Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 juni 2013 av z_Maja. i skaffa hund (27 svar)
Finns det någon allergiker som kan hjälpa mig?
Hej!
Jag planerar att skaffa en vovve, trots att jag är allergiker. Har tidigare tagit hand om barnbarns hundar vid olika tillfällen och min reaktion har varit väldigt varierande.
Golden Retriver har jag inte reagerat på alls under en månads tid. Pomeranian som jag hade under 1 vecka var det en mild reaktion till en början, kliande o röda ögon i 2 dagar, sedan gick det över trots att vovven sov på min kudde varje natt. En Staffe reagerade jag däremot kraftigt på, svullen hals/ klump i halsen och kliande (kan lägga till att hon luktade väääldigt starkt, vet dock ej om det har nån betydelse.) I början trodde jag att jag endast reagerade på salivet, då jag fick reaktioner i samband med pussar, men med Staffen försvann den teorin, då var det plötsligt halsen som kom in i bilden.. Jag klara mig utan tabletter så det är inte SÅ farligt, men ändå väldigt obehagligt.
Men att leva utan hund är dock inget alternativ för mig och eftersom jag är ensamstående så är jag beredd att ta risken som medföljer.. Men jag vill ändå ta dom stegen jag kan för att skapa de bästa förutsättningar så att både jag och hunden mår bra. Därför skulle jag vilja be er om hjälp
Jag har läst/hört att Yorkshire terrier anses vara en allergivänlig ras men jag har ingen aning om hur det stämmer i verkligheten, är det någon som har erfarenhet av allergi och den rasen.
Hur är det med chihuahuer och Cavalier king charles spaniel? Anses de vara allergivänliga? Har ni kanske rekommendationer på raser i detta fall?
Som ni märker så är jag endast intresserade av de små raserna.
Skulle vara jättetacksam för all hjälp o goda råd jag kan få!

Vänliga hälsningar, Maja

Som medlem kan du här läsa lite kort info om z_Maja. och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

hundögon
Medlem 2009-04-01
#21 27 juni 2013 av hundögon Re: Finns det någon allergiker som kan hjälp
          Re: Finns det någon allergiker som kan hjälp
          Läkaren sa naturligtvis att jag absolut inte skulle skaffa hund, och det var förväntat. Jag förstår att läkare inte kan uppmuntra till detta, det är som om han skulle säga att det är okej att röka, om du förstår vad jag menar haha! Jag testade flera olika saker men hund var det enda som gav utslag :(
Självklart råder han dig undvika hund. För om det går riktigt illa, kan det innebära stor livsfara. Som du skrev i tråden, så kan man reagera på saliv, sen kan man också reagera på hudavlagringar och urin.
Svara på detta inlägg

Stephie
Medlem 2003-01-08
#22 27 juni 2013 av Stephie Du glömde löwchen /NT
          vi har allergi i familjen
          och skaffade oss en portugisisk vattenhund som både vår pälsallergiske pappa och vår kraftigt pälsallergiske morbror klarar av utan problem, dock är den alldeles för stor för dina önskemål, annars är det ett tips!

Vi har erfarenhet av både chihuahua och cavalier, och de är inte allergivänliga någonstans, jag skulle inte satsa på någon av dessa raser. Dessutom finns det väldigt mycket problem inom hälsan hos cavalierer (hjärtfel).

Du nämner även yorkshire-terrier och jag har även erfarenhet av dessa. Min pojkväns pappa är också pälsallergiker och de har haft hand om en yorkie, den kände han inte av alls. Detta kan dock vara väldigt individuellt :)

Som de flesta andra redan sagt finns det inga allergivänliga raser, men om jag var i din situation och var ute efter en liten hund skulle jag titta på dessa:

bichon havanais
bichon frisé
bolognese
malteser
dvärgpudel/toypudel
yorkshire-terrier
Coton de Tuléar

just för att dessa inte fäller. Detta faktum betyder däremot inte att man tål hunden.

