Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 augusti 2013 av SuperLimm i övriga hundfrågor (20 svar)
Hur hade ni gjort i en sån här situation?
En vän till mig tar hand om en tik, hon är såkallad "fodervärd" (gratis hundvakt) till denna hund. När hon jobbar bor hunden hos kompisar till henne då hon är lat och inte orkar fixa någon dagmatte samtidigt som hon tycker det är dumt mot hunden att låta den vara hos olika människor om dagarna. Ibland när hon är ledig har hon hunden själv men det är mer och mer sällan.

Tiken är en omplacering, som växt upp hos en man i skogen med 13-14 andra hundar. Troligtvis någon schäfer blandning, ingen vet exakt vad för raser. Hon är osäker men inte utåtagerande. Hon kan morra ibland om någon hund är för "på" och jobbig annars säger hon aldrig något. Det är en väldigt enkel hund egentligen, hon märks inte så mycket men är alltid med.

Jag som är mer hundvan märker tydligt att hunden inte mår bra av att bo hos många olika människor, hon skulle behöva ett fast hem där hon kan bo alltid. Man ser på henne att hon är stressad, framförallt när hon blir lämnad (inte helt ensam men med människor hon inte känner så väl). Men eftersom hon inte säger något och heller inte tar sönder saker när hon är själv förstår inte alla att hon inte trivs själv. Svårt att säga exakt hur hon är men orolig är hon.

Nu har min kompis börjat prata om att avliva tiken. Varför förstår jag inte riktigt men hon tycker inte hon lyckas hitta något bra hem åt henne. Jag anser dock att hon inte ens försökt. De kompisar till henne som brukar ha henne mest tar visserligen hand om henne, men de längsta promenaderna hon får är knappt på 20 minuter. När hon är där får hon även mest havregrynsgröt att äta vilket hon blir tjock av och verkar få näringsbrist. En annan som brukar ha hand om tiken ibland röker på en hel del och där får hunden vara med vilket inte är populärt.

Min kompis vill heller inte att någon okänd människa här i stan ska ta över tiken, då skulle hon tycka det var jobbigt att möta dom ute osv, hon skulle känna att det är hennes hund.

Jag har erbjudit mig att testa ha henne själv. Jag kan även ha henne på dagis, det skulle inte kosta så mycket. Jag har min egen hund, Mocka, på dagis och det är ett väldigt bra ställe. Problemet är då att tiken måste vaccineras och det är kompisen för snål för.
Mocka funkar bra med tiken, hon kan vara lite för "på" ibland men hon har lugnat sig väldigt mycket mot när hon var yngre. Tiken har heller inga problem med katter, hon struntar i dom helt vilket är bra då jag har två stycken. Hon går ofta lös ute och det är aldrig några problem, hon lyssnar bra och struntar i människor och djur man möter. Hon är helt enkelt inga problem men hon skulle behöva få bättre självförtroende och det skulle jag klara av att jobba med.

Jag har inte pratat med min kompis sen jag fick reda på det här igår kväll men jag hoppas hon kommer och pratar med mig någon dag. Hon gillar inte att prata med mig om hundar för att jag vet så mycket mer än henne och då tar hon illa upp. Jag är aldrig elak när jag pratar om hundar med henne utan jag är rak och ärlig, vilket hon inte klarar av.

Hur som helst så vet jag inte hur jag ska göra. Hur skulle ni göra om ni var i min situation? Om ni hade plats, tid och råd för en hund till skulle ni ta hand om en sån här hund då? Eller skulle ni bara hjälpa till att hitta ett annat hem åt hunden?

Som medlem kan du här läsa lite kort info om SuperLimm och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

SuperLimm
Medlem 2011-06-29
#11 19 augusti 2013 av SuperLimm Re: Hur hade ni gjort i en sån här situation?
          Re: Hur hade ni gjort i en sån här situation?
          Men vem är det som äger hunden? Vad jag förstår så är din vän bara fodervärd. Hur har övriga hundar det? Hinner hon med dom? Om du har tid och vill ta dig an hunden så tycker jag absolut att du ska erbjuda dig!
Jag vet att hon har iaf en av sina andra hundar hos hundvakt ibland, när hundvakten själv vill låna hunden typ. Hur hon hinner med dom för övrigt vet jag inte.
Svara på detta inlägg

Nallemaja
Medlem 2005-03-09
#12 19 augusti 2013 av Nallemaja Re: Hur hade ni gjort i en sån här situation?
          Re: Hur hade ni gjort i en sån här situation?
          Egentligen är den inte hos fodervärd utan gratis hundvakt. Den blev omhändertagen av polisen ihop med 11 andra hundar. Den här hunden var mesigare än de andra som jag förstod det. Tjejen som tog över denna hund har inte tid för den så hon behövde ha den hos någon annan. Varför hon inte valt att sälja den till någon vet jag inte. Kanske beror det på att hon vill se så hunden får det bra först och främst. Jag har inte pratat med den egentliga ägaren så jag vet inte allt tyvärr.
Men om ägaren vill se att hunden får det bra, först och främst, så måste ju nån berätta för henne att hunden inte har det bra...... OCH att du kan erbjuda ett bättre hem åt den....
Svara på detta inlägg

