Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 oktober 2013 av Louies matte i sjukdom & hälsa (2 svar)
Veterinär som är duktig på analproblem samt...
Jag behöver tips på en veterinär som är riktigt duktig på analproblem och andningsproblem.

Louie har ett tag haft konstiga gulvita "utslag" kring själva analöppningen. Nu har han dock även som röda utslag/"finnar" som går upp på svansroten. Plus att när jag testade klämma som om man ska tömma analsäckarna kom det ut en genomskinlig vätska från analöppningen fast inte själva hålet om ni förstår hur jag menar...
Detta har flera veterinärer kollat på men ingen har vetat vad det är för något.
Nu är Louie märkbart irriterad över sina rumpproblem så någonting måste göras.
Dom har tömt hans analsäckar flera gånger, en vet. sa att det var det mörkaste sekret hon någonsin sett- att det kunde vara tecken på blod i sekretet? och skrev ut antibiotika som inte hjälpte. Den senaste vet. tömde också analsäckarna och tyckte inte sekretet var mörkt eller annat konstigt.   

Dessutom misstänker jag starkt att Louie har tonsillit. Även detta har flera veterinärer kollat på men bara i vaket tillstånd så då kan man ju inte utesluta tonsillit. Nu vill jag att dom sederar och kollar noga!

Dessutom var vi in till vet. för ca en vecka sen då Louie hade låtit väldigt konstigt i andningen när han låg ner på morgonen. Vet. kollade lite snabbt i halsen, tryckte utanpå halsen (antagligen för att utesluta trakealkollaps), lyssnade på hjärta och lungor. Fann ingenting avvikande. Dessutom röntgades lungorna då Louie opererades för binjuretumör för ca 2 månader sen och det fanns en viss risk för spridning, så vi var lite oroliga för att det hade blivit metastaser. Ingenting avvikande fann man på röntgen heller. Men, det var bara en slätröntgen och djursjukhusets ultraljudsveterinär (som fann Louies tumör) sa att en slätröntgen visar bara metastaser som är minst 1 cm stora, vill man se pyttesmå metastaser är det CT röntgen som gäller. Detta sa veterinären som vi hade sist inte stämde(?), han menade på att det gick lika bra med vanlig slätröntgen, att man visst kunde se pyttesmå metastaser där.

Veterinären som opererade Louie är kanonbra, men han är otroped och kirurgi specialist så jag vet inte hur bra han är på analproblem samt andningsproblem?

Därför vill jag ha tips på en riktigt bra veterinär i Stockholm, men Västerås/Uppsala eller liknande kan också gå bra. Som alltså är bra på konstiga analproblem, andningsbesvär osv.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Louies matte och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Maria Segedi
Medlem 2009-06-24
#1 7 oktober 2013 av Maria Segedi Re: Veterinär som är duktig på analproblem samt
Det är inte så att det är magen då? Min pudelmix visar inga klassiska symptom på magbesvär. Men får kväljningar eller snorklingar av halsbränna som om han har hasont. Rumpan ger besvär direkt när kroppen är i obalans. Vad äter han? Lärde mig nyss på ett barfseminarium att Bravo har jättelåga halter av kalk o vitaminer och att kornet her hunden fel ph i magsäcken så hela hunden blir sur.= röda tassar och kliande rumpa på min. Likaså om man bantar hunden kan den få för lite av kalk mm i sig och få problem.

Lena Mattsson som skapade torrfodret standard och äger butiken Göteborgs Hund & katt ( googla och ring ) har gratis rådgivning! Hon är inte emot torrfoder men har 30 års kunnande.
Svara på detta inlägg

Mia & pudlarna
Medlem 2008-04-18
#2 8 oktober 2013 av Mia & pudlarna Re: Veterinär som är duktig på analproblem samt
Usch vad jobbigt!
Jag kan varmt rekommendera Märsta Veterinärklinik och Jan Frendin. Honom litar jag på till 100%. Han är även duktig på tonsillit-problem. Ring och prata med honom.
http://www.marstaveterinarpraktik.se/
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Appen duktig hund?   [0] 13 aug: lappe Någon som vet veterinär som skriver ut antibiotika   [8] 14 jul: Tyson & Frida 15 jul: Tyson & Frida Veterinär undersökning pris o försäkring   [4] 17 nov: HappyoMois 18 nov: Bella & jag Veterinär i Umeå för Fransk bulldogs andning.   [1] 20 mar: Rebecca & Saga 23 mar: Lanawolf taxi till veterinär   [10] 20 mar: ancan 20 nov: Sezziyanen Har veterinär tystnadsplikt   [2] 19 mar: filosofen 23 mar: Krokodilen Bästa Veterinär på västra djursjukhuset?   [4] 28 dec: LinaåBilly 29 dec: Lona Läge för veterinär? Artros?   [11] 29 sep: Ayrin 4 okt: STB brutit/sprucken klo, åka till veterinär?   [2] 16 mar: joydivision 16 mar: Lona Duktig vovve - ID-hund!   [2] 23 sep: Ruccola 23 sep: Hortensia
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Pudel | Boxer | Schäfer | Portugisisk Vattenhund | Rottweiler | Tax | Chihuahua
© 1998-2019 Enfinia AB