Allergi är väldigt individuellt vilket du redan vet, men läs på om raser du gillar och träffa några individer av varje ras för att skapa dig en bild av varje ras. Förr eller senare hittar du en ras du både tål och gillar och då tycker jag du ska satsa på den. Lycka till!
.
Svara på detta inlägg

TuffaEzther
Medlem 2011-06-25
#23 27 juni 2013 av TuffaEzther Aha är det
          Re: Har du pratat med en läkare om vaccination?
          Ja, jag har kollat upp precis ALLT ! De vaccinet du tänker på (hyposensibilisering) erbjuds endast i de svårare fallen och till personer som inte har/utsätter sig för hund. Alltså ges det inte i syfte om att skaffa hund :( Så mitt enda alternativ är att välja rätt vovve :)
så det fungerar. Min läkare sade att jag får skriva en egenremiss själv till allergiavdelningen på sahlgrenska. det kan fungera om man har högst en eller två allergier sad eläkaren inte många olika.........
Så om man utsätts för katt/hund som ex jag har hund och min familj har (tyvärr) katt så kan den behandlingen fungera?
Varför jag skriver tyvärr är att de vet att jag alltid varit allergiker mot katt men ändå skaffat dem..
Svara på detta inlägg

Dimma
Medlem 2004-12-04
#24 27 juni 2013 av Dimma Re: Finns det någon allergiker som kan hjälp
          Re: Finns det någon allergiker som kan hjälp
          Läkaren sa naturligtvis att jag absolut inte skulle skaffa hund, och det var förväntat. Jag förstår att läkare inte kan uppmuntra till detta, det är som om han skulle säga att det är okej att röka, om du förstår vad jag menar haha! Jag testade flera olika saker men hund var det enda som gav utslag :(
Antingen var det en läkare som inte gillade hundar -:)

Det finns ju hjälpmedel (mediciner)

hon som är allergiker mot pälsdjur som håller på med hästar (som var värst)
hon fick hjälp
Svara på detta inlägg

gizmozorro
Medlem 2009-01-22
#25 28 juni 2013 av gizmozorro Re: Finns det någon allergiker som kan hjälp...
Cavalier är inte bra för allergiker. Däremot skulle jag rekommendera dvärgpudel, bichon havanais, bichon frisé, malteser. Tror inte chihuhua är så bra för allergiker, inte papillon heller.
Svara på detta inlägg

Bovven
Medlem 2011-02-17
#26 28 juni 2013 av Bovven Päls hit och päls dit
Min sambo har pälsdjursallergi och reagerar på vissa hundar. Främst hundar med "kort glansig päls". En del till och med så pass att han får utslag på kroppen när han kommer i kontakt med dem. Alla icke-fällande och långhåriga hundar har dock gått bra. Klarar vår lurv galant och är förste hundfrisör till och med. Hans systers sambo är än mer allergisk och är så även astmatiker men de har två yorkshireterriers som han inte reagerar på. Men som säkert redan har påpekats, det finns inga garantier och det finns ingen allergivänlig ras. Sedan så är det ju vanskligt att bara gå på val av ras efter pälstyp. Det måste ju klaffa på fler sätt också. Gör upp en lista på vad du är villig att erbjuda din hund i form av aktivering och tid. Sedan vilka egenskaper du värderar högst hos en hund. Läs i böcker, på nätet och fråga runt och när du bara har några raser kvar så kan du börja kolla pälstyp på dessa (om det nu verkligen har betydelse för din allergi) Och när du väl bestämt dig så får du gosa in dig med en drös hundar av den rasen under en längre tid för att se om det fungerar :)
Svara på detta inlägg

Snäll matte
Medlem 2012-11-29
#27 29 juni 2013 av Snäll matte Man är mindre allergisk mot egen hund
säger de som vet. Jag träffade en läkare en gång som åt stövet från hundborsten för att hyposensibilisera sig själv. man kanske inte behöver gå till doktorn för det. Hon trodde att det man fick i sig via magen hjälpte så hon åt sina hundmjäll. Annars kan man också äta Kestine eller annat, jag har ätit en 20 mg tablett varje dag i 35 år och lever ännu.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Finns det billiga A-hinder?   [3] 28 maj: Ford 1 okt: traktorn Banminth finns inte längre?   [1] 15 okt: daisu 15 okt: Lona Finns det nån köp och sälj här? på forum?   [0] 10 okt: Summon Moderatorer, finns dom?   [8] 28 maj: pipilotta 29 maj: Igge Är helt förtvivlad över rädd hund, hur hjälpa?   [29] 25 maj: BushundenL 10 jun: BushundenL Någon som kan hjälpa mig med tips?   [7] 17 mar: Alexandra89 18 mar: STB Hjärtmedicin som kan hjälpa ?   [1] 14 mar: linnea131819 14 mar: Träsktrollet Linsan finns inte mer frågor hund som är kvar   [6] 12 mar: Isa & McGuinness 24 mar: Voff 92 Vilka svenskproducerade hundfoder finns?   [13] 27 dec: CharlotteBror 16 feb: louiseenilsson Finns det hundar från Oskarshamn här?   [0] 21 nov: Ginza Schäfertik
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Golden Retriever | Pudel | Boxer | Labrador Retriever | Tax | Chihuahua
© 1998-2019 Enfinia AB