Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 oktober 2013 av MiracleTear i sjukdom & hälsa (7 svar)
Min hund har bukspottsinflammation. Tips?
Hej!
Vår hund har haft problem med sin mage (diarré och kräkningar) sedan i våras, dvs ca 6-7 månader. Detta problem kommer till och från. Han kan vara dålig i fem dagar, vara på bättringsvägen i 3 dagar, för att sedan vara bra i tre veckor och sedan börjar allt från början.

För en månad sedan vart det så illa att han började spy blod. Vi åkte direkt till Albano där han blev inlagd och det tog en massor av prover. Vår sötnos fick sedan komma hem och allt var bra i ca 3 veckor. Sedan blev han dålig i magen igen och detta varierade även detta i ca tre veckor.

Vi fick äntligen tag i Albano igen och då fick vi konstaterat att ett av proverna visade att han har bukspottsinflammation. Detta tror dom att han har fått genom att han har ätit något han inte tål och efter detta så har inte hans mage repat sig ordentligt och i och med detta har det utvecklats till en bukspottsinflammation. Han får nu inte äta fet mat, inga tuggben, blodpudding eller märgben. Endast ris, torsk, kyckling och ett dietfoder.

Hur länge bör man låta honom gå på denna "diet"? Vill att han ska bli helt bra nu. Behöver han äta det här i ett halvår, så får han göra det. Skulle kännas förjäkligt om man började med tuggben och liknande förtidigt.

Någon som har ett tips på ett bra foder som är snällt mot magen som inte är alltför dyrt? Det vi köpte från veterinären när vi hämtade ut honom kostade 600 kr för 3 kg. Lite häftigt tycker jag.

Han har många hundkompisar och vi har märkt att när han leker med dessa så kan han bli dålig i magen. Han leker rätt häftigt. Springer runt och brottas, så han tar det liksom aldrig riktigt lugnt. Detta är något som vi måste försöka få honom att göra. Något tips på hur vi kan göra här? Bör han ta en paus från sina lekstunder med sina hundkompisar? Hur länge?

Hur gör man med promenader? Man kanske inte ska gå så långt nu när han har bukspottsinflammation. Hur mycket bör vi gå per dag och hur länge ska vi minska längderna på promenaderna?

Han är som sagt pigg och glad. Så det är bara magen som krånglar. Han är dock lite underviktigt - dock inte så konstigt när hans mage håller på som den gör och när han måste äta ris och mindre torrfoder.

Tänkte ifall ni kunde ge mig lite tips. Vill att min lilla solstråle ska bli helt bra. Tycker det är så tråkigt när han har haft problem så pass länge.

Som medlem kan du här läsa lite kort info om MiracleTear och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

ElisaJ
Medlem 2009-11-15
#1 29 oktober 2013 av ElisaJ Re: Min hund har bukspottsinflammation Tips?
Jag tror att du menar bukspottkörtelinflammation (pankreatit). Min hund har också det. Hon fick hjärnhinneinflammation och bukspottkörtelinflammation första gången 2010, och blev då allvarligt sjuk och var inlagd på djursjukhus en vecka. Hon återhämtade sig som tur var bra, men fick ett återfall i akut bukspottkörtelinflammation (och lunginflammation som komplikation) i början av 2013.

Nu är jag jättenoga med att hålla henne på strikt diet för att hon inte ska få återfall igen. Räknar med att hon får hålla diet resten av livet. Det allra viktigaste är ju att undvika fett. Jag köper Hills i/d low fat, eller Royal Canin gastointestinal low fat hos veterinären. Kostar ca 525 kr för 6 kg. Man kan ju också blanda med kokt ris och kokt torsk/sej eller kyckling. Visst kostar det, men å andra sidan kostar intensivvård hos veterinären ännu mer...

Hoppas det går bra för din hund!
Svara på detta inlägg

MiracleTear
Medlem 2013-01-24
#2 29 oktober 2013 av MiracleTear Självklart menar jag bukspottkörtelinflammation
Som rubriken säger, jag menar bukspottkörtelinflammation. Stackars din hund! Låter fruktansvärt. Tack så mycket för tipset om hundfodret. Detta var mycket billigare än det vi köpte. Känner dock egentligen att det får kosta det, det kosta vill. Bara han blir bra. :)

Tack detsamma!

