tidigare kull på tiken också, men även där ser man ju hur det ser ut i stamtavlan bakåt. Sen hade jag själv hellre valt en valp ur andra kullen som är på den äldre tiken, men du har ju helt rätt i att man mer eller mindre måste ta en tidigare kull på tiken också.

Men det är ju bara att hoppas att fler och fler kommer vänta med allt utom första kullen så länge man kan med tanke på tikens hälsa för att kunna få ordning på i alla fall nedärvningsförloppet till att börja med på dcmproblemet.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
4åring och 2 dobermann   [6] 7 sep: vakthunden87 10 sep: pipilotta Aktivera dobermann.   [2] 4 okt: vakthunden87 8 okt: Ayrin liten bebis och 2 stora dobermann   [19] 22 nov: Kenzo_87 25 nov: hundöga återkomst introducera bebis för 2 dobermann   [3] 1 dec: hfe 3 dec: Galjar Meritering Dobermann   [4] 23 jul: Kenzi 23 jul: Kenzi Dobermann bet treåring i magen   [2] 28 jun: traktorn 29 jun: Hortensia Dobermann med Rottweiler?   [2] 30 apr: MikaelR 2 maj: Ch791022 Dobermann eller schäfer?   [22] 26 mar: LadyClegane 9 maj: Flatteligan Rädd för rottweilers och dobermann?   [23] 26 mar: Megran 27 mar: TuffaEzther Dobermann och Rottweiler   [2] 11 feb: emlizen 11 feb: HUNDraelvan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dobermann | Grand Danois | Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Schäfer | Cavalier King Charles Spaniel | Dalmatiner
© 1998-2021 Enfinia AB