Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 oktober 2013 av Tropper i skaffa hund (28 svar)
Berätta allt om Newfoundlandshunden!
Äntligen har jag kommit på vilken ras jag vill ha i framtiden

Jag vill ha en lugn och trygg ras, som älskar vatten, har mjuk och gosig päls, är vänlig mot andra hundar och människor och det känns som att en njuffe kan passa in i den beskrivningen Och som gärna är friskare än flatten...

Vad upplever du är rasens för-/nackdelar? Hur är det att leva med rasen? Vad gör du med din njuffe? Hur gammal brukar den bli? Tycker du att rasen kan trivas i lägenhet? Lättlärd?

Jag kan erbjuda 1,5-2 timmars promenad/dag med möjlighet till att röra sig fritt. Skogspromenader 3 ggr i veckan. Mental aktivering såklart.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Tropper och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

SandraM
Medlem 2010-09-09
#21 21 oktober 2013 av SandraM Re: Inte för att vara den som är den
          Re: Inte för att vara den som är den
          Varför inte?
Dels för att valpen inte ska promenera och "växa upp" på trottoarer under det första året (det ska ingen valp göra, tycker jag) och dels för att den ska kunna lufsa fritt, vilket de verkar må bäst av. Det är trots allt en gårdshund och visst att de funkar i stadsmiljö men det är väl inte riktigt där de hör hemma egentligen.

Jag själv bor 5 tr upp och bor i en förort med mycket grönska och skog etc men redan här känner jag att det inte är ultimat för en njuffe, men det är väl en smaksak som allt annat.
När vi är på besök hos folk som bor i villor/radhus så är det en helt annan känsla så det är därför vi kommer att flytta härifrån till ett nytt boende med trädgård inom en snar framtid
Svara på detta inlägg

Salmi
Medlem 2013-08-02
#22 22 oktober 2013 av Salmi Re: Berätta allt om Newfoundlandshunden!
          Re: Berätta allt om Newfoundlandshunden!
          Tack för ditt långa svar :) Hur mycket promenerar du med dina hundar? Dreglar rasen lika mycket som st B ? Hur vanligt är det med hot spots? Min Golden hade problem med fukteksem och det var ett stot lidande för henne Min flatte har klarat sig bättre ifrån det för hon har en luftigare päls än henne.
Hej!
Bra val av ras .

Vi har en "liten" nuffe-hane på snart 7 månader och ca. 50 kilo.
Jag fick förklarat för mig att det gick alldeles utmärkt att ha en nuffe i lgh, innan jag köpte honom.
Det har fungerat bra, det tycker jag absolut, men nu råkar "lillen" vara väldigt aktiv och föredrar helst att hålla sig aktiv framför att ligga och vila. Detta gör att lägenheten inte längre passar hans aktiva livsstil och storlek, och vi har valt att flytta till hus pga. detta .


Då jag haft med honom till min far som bor ute i skogen, där han har gått fritt sen tidig ålder cirka 5 dagar i veckan, så har han blivit van van att vara ute mycket, och han älskar det.
Detta har resulterat i att han inte trivs på samma sätt i lägenheten då det kommer till värmen och utrymmet.

Jag tycker att att det går bra att både ha dessa björnar i både lägenhet och hus, men lägenhet passar iaf. inte min lill-kille

Ett tips att tänka på bara

Obs!
Det dregglas en hel del hemma hos oss, men alla individer dregglar olika mkt.

Lycka till med val av jycke :-D
Svara på detta inlägg

Tropper
Medlem 2012-05-08
#23 22 oktober 2013 av Tropper Uppdatering - jag stryker rasen från listan
Där jag bor finns grönområden blandat med asfalt. Jag tar bilen till en skog 3 ggr i veckan med min nuvarande hund. Min hund går lös i parker och på gräsmattor utan problem. Jag föredrar att ha hunden lös och tränar ofta på följsamhet när hunden är valp för att den ska slippa koppel så mycket som det går. Vad jag förstått nu så passar inte rasen för ett sådant liv utan kräver trädgård för att må bra och det kan jag inte erbjuda så därför stryker jag rasen från listan och får leta upp en annan :)
Svara på detta inlägg

