Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 augusti 2013 av 123 i efterlysningar (5 svar)
Hanhundar i Borås som vill träna på hundmöten?
Befinner mig för tillfället i Borås och undrar om det finns någon fler med hanhund som vill träna på att kunna gå förbi en annan han hund utan skäll och drag?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om 123 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Borzoi
Medlem 2002-08-22
#1 1 augusti 2013 av Borzoi Re: Hanhundar i Borås som vill träna på hund...

Habilitering i sådan här situationer är ganska värdelöst då den hunden som har det oönskat beteendet   mycket fort lär sig skilja på individer och efter endast några gånger så funkar hunden med just den hunden men beteendet är inte borta utan brukar återkomma så fort det kommer en ny hane , för att lyckas att få bort ett sådant beteende skulle det krävas   ett hundratal   för hundne okända andra hundar . Vitare brukar sådan beteenden i stället intenfieras om man utsätter hunden under den tiden den inte reder upp det .
Svara på detta inlägg

123
Medlem 2013-07-18
#2 1 augusti 2013 av 123 Re: Hanhundar i Borås som vill träna på hund
Anledningen till att jag skriver här är för att de som har hund och ser oss på avstånd tar omvägar, egentligen söker jag bara folk man kan gå förbi så det blir vardagligt å ingen stor grej. Har en väldig otur med att precis alla vänder om åt andra hållet.... vilket inte beror på min hund vad jag vet för han visar inget negativt förrän den andra hunden "kommer för nära")
Svara på detta inlägg

X Of Me
Medlem 2007-06-29
#3 1 augusti 2013 av X Of Me Träna utan andra hundar
Träna mycket kontakt med hunden, lägg in störningar så som ett gosedjur, rulla en boll osv. Arbeta ordenligt för att bibehålla hundens kontakt, samtidigt som du lägger in störningar. 8 av 10 gånger ska hunden lyckas. Lyckas den till 100% så är det för enkelt, är det under 8+% så är det för svårt.
   Lär dig att känna av vinden. Om ni möter en hund och vinden ligger mot er. Då behöver du börja med kontakten och arbeta ännu mer. Detta för att den andra hundens doft kommer mot er och då kommer din hund troligtvis att reagera fortare på att det är en annan hund nära.

Se till att gå på ställen där du mestadels av vägen har utrymme till att öka avståndet. Ta in hunden i fot/kontakt och peppa upp den och sväng sedan ut. Inte något "korta kopplet så mycket det går och släpa hunden till andra sidan vägen.

Man kan använda hundar man känner för att träna på din tajming och hur du vill hålla kopplet, vilken ficka ska godiset vara i, är kopplet bra, är halsbandet bra och allt annat som man känner att man vill träna på eller kontrollera.
   Vilket då kommer visa en förbättring på hunden. Inte pga de andra hundarna, de "kvittar" i princip helt för din hund. Förbättringen kommer komma pga att du och din hund blir mer samspelta och att du börjat anpassa det hela mer så hunden har större chans att lyckas och att du kommer få extremt många fler belöningstillfällen.
Beröm hunden mycket med rösten, variera tonläge och få hunden trygg med det hela och uppskatta samtliga tonlägen.
Det är pga att man låter annorlunda när man är stressad och orolig. Vilket man lätt blir när man har problem med utfall.

Kom ihåg att berömma hunden när ni passerar och "jobbar" tillsammans, det är ju då hunden är "duktig". Givetvis kan man belöna efter också. "Men gud så duktig du var, helt otroligt va du kunde".
När man belönar i "hela" meningar så kan man använda det som ett tecken på att det är färdigt för tillfället, samtidigt som man kanske använder ordet bra eller rätt till att belöna hunden när den "jobbar" alltså får beröm men ska fortsätta med det.

Använd ett mjukt godis som inte sätter sig i halsen lätt och inget som är torrt om man inte har vatten med sig ut.
Mjukost är en smidig belöning att ha med sig ut. Och då kan man (samtidigt som man har kontakt och säger "Bra, braaaaa, brrrraaaa" (kom ihåg att ändra på ordet och tonlägena) så trycker du ut lite ost, vill hunden inte så testa att ta en klick och smeta runt nosen lite.
   Detta pga att om hunden börjar slicka, svälja och tugga så kommer den ha enkare att passera den andra hunden eftersom den dels blir lite upptagen, men även för att när hundar tuggar så blir de lugnare.

Om hunden absolut inte tycker om att få ost på läpparna/nosen så ska du självklart inte tvinga hunden.

Hoppas att mitt inlägg kunde vara till någon hjälp.

Med vänlig hälsning
Emelie/ X Of Me
Svara på detta inlägg

123
Medlem 2013-07-18
#4 5 augusti 2013 av 123 Re: Träna utan andra hundar
Det var det verkligen, tack så mycket. Har märkt nu att det främst är små hanhundar han verkligen vill flyga på går inte alls att få någon kontakt med honom när han fått syn på en sådan... Hade oturen att möta en liten hund på en bro vilket betydde att jag inte kunde ändra riktning eller någonting skämdes väldigt mycket å hoppas att det inte händer igen...

Tack för att du skrev!
Svara på detta inlägg

Origo 1
Medlem 2020-08-16
#5 25 augusti 2021 av Origo 1 Re: Hanhundar i Borås som vill träna på hundmöten?

Hej, har samma problem, försökte lösa detta själv på olika kända sätt, gick inte. Ett sätt som jag med flera kunniga hundägare trodde var att man skulle gå på hundpromenader med andra hundar vilket jag gjorde, men detta visade sig vara helt fel, upplevde hunden som stressad hela tiden och hundpsykologen sa att jag skulle sluta med detta omhgående vilket jag gjorde.


Ta reda på varför hunden beter sig så, i mitt fall är den osäker, testade även om min hund var aggresiv, svar definitivt nej osv.


Väl använda pengar hos hundpsykologen jag anlitar. Ser förbättringar redan efter första besöket där jag fick instruktioner hur jag skulle göra, men det kommer att ta tid.


 


 

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Träna för sittning vid ytterdörr   [3] 12 nov: Geka 13 nov: aenima Träna slalom mellan benen med valp?   [4] 9 nov: cavo 10 nov: Ayrin Hund skäller vid hundmöten   [8] 23 feb: Cole 24 feb: aenima Hjälp - hundmöten!   [2] 26 jan: XXIIXX 16 feb: Draghund Två hanhundar??   [4] 24 aug: Ziggy 25 aug: Gurkans Tips för att träna inkallning   [2] 17 jan: Linis95 19 jan: Draghund Stressad vid nya miljöer och hundmöten   [10] 4 maj: ImFabulous 5 maj: Ayrin Hundmöten, tips   [3] 7 apr: Molly_josefin 7 apr: Ayrin Träna min framtida rottweiler valp   [7] 30 aug: eynar 3 sep: Rux Examensarbete om hundmöten!   [4] 30 apr: juhe 1 maj: juhe
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Dobermann | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Grand Danois | Chinese Crested Dog | Border Collie
© 1998-2023 Enfinia AB