Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 september 2013 av Crazy i klotterplank (1 svar)
Bullmastiff eller Mastiff...
Sitter och funderar på Mastiffer och Bullmastiffer och kom att fundera på vad den största skillnaden är på dessa två raser, alltså både fysiskt och psykiskt sett.
Någon här inne som har erfarenhet av dessa raser? Tips på bra och seriösa uppfödare? Kan du berätta lite om hur de fungerar i en familj tillsammans med barn och andra djur? Annat man ska tänka på som mastiff/bullmastiff ägare? Något som kanske inte direkt "kommer med" andra raser?
Tacksam för all info jag kan få!

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Crazy och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Gurkans
Medlem 2004-01-01
#1 5 september 2013 av Gurkans Den mest påtagliga skillnaden
är ju storleken, då mastiffen är betydligt större än bullmastiffen. Jag levde med en ljuvlig mastifftik i 11 år och har även tidigare fungerat som rasinformatör i Svenska Mastiffklubben. Då det var vanligt att folk undrade över skillnaderna mellan mastiff och bullmastiff så frågade jag folk som hade haft båda raserna och förutom storleken så är bullmastiffen i regel mer aktiv. Bullen är i regel mer krävande, men ingen av raserna kan anses vara speciellt krävande, så det där gäller bara som en jämförelse mellan raserna.

Bullmastiffen verkar ha mer hälsoproblem än vad mastiffen har. Läs i respektive ras RAS så ser du vad som är aktuellt.

Men som sagt, storleken är den största skillnaden. Även om mastiffens standard inte anger några storleksmått (storlek ska kombineras med kvalitet) så får man räkna med att en hane vanligen väger 80-100 kg (mankhöjd ca 70-80 cm) och en tik väger i regel 65-85 kg (mankhöjd ca 65-75 cm).

En god vän hade en championtik på 82 cm och en vikt på ca 95 kg som jag visade några gånger i utställningsringarna. Det var som att springa med en ponny!
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tibetansk Mastiff - kostar?   [6] 22 sep: samoa 23 sep: Gurkans bullmastiff/boxer hona på 5 friska år   [0] 14 jul: BaltzarS94 Hjälp angående Bullmastiff   [0] 28 jan: Wotan Om du skulle köpa en Mastiff?   [12] 18 nov: Månen 30 nov: Hrímnir Mastiff i stan?   [18] 8 aug: Elilan 26 aug: STB Vad för försäkringsbolag till en Mastiff?   [2] 22 jul: airaM77 26 jul: airaM77 är detta ok (Bullmastiff+hinderbana)?   [4] 11 dec: Obelix 12 dec: STB Funkar mastiff?   [8] 18 nov: Lathundarna 27 nov: Jennie&Märta Vill veta mer om Bullmastiff   [1] 30 sep: Lejoninnan 1 okt: Torparinnan Intresserad av Bullmastiff (ev Broholmer)   [4] 15 mar: Lejoninnan 15 mar: pissemiss
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Jack Russell Terrier | Pudel | Schäfer | Chihuahua | Golden Retriever | Tax
© 1998-2021 Enfinia AB