Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 augusti 2013 av leiaskywalker i agilityforum (1 svar)
Agility debuten är gjord!
Idag har jag och min lilla tjej gått på agility för första gången och det var så himla roligt! Hon som höll i kursen tyckte verkligen att vi borde fortsätta på egen hand för att sedan vara med i hennes agility kurs steg 2 till hösten.

Min fråga är då bara, hur ofta kan man träna och vad måste man kunna för att vara med i steg 2?

Åååh, jag är så lycklig! Har velat göra detta jätte länge och nu har jag äntligen fått chansen.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om leiaskywalker och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Malin med Ella
Medlem 2002-11-22
#1 8 augusti 2013 av Malin med Ella Vad kul!
Visst är det en underbar sport?!

Vad som krävs för "steg 2" är omöjligt att svara på, det får du fråga instruktören för det är inget som bestäms officiellt utifrån utan upp till varje klubb/tränare. Men OFTAST läggs det upp så att man mest har hinderinlärning på en nybörjarkurs och sen fortsätter hinderträning men också lite handling på fortsättningskursen - och i så fall bör hunden iaf klara 3-4 hinder flytande. Men som sagt, enklast är att fråga!

Under inlärning är det ju bra att träna ofta och korta pass så om du har enkel tillgång till hinder går det bra att träna små pass 3-4 ggr/vecka. Det är ju inte så fysiskt påfrestande i början när du bara tränar enstaka hinder. Akta dig bara för att inte hålla på för länge åt gången, det är lätt att man gör - bestäm i förväg vilka hinder och vad du ska träna så du inte blir frestad att testa allt.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Börja träna agility   [4] 18 feb: MartaV 26 mar: Xeleag24 Hund till både jakt och agility m.m.   [6] 20 jun: Preussen 20 jun: Fisher En mobilapp för att strukturera upp din agility!   [2] 15 sep: viktorvnh 23 nov: kakelibrak Komma igång & tävla i agility   [5] 30 maj: Josu 1 jun: Lona Agility och patella luxation   [0] 28 apr: annasarab När kan man börja med agility?   [3] 12 mar: HappyoMois 14 mar: Ruccola Hundläger freestyle/agility   [0] 31 jan: Colliemaya Labrador eller flatte till agility?!!   [1] 11 jan: marran_86 11 jan: Hrímnir Agility med dålig höfter?   [6] 20 dec: anna_staff 4 aug: agillitypöjk Ras för freestyle, lydnad, rallylydnad + agility   [18] 14 dec: Levijo 16 dec: Malin med Ella
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Jack Russell Terrier | Golden Retriever | Labrador Retriever | Cavalier King Charles Spaniel | Grand Danois | Boxer
© 1998-2020 Enfinia AB