Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
10 augusti 2013 av sheltiegirl i vallningsforum (6 svar)
förslag på bra vallningsinstruktörer? + teknik..
Jag fick hem min lilla bc grabb idag och ska självklart valla med honom. Jag har inte haft bc innan utan har vallat några enstaka pass med min sheltie för Irene Stjärnås och jag anser inte att jag ksn tillräckligt mkt för att bestäma vilken instruktör jag borde välja att träna för. Jag bor i Herrljunga, vem rekomenderar ni?

Det jag fått lära mig om teknik/taktik av Irene är FRAM = gå fram, upprepa FRAM= gå fortare, ligg= ligg och sen börja gå långsamt igen vid ett FRAM komando, HÖGER samt VÄNSTER. Har jag missat något komando? vill man använda röstkomando eller visselpipa? Om visselpipa, tränar man in det direkt då?

Jag tycker om Irene och gillar hennes träningsfilosofi men vet som sagt inte om det finns andra bättre metoder.

Mitt mål är att få godkänt VP och ev fortsätta tävla i vallning om han har anlag för det.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om sheltiegirl och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

nosar
Medlem 2008-12-01
#1 10 augusti 2013 av nosar Re: förslag på bra vallningsinstruktöre
Hej! Vad kul med bc valp! Jag har gått för Peter Nilsson och han är fantastiskt bra. Han åker ju runt till olika delar av landet och har kurser så har du möjlighet så gå för honom. Han har även bra koll på kunnigt folk på de olika orterna som han kan rekommendera. Lycka till!!!
Svara på detta inlägg

nosar
Medlem 2008-12-01
#2 10 augusti 2013 av nosar Re: förslag på bra vallningsinstruktöre
Hej! Vad kul med bc valp! Jag har gått för Peter Nilsson och han är fantastiskt bra. Han åker ju runt till olika delar av landet och har kurser så har du möjlighet så gå för honom. Han har även bra koll på kunnigt folk på de olika orterna som han kan rekommendera. Lycka till!!!
Svara på detta inlägg

Anja & flock
Medlem 2005-10-08
#3 11 augusti 2013 av Anja & flock Re: förslag på bra vallningsinstruktörer? + ...
Var ligger Herrljunga? Du kan ju börja med att höra med din lokala vallhundsklubb, se om de har några träningstillfällen dit du är välkommen att titta på till att börja med. Lära känna folket!

Sen, har du själv träningsmöjlighet? Alltså djur att träna på framöver? Det kommer i vilket fall att behövas:) Vare sig det är dina egna, eller ngn du kan vara hos.

Kommandon kommer senare, först ska hunden lära sig en bra attityd till djuren och hitta rätt rörelser. Varför inte köra på engelska kommandon i vallningen? Du kör väl agility åxå? Då är det bättre att spara på ex fram, hö/vä till det och lära hunden andra ord runt fåren. tycker jag iaf.

Visslan lägger du på senare, när hunden kan a) rörelser b) muntligt.
Och: Alla valln ingsord lärs in i samband med DJUREN. Inte vid sidan av, liksom. Men det var nog inte så du menade, eller?
Svara på detta inlägg

sheltiegirl
Medlem 2010-10-03
#4 11 augusti 2013 av sheltiegirl Re: förslag på bra vallningsinstruktörer? +
Är det Svak jag kontaktar då för att hitta närmsta vallhundsklubb? Herrljunga ligger ca 5 mil norr om Borås, Irene bor ca 40 min bort från mig så är lagom långt att åka för kurs.

Jag har en kompis med får och BC som jag redan fått ok att få träna hos, ska försöka lösa det med bete för att kunna skaffa egna får hoppas jag.

Engelska var smart, vad blir det då, go, lay down, right & left? Använder du engelska? Ja det stämmer att jag kör agility, skönt att inte "boka upp" viktiga komandon.

Jadå jag vet att det inte går att träna vallningskomandon utan djur, det äf aldrig samma sak.
Svara på detta inlägg

Anja & flock
Medlem 2005-10-08
#5 12 augusti 2013 av Anja & flock Re: förslag på bra vallningsinstruktörer? +
Ja gå in på svak.se och kika på vilken likalklubb du tillhör! Där kan du även hitta instruktörer som ger privatlektioner. Tyvärr är jag lite dålig på vilka som är toppen och bor nära dig... (Typ noll lokalsinne;))

De engelska kommandona brukar vara:

Walk on (gå framåt, rakt mot djur)En del använder Get up. (Beror på vad för hund man har. Get up är lite mer peppande, walk on är lugnare i sina vokaler.
Come by (vänsterflank)
Away (högerflank)
Lay down (ligg ner)
(Take) time (sakta ner)

Det är iaf grunderna.
Svara på detta inlägg

Beccy
Medlem 2007-07-07
#6 16 augusti 2013 av Beccy Re: förslag på bra vallningsinstruktörer? + ...
Vallning är en spännande och svår värld men vansinnigt häftigt! Välkommen ;D

Jag gillar Peter Nilsson, Lena Karlsson och främst Jonas Gustafsson. Peter håller mycket kurser i Norrköping. Och Lena och Jonas åker runt en hel del.

Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips inför valpköp: tax, corgi, vg spets, förslag?   [11] 25 sep: Rosmarin 14 okt: Ebbaelsa93 Ny hundkompis till min pudel - Förslag?   [11] 9 sep: Sofie.e 15 sep: Svea58 Förslag på kärleksfull hundras ?   [15] 29 apr: Veruska 30 jul: Effi Förslag på bra valpfoder   [3] 22 sep: Fjärilsligan 23 sep: Fjärilsligan Förslag till problemet   [3] 30 aug: sloth 31 aug: Ayrin Dvärgscnauzer eller förslag på annan ras   [10] 13 maj: z_eydna 15 maj: Torparinnan Förslag på kennlar för Bordernese?   [0] 31 mar: JennyMid Förslag på namn till en Malle hane?   [5] 12 okt: Sandra99 23 okt: bes Förslag på en liten mysig hund (max 10 kg)   [16] 12 mar: KiaM 27 mar: Heidruns matte Förslag på bloggnamn?   [1] 24 okt: Ceciliah_98 24 okt: Jennie&Märta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Shetland Sheepdog | Grand Danois | Papillon
© 1998-2023 Enfinia AB