Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 september 2013 av Nukutvi Huskies i övriga hundfrågor (3 svar)
Regler kring kostnader hos veterinär
Har just hämtat hem en sockätare, nu utan socke i tarmen, och som tur var verkar operationen ha gått bra. Vi fick åka in på jourtid så operationen kostade fina 29 000kr men som tur var täcker försäkringen mer än 22 000kr av detta. Dyrt som attan, men klart värt pengarna om det räddar hundens liv ju.

Det pratas ju ibland om att priserna för veterinärvård ökat i samband med att allt fler har försäkring och väljer att genomföra även dyra operationer, och visst känns det ibland som att det kan stämma. Däremot undrar jag lite vad som gäller med kostnader, om veterinären anger ett pris i förväg, hur mycket får priset öka innan det gått över gränsen? När det gäller hantverkare mm så har jag för mig att det finns nån slags gräns och om det blir dyrare så måste de kontrollera detta med kunden. Fungerar det likadant med hund?

Just idag fick vi en uppskattning i förväg men den låg på 20-25 000kr och slutsumman blev alltså över 29 000kr. Brukar ni fråga om pris i förväg och brukar ni följa upp det efteråt? Jag tänker inte bråka om just denna summa idag, men känner att det vore bra att veta vad som gäller och ha med sig i framtiden.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Nukutvi Huskies och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

maabse
Medlem 2013-06-27
#1 17 september 2013 av maabse Oj, ville bara säga Skönt att det gick bra!
Vilken tur att sockan gick att operera ut...
Svara på detta inlägg

Marrev
Medlem 2009-08-05
#2 17 september 2013 av Marrev Re: Regler kring kostnader hos veterinär
När vi åkte in med tindra till jouren på blå stjärnan bad jag om ett kostnadsförslag samt att allt över en viss summa skulle godkännas av mig innan dom fick göra något.

Dom höll sig till uppskattat belopp om det berodde på att dom var tvungna att få ett godkännande från mig eller inte har jag ingen aning om men jag gör säkert samma sak om det blir jour eller dylikt igen men någon av mina hundar.

Svara på detta inlägg

Nukutvi Huskies
Medlem 2004-04-19
#3 17 september 2013 av Nukutvi Huskies Re: Regler kring kostnader hos veterinär
Ja det lät väldigt klokt. Ska försöka komma ihåg att göra så nästa gång. Om man ska laga bilen eller gå till tandläkaren så känns det ju helt naturligt att göra så, själv glömmer jag lätt bort det när det är veterinärdags för då har man så mycket annat att tänka på... dumt är det! Ska minnas ditt tips!
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Köpa hund i Norge-regler??   [26] 20 okt: juliaj84 6 nov: juliaj84 fråga kring Coton de Tulear   [1] 1 maj: Matilda L 3 maj: Torparinnan Frågor kring hunds beteende   [3] 9 mar: jonatannk 9 mar: jonatannk Sovrutiner kring plats   [1] 24 feb: Solsophia 24 feb: Anneli Frågor kring att flyga med hund   [2] 20 feb: Solsophia 21 feb: Puddingpastejn Frågor kring valp   [13] 8 sep: cosmo19 17 sep: Lona Uppfödning - kostnader   [6] 23 mar: Bamse206 24 mar: Lona Frågor kring smart halsband för hundar   [1] 19 mar: petterhg 19 mar: syteryster Enorm osäkerhet kring valpköp   [7] 18 okt: Bluebell 22 okt: bes Tankar kring: Hundfoder Granngården Premium   [2] 2 sep: Paniiik 6 sep: pipilotta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Shetland Sheepdog | Chihuahua | Grand Danois | Pudel
© 1998-2021 Enfinia AB