Svara på detta inlägg

Alfa-No Sweat
Medlem 2008-10-11
#3 30 oktober 2013 av Alfa-No Sweat Re: Min hund har bukspottsinflammation Tips?
Hej, vore jag du, skulle jag räkna med livslång diet. Om det berodde bara på nåt han åt, så skulle han säkert bli bra efter kort tid. Detta är nog mer en ärftlig svaghet. Avsaknad av enymer som produceras i pancreas+fet mat irriterar o belastar. hunden magrar o får näringsbrist, då upptaget av näring spolieras.
Får han enzymer i tablettform'?
Fixodida är ett naturmedel där enzymerna utvinns ur starrgräs. Det skulle jag prova om jag var du. Min hund var undernärd när jag fick honom och jag fick igång honom på just detta.
Pancreatit kan vara väldigt plågsamt. Om han inte blir bättre, börja tänk på vad som kan vara bättre för honom. Låt honom slippa andra hundar. Tydligen stressar det honom. Det som ser ut som yster lek är kanske mer stressat fredande av sig själv, just för att han känner sig pyrt o svag.
Svara på detta inlägg

atina
Medlem 2002-06-03
#4 30 oktober 2013 av atina Re: Självklart menar jag bukspottkörtelinfla...
          Självklart menar jag bukspottkörtelinflammation
          Som rubriken säger, jag menar bukspottkörtelinflammation. Stackars din hund! Låter fruktansvärt. Tack så mycket för tipset om hundfodret. Detta var mycket billigare än det vi köpte. Känner dock egentligen att det får kosta det, det kosta vill. Bara han blir bra. :)

Tack detsamma!

Jag skulle inte ge hunden fixodida som nämnts här. Min veterinär avrådde när min Toypudel fick diagnosen kronisk mag/tarm-inflammation. Det är en alg som man inte vet i långa loppet vad det gör på magen. James Wellbelow är också ett foder jag hört ska funka på hundar med bukspottskörtelinflammation. Lycka till med killen och hoppas du får honom till ett läge där han mår bra även om det säkert är en livslång diagnos!
Svara på detta inlägg

snuzer
Medlem 2009-06-02
#5 30 oktober 2013 av snuzer Prata med din veterinär
om den fortsatta vården och din hunds framtid.

Jag skulle aldrig lyssna på tokstollarna på det här forumet. En del har kunskap men en hel del bara babblar ur sig en massa tvärsäker rappakalja

Svara på detta inlägg

MiracleTear
Medlem 2013-01-24
#6 4 november 2013 av MiracleTear Uppdatering om min sötnos
          Re: Självklart menar jag bukspottkörtelinfla...
          Jag skulle inte ge hunden fixodida som nämnts här. Min veterinär avrådde när min Toypudel fick diagnosen kronisk mag/tarm-inflammation. Det är en alg som man inte vet i långa loppet vad det gör på magen. James Wellbelow är också ett foder jag hört ska funka på hundar med bukspottskörtelinflammation. Lycka till med killen och hoppas du får honom till ett läge där han mår bra även om det säkert är en livslång diagnos!
Jag blir så frustrerad. Han är dålig i magen igen. Precis som för en vecka sedan. Då var han dock bara dålig en dag och så blev det bra igen.

Vi var borta över helgen och jag tror att han trissar upp sig för mycket när han är hos andra. Han tycker det är så kul - springer runt och leker. Vi var även borta igår och då var vår hund hemma hos mina föräldrar. Han vår bra i magen när han kom hem och nu på måndagsmorgonen bara sputar avföringen.

Idag blir det vila. Jag tror att det är bäst att han inte får leka med andra hundar tills han vart helt bra i minst två veckor. Han verkar som sagt bli så uppspeld att magen reagerar negativt.

Vi har nu pratat med vår veterinär som tog hand om honom när han var sjuk och låg inne. Hon sa att han hade låga halter av Folsyra, som bryter ner maten. Så vi fick tabletter på recept som vi skrivit ut. En halv om dagen ska han nu ha. Han har ätit det i fyra dagar nu och ska äta det tills vi ska tillbaka på återbesök.
Vi har även köpt torrfodret "Eukanuba 100% high quality veterninary dets intestinal". Så han får det torrfodret, ris och kokt kyckling. Inget annat.

Han verkar som sagt inte alls har ont. Kelar, leker och är sig själv. Men jag tycker detta är sjukt jobbigt. Jag är rädd att tarmarna tar skada för livet nu när han har haft det jobbigt med magen såhär länge. Samtidigt som vi har svårt att få honom att gå upp i vikt. Han är inte jätteunderviktigt - men helt klart lite för smal.
Svara på detta inlägg

atina
Medlem 2002-06-03
#7 4 november 2013 av atina Re: Uppdatering om min sötnos
Jag har en vovve-vän som du kan titta in till och få lite råd. Hon har en borderterrier-kille som har samma problem och diagnos och jag tror hon gärna hjälper dig med råd. Hon skriver även dagbok här på vovve och har nick-namn dotobe!
Svara på detta inlägg
Sida 1 av 1
1

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Bukspottsinflammation/pankreatit på min hund   [1] 28 jul: tos5ca 28 jul: Tjaboo
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Fransk Bulldogg | Schäfer | Labrador Retriever | Grand Danois | Australian Shepherd | Bichon Havanais
© 1998-2020 Enfinia AB