Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 augusti 2013 av leiaskywalker i agilityforum (7 svar)
För snabb för sitt eget bästa?
Finns det en sån sak som att vara för snabb i agility?

Jag och min blandis har precis börjat, och hon är så extremt snabb. Märker redan nu när vi tar t.ex en tre kombination i form av hopphinder, tunnel, hopphinder att när redan när hon är i tunneln så ligger jag efter!

Hur ska jag kunna hinna med henne runt en hel bana? Finns det något man kan göra åt detta?
Nu har vi iofs lång väg att gå innan vi kommer klara en hel bana, men om jag märker att jag inte alls hinner med. Hur gör jag då?

Snacka om positivt problem...

Som medlem kan du här läsa lite kort info om leiaskywalker och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Snörpudel
Medlem 2007-10-16
#1 22 augusti 2013 av Snörpudel Re: För snabb för sitt eget bästa?
Genom bra handling och träning kan du egentligen stå i mitten av banan och inte flytta dig en fot - och fortfarande få hunden felfritt i mål. Mer handlingsträning helt enkelt, lär dig placera dig på rätt ställen och lär hunden arbeta på avstånd.
Svara på detta inlägg

Malin med Ella
Medlem 2002-11-22
#2 22 augusti 2013 av Malin med Ella Som tur är...
...så går ju inte agilitybanor rakt fram så vi arma människor kan fuska i svängarna! Mitt tips är att dels lära in bra stadga i starten så att du kan gå ut och placera dig strategiskt en bit in på banan, dels träna in att hon kan släppa dig i sidled - dvs att du inte behöver springa alldeles intill hindren för att hon ska ta dem. Detta kommer ge dig möjlighet att gena här och var.

Det är väldigt positivt att hon har den farten även om det kanske känns svårt att hantera nu, men du lär dig nog! Ta gärna hjälp av en duktig instruktör som kan hjälpa dig med handlingen och ta tillvara din hunds fart och driv!
Svara på detta inlägg

leiaskywalker
Medlem 2013-05-27
#3 22 augusti 2013 av leiaskywalker Re: Som tur är
Tack för bra svar!

Jag ska börja en kurs nu i september så jag kommer förhoppningsvis få hjälp med detta vet dock att jag är väldigt lyckligt lottad med en hund som har sån fart och ska absolut ta vara på det! Känns bara lite hopplöst när man inte har en chans att hänga med henne just nu... men som du säger blir det säkert bättre med en helbana med massa kluriga svängar osv.

Började redan igår öva på att hon skulle ligga ner i starten och att jag skulle positionera mig framför men hon är så snabb att hon kommer ju långt förbi mig ändå
Svara på detta inlägg

leiaskywalker
Medlem 2013-05-27
#4 22 augusti 2013 av leiaskywalker Re: För snabb för sitt eget bästa?
          Re: För snabb för sitt eget bästa?
          Genom bra handling och träning kan du egentligen stå i mitten av banan och inte flytta dig en fot - och fortfarande få hunden felfritt i mål. Mer handlingsträning helt enkelt, lär dig placera dig på rätt ställen och lär hunden arbeta på avstånd.
jag ska försöka öva mer på detta, tack!
Svara på detta inlägg

Galotti
Medlem 2010-03-02
#5 23 augusti 2013 av Galotti Re: För snabb för sitt eget bästa?
Det är den svåraste och samtidigt den roligaste delen i agility
Svara på detta inlägg

Stephie
Medlem 2003-01-08
#6 23 augusti 2013 av Stephie Re: För snabb för sitt eget bästa?
Min schäfer som jag tävlade med för många år sedan var snabb. Jag kunde tack och lov lämna henne på start linjen och gå framåt några hinder. Locka henne över hindren och sedan springa med och styra. Ett gott råd är att lära in höger och vänster på hunden.
Svara på detta inlägg

Nukutvi Huskies
Medlem 2004-04-19
#7 23 augusti 2013 av Nukutvi Huskies Re: För snabb för sitt eget bästa?
          Re: För snabb för sitt eget bästa?
          jag ska försöka öva mer på detta, tack!
Just där tycker iaf jag att det är enormt bra att ta hjälp av emn bra instruktör, då kan man göra rätt redan från början. Det finns tusentals små knep och tricks som man kan använda. Var jag du skulle jag nästan pausa lite i träningen faktiskt och invänta kurs och instruktör, i alla fall om du känner dig lite osäker, man kan spara mycket tid på att kunna lära in rätt på en gång så at tsäga. Lycka till!
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Bästa täcket för spaniel som lätt får vattensvans?   [2] 12 sep: C-HD 12 sep: Ayrin Bästa hundspringaren till cykel?   [4] 21 mar: Hundjoggaren 22 mar: Hundjoggaren Bästa trygghet för valp, -adaptil junior?   [6] 27 aug: lillflingis 30 aug: lillflingis Bästa valpfodret?   [4] 1 apr: Underscore 4 apr: Underscore Bästa Laxoljan liten hund, liten flaska 200-300ml?   [4] 19 dec: Bullens 20 dec: Bullens Bästa fodret till liten valp?   [2] 19 dec: Bullens 20 dec: Bullens Bästa ortopeden i Stockholm   [1] 19 aug: Frarmor 28 aug: Karamia Bästa valpkursen i Stockholm   [2] 3 jul: Thessan 5 jul: Thessan VIlka är de bästa hundinstruktörerna i Stockholm?   [0] 1 jun: Jack Russel 08 Bästa kammen Australien shephard ?   [1] 9 apr: z_z_kungen 9 apr: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Labrador Retriever | Golden Retriever | Grand Danois | Bichon Havanais | Jack Russell Terrier | Schäfer
© 1998-2020 Enfinia AB