SuperLimm
Medlem 2011-06-29
#13 19 augusti 2013 av SuperLimm Re: Hur hade ni gjort i en sån här situation?
Jo precis.. Jag ska prata med min kompis först och främst så får vi se hur det går sen.
Om jag ska ta hand om hunden, vaccinera den osv tänker jag prata med den som egentligen äger hunden och förklara läget.
Svara på detta inlägg

ayse
Medlem 2008-04-11
#14 19 augusti 2013 av ayse Re: Hur hade ni gjort i en sån här situation?
Hej. Vill du ta hand om den här hunden tror jag den får ett toppenliv hos dej och din hund. Som det är nu, är ju inte alls bra för hunden. Jag lider när jag läser hur hon har det. Börja att prata med din kompis och sedan med den riktiga ägaren. Var bara lugn och saklig när du pratar. Blir din kompis sur är det inte ditt fel. Lycka till!
Svara på detta inlägg

SuperLimm
Medlem 2011-06-29
#15 19 augusti 2013 av SuperLimm Re: Hur hade ni gjort i en sån här situation?
Ja det tror jag också att hon skulle kunna få! :)
Svara på detta inlägg

Ingerlu
Medlem 2010-09-30
#16 19 augusti 2013 av Ingerlu Re: Hur hade ni gjort i en sån här situation?
Med de förutsättningar du tycks ha att ta hand om tiken, kombinerat med det du berättar om hunden, så anser jag att du definitivt borde försöka övertala kompisen att ge hunden åt dej!
Svara på detta inlägg

Ingerlu
Medlem 2010-09-30
#17 19 augusti 2013 av Ingerlu Re: Hur hade ni gjort i en sån här situation?
Med de förutsättningar du tycks ha att ta hand om tiken, kombinerat med det du berättar om hunden, så anser jag att du definitivt borde försöka övertala kompisen att ge hunden åt dej!
Svara på detta inlägg

SuperLimm
Medlem 2011-06-29
#18 19 augusti 2013 av SuperLimm Re: Hur hade ni gjort i en sån här situation?
          Re: Hur hade ni gjort i en sån här situation?
          Med de förutsättningar du tycks ha att ta hand om tiken, kombinerat med det du berättar om hunden, så anser jag att du definitivt borde försöka övertala kompisen att ge hunden åt dej!
Ja jag ska göra ett försök. Jag är inte så bra kompis med henne, det är lite komplicerat men vi umgås inte så. Min syster är bättre kompis med henne och hon ska prata lite med henne också. Så får vi se vad som händer :)
Svara på detta inlägg

z_Friluftsaren
Medlem 2013-05-22
#19 19 augusti 2013 av z_Friluftsaren Re: Hur hade ni gjort i en sån här situation?
Jag hade tagit in hunden i familjen och den hade fått stanna livet ut om inget oförutsett skulle ske. Hade anmält mig till brukshundklubben för någon kurs och lånat deras banor för att testa vad hundens "specialitet" är och sen fortsätta utveckla hunden i den gren den gillar extra mycket då jag är en person som älskar alla grenar (utom vallning).

Svara på detta inlägg

SuperLimm
Medlem 2011-06-29
#20 20 augusti 2013 av SuperLimm Re: Hur hade ni gjort i en sån här situation?
Det är faktiskt så jag funderar på att göra. Synd bara att min kompis är så egoistisk så det är inte säkert att jag skulle få ta hand om hunden.
Hunden har ett ganska stort föremålsintresse så det skulle säkert gå att lära henne aportera. Spår/sök skulle hon nog tycka var roligt också.
Jag gillar att gå kurser men jag har ingen lust att tävla i något. Jag har gått de flesta kurser med min egen hund redan så det finns inte så många kurser kvar att gå med henne om jag inte ska tävla i något. Så det hade passat bra ändå med denna hund :)
Svara på detta inlägg
Sida 2 av 2
12

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Råd för en ohållbar situation   [22] 3 sep: lybrics 5 sep: Puddingpastejn Gjort undersökning av hund m. aggressivt beteende?   [4] 9 jun: Lollo272 10 jun: Draghund Vad hade ni gjort i min situation?   [4] 1 jun: Sussane 2 jun: Sussane Svår situation. Omplaceringsnljlighet och juridik.   [0] 31 okt: rumpkulla Vad har du gjort för auktions- eller loppisfynd?   [0] 4 aug: Ruccola Flyga med hund. Någon som gjort det?   [5] 29 jul: Cascabel 8 aug: Barkley Star Pårusad av två stora hundar, vad hade ni gjort?   [12] 22 apr: Ayrin 25 apr: Lona Hemma gjort fästingmedel   [8] 11 apr: greyhoundulla 12 apr: Dog_training vad hade ni gjort?   [5] 26 jan: MikaelaGeorgsson 27 jan: Jennie&Märta Extremt jobbig situation   [2] 12 jan: mindaniel 13 jan: vazz
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Boxer | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Yorkshireterrier | Schäfer | Rottweiler
© 1998-2024 Enfinia AB