Koffen
Medlem 2009-02-13
#24 22 oktober 2013 av Koffen Re: Berätta allt om Newfoundlandshunden!
Jag kanske har fått fel men newfoundland är väl inte speciellt mycket friskare än flatt? De har väl väldigt kort medelålder också.
Svara på detta inlägg

Tropper
Medlem 2012-05-08
#25 22 oktober 2013 av Tropper Re: Berätta allt om Newfoundlandshunden!
Om man tänker på tumörer så verkar det inte vara lika vanligt som hos flatten. Dock finns HD/AD problem hos rasen. Och ja som du säger blir rasen inte såpass gammal som över 10-12 år. Men rasen är inte aktuell längre för mig när jag insåg att den inte skulle passa i en lägenhet.
Svara på detta inlägg

Koffen
Medlem 2009-02-13
#26 22 oktober 2013 av Koffen Re: Berätta allt om Newfoundlandshunden!
Varför inte en golden retriever från bra och trevliga linjer? :) En kennel som jag fastnat för efter att sett hundarna därifrån nu några gånger är Höstglädjens kennel. Verkar vettig när jag vart in och kollat!
Svara på detta inlägg

Tropper
Medlem 2012-05-08
#27 22 oktober 2013 av Tropper Re: Berätta allt om Newfoundlandshunden!
Har haft en golden tidigare och visst är det fina hundar

Höstglädjens kennel känner jag till, fina resultat på hundarna! Dock skulle jag isåfall vilja ha en golden med mer färg.
Svara på detta inlägg

SandraM
Medlem 2010-09-09
#28 22 oktober 2013 av SandraM Re: Berätta allt om Newfoundlandshunden!
          Re: Berätta allt om Newfoundlandshunden!
          Om man tänker på tumörer så verkar det inte vara lika vanligt som hos flatten. Dock finns HD/AD problem hos rasen. Och ja som du säger blir rasen inte såpass gammal som över 10-12 år. Men rasen är inte aktuell längre för mig när jag insåg att den inte skulle passa i en lägenhet.
HD/AD är tyvärr rätt vanligt in om rasen, det är nästan 50/50 som är fria/drabbade, minns inte de exakta siffrorna och dessa siffror jag läste är nåt är gamla.

Min förra fick avlivas 11 månader gammal pga. HD E och min nuvarande har C/D men han mår bra och är frisk, tack och lov.

Visst kan man ha dem i lgh men de flesta inser nog att det inte är den ultimata livsstilen för rasen vilket även jag har upptäckt..
Svara på detta inlägg
Sida 3 av 3
123

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Berätta om er hobby!   [2] 4 maj: Puddingpastejn 12 jun: Frallorforlife Vad vill vår hund berätta för oss? nytt beteende.   [3] 12 apr: kafferaffe 12 apr: kafferaffe Jag måste bara få berätta. Jag är så lycklig :)   [18] 28 nov: Ginza Schäfertik 2 dec: hundöga återkomst Berätta om någon rolig händelse med sin hund :)))   [14] 19 nov: Ginza Schäfertik 29 nov: s0me0ne Berätta om din första utställning   [1] 13 mar: Linköpingstjejen 13 mar: Fisher Berätta om din Rhodesian Ridgeback!   [7] 25 nov: Elliesson 26 nov: Wilhigson Berätta om valptiden vid 5 mån   [1] 15 sep: Vevven 16 sep: Bjebby Ni med Collie, berätta om rasen   [13] 10 sep: Tabula rasa 22 dec: Rytts Berätta hur hundbur i bil fungerar   [7] 19 aug: Krokodilen 20 aug: Crazy J´s matte L7/S1, egna erfarenheter? Berätta!   [6] 29 jul: KlantradårMatte 29 jul: KlantradårMatte
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Grand Danois | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Golden Retriever | American Staffordshire Terrier
© 1998-2020 Enfinia AB